En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que també avui "l'Església necessita ser reparada"

El Papa ha exaltat aquest diumenge la figura de Pere, el primer dels apòstols, que respon a Jesús dient-li que és "el Messies, el Fill…

27 agost 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha exaltat aquest diumenge la figura de Pere, el primer dels apòstols, que respon a Jesús dient-li que és "el Messies, el Fill de Déu viu". Ha estat en introduir la pregària de l'Àngelus en el diumenge XXI durant l'any, a partir d'una reflexió sobre l'evangeli de Mateu, precisament la que presenta la confessió de Pere el Senyor Jesús. En els seus comentaris a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha destacat el fet que "Jesús, comprenent que la fe de Simó és un fonament sòlid per construir la seva Església, li diu que sobre aquesta pedra edificarà l'Església". En aquesta línia, el pontífex ha comentat que «també amb nosaltres, avui, Jesús vol seguir construint la seva Església, aquesta casa amb fonaments sòlids, on no hi manquen esquerdes, i que necessita constantment ser reparada, com en els temps de Francesc d'Assís». El Sant Pare ha recordat que, tot i que ens sentim pedres petites, «no hi ha cap pedra petita que sigui inútil ja que, en les mans de Jesús, fins i tot es fa preciosa». Per concloure la seva reflexió, el Papa ha assegurat que «tots nosaltres esdevenim 'pedres vives' gràcies al seu amor, cosa que ens permet tenir un lloc i una missió en l'Església».

En un altre moment, el Sant Pare ha explicat que «l'Evangeli d'aquest diumenge ens recorda que Jesús ha volgut per a la seva Església un centre visible de comunió en Pere i en aquells que l'han anat succeint en la mateixa responsabilitat primacial, identificats en els bisbes de Roma, la ciutat on Pere i Pau van donar testimoni de la sang». En invocar la Mare de Déu, Reina dels Apòstols i Mare de l'Església, el pontífex ha expressat el seu desig que «la nostra Mare ens sostingui i ens acompanyi avui amb la seva intercessió, perquè realitzem plenament aquella unitat i aquella comunió per la qual Crist i els apòstols han resat i han donat la vida».
Al final de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha recordat especialment les poblacions de Bangla Desh, el Nepal i el nord de l'Índia, que pateixen les conseqüències de grans aiguats. Els ha dit que comptin amb la seva "proximitat i pregària". El Papa, finalment, s'ha referit igualment a la persecució religiosa de la minoria Rohingya, per a la qual ha demanat ajuda i l'establiment de plens drets. A més, en les salutacions, Francesc s'ha adreçat als membres del Tercer Orde Carmelita, així com a nombrosos grups parroquials de diverses regions d'Itàlia.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció