En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que també avui "l'Església necessita ser reparada"

El Papa ha exaltat aquest diumenge la figura de Pere, el primer dels apòstols, que respon a Jesús dient-li que és "el Messies, el Fill…

27 agost 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha exaltat aquest diumenge la figura de Pere, el primer dels apòstols, que respon a Jesús dient-li que és "el Messies, el Fill de Déu viu". Ha estat en introduir la pregària de l'Àngelus en el diumenge XXI durant l'any, a partir d'una reflexió sobre l'evangeli de Mateu, precisament la que presenta la confessió de Pere el Senyor Jesús. En els seus comentaris a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha destacat el fet que "Jesús, comprenent que la fe de Simó és un fonament sòlid per construir la seva Església, li diu que sobre aquesta pedra edificarà l'Església". En aquesta línia, el pontífex ha comentat que «també amb nosaltres, avui, Jesús vol seguir construint la seva Església, aquesta casa amb fonaments sòlids, on no hi manquen esquerdes, i que necessita constantment ser reparada, com en els temps de Francesc d'Assís». El Sant Pare ha recordat que, tot i que ens sentim pedres petites, «no hi ha cap pedra petita que sigui inútil ja que, en les mans de Jesús, fins i tot es fa preciosa». Per concloure la seva reflexió, el Papa ha assegurat que «tots nosaltres esdevenim 'pedres vives' gràcies al seu amor, cosa que ens permet tenir un lloc i una missió en l'Església».

En un altre moment, el Sant Pare ha explicat que «l'Evangeli d'aquest diumenge ens recorda que Jesús ha volgut per a la seva Església un centre visible de comunió en Pere i en aquells que l'han anat succeint en la mateixa responsabilitat primacial, identificats en els bisbes de Roma, la ciutat on Pere i Pau van donar testimoni de la sang». En invocar la Mare de Déu, Reina dels Apòstols i Mare de l'Església, el pontífex ha expressat el seu desig que «la nostra Mare ens sostingui i ens acompanyi avui amb la seva intercessió, perquè realitzem plenament aquella unitat i aquella comunió per la qual Crist i els apòstols han resat i han donat la vida».
Al final de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha recordat especialment les poblacions de Bangla Desh, el Nepal i el nord de l'Índia, que pateixen les conseqüències de grans aiguats. Els ha dit que comptin amb la seva "proximitat i pregària". El Papa, finalment, s'ha referit igualment a la persecució religiosa de la minoria Rohingya, per a la qual ha demanat ajuda i l'establiment de plens drets. A més, en les salutacions, Francesc s'ha adreçat als membres del Tercer Orde Carmelita, així com a nombrosos grups parroquials de diverses regions d'Itàlia.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció