En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que tothom està "cridat a ser sal i llum"

El Sant Pare ha destacat, en l'Àngelus d'aquest diumenge a la Plaça de Sant Pere, que "Jesús ens invita a ser un reflex de la…

5 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Sant Pare ha destacat, en l'Àngelus d'aquest diumenge a la Plaça de Sant Pere, que "Jesús ens invita a ser un reflex de la seva llum, a través del testimoni de les obres bones". La pregària mariana ha coincidint amb la celebració, a Itàlia, de la Jornada Mundial per la Vida, amb el lema "Dones i homes per la vida a la petjada de Santa Teresa de Calcuta". El Sant Pare ha reflexionat sobre el "Sermó de la muntanya", recollit aquest diumenge en un fragment de l'evangeli de Mateu. Després d'haver presentat el diumenge anterior les "Benaurances", s'han posat de manifest en aquesta ocasió les paraules de Jesús que descriuen la missió dels seus deixebles, de tot el món i de tots els temps, a través de les metàfores de la sal i de la llum.

Francesc ha recordat que "cadascú de nosaltres està cridat a ser llum i sal en el propi ambient de la vida quotidiana, perseverant en la tasca de regenerar la realitat humana en l'esperit de l'Evangeli i en la perspectiva del Regne de Déu". En aquesta línia, el pontífex ha fet una crida a invocar sempre la protecció de Maria, que ha definit com "la primera deixebla de Jesús i model dels creients que viuen cada dia en la història la seva vocació i missió".

D'altra banda, el Papa ha enviat un videomissatge aquest mateix diumenge amb motiu de la celebració, a Houston, de la 51a Super Bowl, la gran final del futbol americà, tot un esdeveniment als Estats Units. En aquesta ocasió, el Sant Pare havia estat convidat a participar en la cerimònia d'obertura d'aquest gran esdeveniment, que és seguit cada any per milions de teleespectadors de tot el món, i ho ha fet a través d'una petita reflexió amb paraula i imatge. Concretament recorda que "els grans esdeveniments esportius, com ara la Super Bowl d'aquest diumenge, són summament simbòlics, cosa que demostra que és possible construir una cultura de l'encontre i un món de pau". També comenta que, "en participar de l'esport, som capaços d'anar més enllà del nostre propi interès personal i, d'una manera saludable, aprenem a sacrificar-nos, a créixer en fidelitat i en el respecte a les regles". Finalment el pontífex expressa el seu desig "que la Super Bowl d'aquest any sigui un símbol de pau, d'amistat, de solidaritat per a tothom".

Carta del Papa sobre la malaltia

Tot això ha passat dins un cap de setmana en què ha estat publicada una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat Pietro Parolin, amb motiu de la celebració de la XXV Jornada Mundial del Malalt, el proper dissabte 11 de febrer a Lourdes i a tot el món. En la carta escrita en llatí, Francesc saluda els malalts de tot el món, expressant la seva proximitat de cor a tots els qui viuen enmig del sofriment. «Està bé tenir cura integralment a la persona i, per tant, no s'ha de perdre mai de vista l'ànima, la ment i el cos», explica.

I citant el Llibre de la Saviesa, el bisbe de Roma recorda que Déu ha creat tot per a l'existència, i que «no ha creat la mort ni el mal i no gaudeix amb la destrucció dels vius». Posteriorment, citant el Llibre de l'Eclesiàstic, el pontífex subratlla que Déu «ha donat als homes la ciència perquè poguessin gloriar de les seves meravelles». Mentrestant els pastors, els metges i els mateixos malalts estan cridats a pregar al Senyor perquè ell els condueixi a alleujar la malaltia i a recuperar-se.

Finalment destaquem que Francesc ha nomenat Giovanni Angelo Becciu, substitut per als Afers Generals de la Secretaria d'Estat, nou delegat especial per al capítol extraordinari de l'Orde dels Cavallers de Malta. El nomenament del delegat papal arriba "al començament del camí de preparació per al Capítol extraordinari que haurà d'elegir el nou Gran Mestre de l'Orde militar i hospitalaria de Sant Joan de Jerusalem, de Rodes i de Malta".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció