En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recupera la normalitat amb el ressò del que va dir sobre la immigració: "Un home que posa murs no és cristià"

Francesc ha viscut aquest divendres la seva primera jornada completa a Roma, després del viatge apostòlic dels últims sis dies a Mèxic. El pontífex ha…

19 febrer 2016

Redacció

Comparteix
Francesc ha viscut aquest divendres la seva primera jornada completa a Roma, després del viatge apostòlic dels últims sis dies a Mèxic. El pontífex ha escoltat la primera predicació quaresmal, encara amb el ressò de les paraules pronunciades a bord de l’avió de tornada, quan va dir que “un polític que posa murs no és cristià” i que “l’avortament és un crim com els de la màfia, perquè implica matar un ésser humà per salvar-ne un altre”. El Sant Pare és proper i alhora molt clar en les seves paraules.
El Papa ha assistit aquest divendres a la primera predicació de Quaresma, a càrrec del caputxí Raniero Cantalamessa, predicador de la Casa Pontifícia.  L’adoració en esperit i veritat ha estat el tema, a partir de quatre grans punts, que són el Concili Vaticà II entès com un afluent i no pas com un riu, el lloc de l’Esperit Sant en la litúrgia, l’adoració en l’Esperit i la pregària d’intercessió. Raniero Cantalamessa ha lamentat que "l’Esperit Sant no tingui rellevància en el poble cristià com a persona de la Santíssima Trinitat". El predicador ha recordat que "cada celebració litúrgica, com que és obra de Crist sacerdot i del seu cos, que és l'Església, és acció sacra per excel·lència", i ha destacat que "manca posar accent en el lloc de l'Esperit Sant, que en el Concili només és esmentat i no objecte d'un discurs directe".
El Pare Cantalamessa ha destacat que, si Jesús es troba amb nosaltres, és precisament per l’Esperit Sant, amb qui "la litúrgia és presència i no només memòria". La santificació de les ànimes és, segons el predicador franciscà de la Casa Pontifícia, el gran objectiu. D’altra banda, Raniero Cantalamessa ha presentat la pregària d’adoració com una actitud reservada exclusivament a Déu, no pas a la Mare de Déu com tampoc als sants. "Nosaltres venerem la Mare de Déu, però no l'adorem, contràriament a allò que alguns pensen dels catòlics", ha puntualitzat el predicador. El predicador de la Casa Pontifícia, a més, ha defensat la pregaria d’intercessió com una bona ajuda per a la vida espiritual. Després d’aquest 12è viatge apostòlic internacional, Francesc ha estat acompanyat pels membres de la Cúria Romana en aquesta primera predicació de Quaresma, que s’ha fet al matí a la capella Redemptoris Mater del Palau Apostòlic.
"Un home que posa murs no és cristià"
D'altra banda, en la tradicional conversa amb els periodistes, el Papa va tractar molt diversos temes en el vol de tornada a Roma aquest dijous. La devoció a Guadalupe, els problemes socials del narcotràfic i la violència a Mèxic, els migrants a la frontera amb els Estats Units, la defensa de la vida des de la concepció i l’educació en la sexualitat van ser algunes de les qüestions tractades. Preguntat sobre el candidat a les primàries republicanes dels Estats Units, Donald Trump, que insinuava que hauria estat millor que el Sant Pare no hagués anat a la frontera de Mèxic, Francesc ha dit que “un polític que posa murs no és cristià”, tot i que ha aclarit que deixa "el benefici del dubte" perquè no és polític.
D’altra banda, el pontífex ha recordat, preguntat sobre l’impacte del virus del Zika en la natalitat, que “l’avortament no és mai un mal menor, sinó un crim que passa per matar un ésser humà per salvar-ne un altre, una pràctica que és la mateixa que fa la màfia”. En aquesta línia, ha dit que és ben diferent l’ús del preservatiu o d’altres mètodes anticonceptius, als quals ha obert la porta en casos excepcionals perquè, segons ha afegit, no atempten directament contra la vida d’un ésser viu.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 19 de febrer.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció