En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa recupera la normalitat amb el ressò del que va dir sobre la immigració: "Un home que posa murs no és cristià"

Francesc ha viscut aquest divendres la seva primera jornada completa a Roma, després del viatge apostòlic dels últims sis dies a Mèxic. El pontífex ha…

19 febrer 2016

Redacció

Comparteix
Francesc ha viscut aquest divendres la seva primera jornada completa a Roma, després del viatge apostòlic dels últims sis dies a Mèxic. El pontífex ha escoltat la primera predicació quaresmal, encara amb el ressò de les paraules pronunciades a bord de l’avió de tornada, quan va dir que “un polític que posa murs no és cristià” i que “l’avortament és un crim com els de la màfia, perquè implica matar un ésser humà per salvar-ne un altre”. El Sant Pare és proper i alhora molt clar en les seves paraules.
El Papa ha assistit aquest divendres a la primera predicació de Quaresma, a càrrec del caputxí Raniero Cantalamessa, predicador de la Casa Pontifícia.  L’adoració en esperit i veritat ha estat el tema, a partir de quatre grans punts, que són el Concili Vaticà II entès com un afluent i no pas com un riu, el lloc de l’Esperit Sant en la litúrgia, l’adoració en l’Esperit i la pregària d’intercessió. Raniero Cantalamessa ha lamentat que "l’Esperit Sant no tingui rellevància en el poble cristià com a persona de la Santíssima Trinitat". El predicador ha recordat que "cada celebració litúrgica, com que és obra de Crist sacerdot i del seu cos, que és l'Església, és acció sacra per excel·lència", i ha destacat que "manca posar accent en el lloc de l'Esperit Sant, que en el Concili només és esmentat i no objecte d'un discurs directe".
El Pare Cantalamessa ha destacat que, si Jesús es troba amb nosaltres, és precisament per l’Esperit Sant, amb qui "la litúrgia és presència i no només memòria". La santificació de les ànimes és, segons el predicador franciscà de la Casa Pontifícia, el gran objectiu. D’altra banda, Raniero Cantalamessa ha presentat la pregària d’adoració com una actitud reservada exclusivament a Déu, no pas a la Mare de Déu com tampoc als sants. "Nosaltres venerem la Mare de Déu, però no l'adorem, contràriament a allò que alguns pensen dels catòlics", ha puntualitzat el predicador. El predicador de la Casa Pontifícia, a més, ha defensat la pregaria d’intercessió com una bona ajuda per a la vida espiritual. Després d’aquest 12è viatge apostòlic internacional, Francesc ha estat acompanyat pels membres de la Cúria Romana en aquesta primera predicació de Quaresma, que s’ha fet al matí a la capella Redemptoris Mater del Palau Apostòlic.
"Un home que posa murs no és cristià"
D'altra banda, en la tradicional conversa amb els periodistes, el Papa va tractar molt diversos temes en el vol de tornada a Roma aquest dijous. La devoció a Guadalupe, els problemes socials del narcotràfic i la violència a Mèxic, els migrants a la frontera amb els Estats Units, la defensa de la vida des de la concepció i l’educació en la sexualitat van ser algunes de les qüestions tractades. Preguntat sobre el candidat a les primàries republicanes dels Estats Units, Donald Trump, que insinuava que hauria estat millor que el Sant Pare no hagués anat a la frontera de Mèxic, Francesc ha dit que “un polític que posa murs no és cristià”, tot i que ha aclarit que deixa "el benefici del dubte" perquè no és polític.
D’altra banda, el pontífex ha recordat, preguntat sobre l’impacte del virus del Zika en la natalitat, que “l’avortament no és mai un mal menor, sinó un crim que passa per matar un ésser humà per salvar-ne un altre, una pràctica que és la mateixa que fa la màfia”. En aquesta línia, ha dit que és ben diferent l’ús del preservatiu o d’altres mètodes anticonceptius, als quals ha obert la porta en casos excepcionals perquè, segons ha afegit, no atempten directament contra la vida d’un ésser viu.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 19 de febrer.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció