En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica els salms com "la pregària de la vida"

El Papa ha seguit aquest dimecres amb el seu cicle de reflexions setmanals sobre la pregària. Ha estat en una audiència general dedicada aquesta vegada…

14 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha seguit aquest dimecres amb el seu cicle de reflexions setmanals sobre la pregària. Ha estat en una audiència general dedicada aquesta vegada al Llibre dels Salms, un text bíblic format precisament per invocacions a Déu i que, segons ha recordat Francesc, precisament ens "ensenya a resar" a través de "l'experiència del diàleg amb Déu". El pontífex ha recordat que "els salms no són textos nascuts en una taula, sinó aclamacions, sovint dramàtiques, que brollen de la vida i de l'existència". En aquesta línia, ha afegit que, "per pregar, en tenim prou si som el que som". Novament des de l'Aula Pau VI del Vaticà, el Sant Pare ha subratllat que, a la Bíblia, trobem pregàries de diferents tipus i que, dins d'aquesta diversitat "els salms representen un lloc d'entrenament i una casa per a moltíssimes persones que es dediquen a pregar".
El bisbe de Roma ha explicat que els Salms formen part dels llibres sapiencials, perquè formen un recull de textos que comuniquen el "saber resar". Igualment ha comentat que, en aquest llibre poètic, "hi trobem tots els sentiments humans: les alegries, els dolors, els dubtes, les esperances i les amargors que donen diferents tons i matisos a la nostra vida". El Papa ha assegurat, a més, que és "llegint i rellegint els salms com nosaltres aprenem el llenguatge de la pregària al Déu Pare que, amb el seu Esperit, els ha inspirat en el cor del rei David i d'altres persones d'interioritat, per ensenyar a cada home i cada dona, com lloar-lo, donar-li gràcies, suplicar-lo i invocar l'alegria en totes les situacions, com també explicar les meravelles de les seves obres i de la seva Llei". En síntesi, Francesc ha dit que "els salms són la Paraula de Déu que nosaltres, els éssers humans, fem servir per parlar amb ell".

En aquest sentit, el pontífex ha afirmat que "el Senyor escolta" i que, només sabent això, ja podem pregar amb garanties. Ha admès, això sí, que no sempre se solucionen els problemes pregant, perquè el qui prega "no és un il·lús, ja que sap que moltes qüestions de la vida d'aquí baix es queden sense resoldre, sense sortida". També ha afegit que, "si som escoltats, tot es fa més suportable". D'altra banda, en el context d'aquests comentaris sobre la pregària, el Sant Pare ha saludat aquest dimecres les monges trapenses de Vitorquiano, que estan a punt de fundar un nou monestir a Portugal. Ha demanat a tots els creients que "preguin al Senyor perquè aquestes religioses tinguin moltes vocacions, com ara". La comunitat trapense femenina està formada per una setantena llarga de dones "de totes les edats, provinents de les més variades experiències i que van entrar al monestir mogudes pel desig de conèixer el Misteri de Déu i d'experimentar el seu amor". La seva vida està moguda per la fe, la litúrgia i el treball manual, des d'un desig radical de trobar-se amb el Crist que renova l'Església, segons ha recordat també el Papa.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció