En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica els salms com "la pregària de la vida"

El Papa ha seguit aquest dimecres amb el seu cicle de reflexions setmanals sobre la pregària. Ha estat en una audiència general dedicada aquesta vegada…

14 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha seguit aquest dimecres amb el seu cicle de reflexions setmanals sobre la pregària. Ha estat en una audiència general dedicada aquesta vegada al Llibre dels Salms, un text bíblic format precisament per invocacions a Déu i que, segons ha recordat Francesc, precisament ens "ensenya a resar" a través de "l'experiència del diàleg amb Déu". El pontífex ha recordat que "els salms no són textos nascuts en una taula, sinó aclamacions, sovint dramàtiques, que brollen de la vida i de l'existència". En aquesta línia, ha afegit que, "per pregar, en tenim prou si som el que som". Novament des de l'Aula Pau VI del Vaticà, el Sant Pare ha subratllat que, a la Bíblia, trobem pregàries de diferents tipus i que, dins d'aquesta diversitat "els salms representen un lloc d'entrenament i una casa per a moltíssimes persones que es dediquen a pregar".
El bisbe de Roma ha explicat que els Salms formen part dels llibres sapiencials, perquè formen un recull de textos que comuniquen el "saber resar". Igualment ha comentat que, en aquest llibre poètic, "hi trobem tots els sentiments humans: les alegries, els dolors, els dubtes, les esperances i les amargors que donen diferents tons i matisos a la nostra vida". El Papa ha assegurat, a més, que és "llegint i rellegint els salms com nosaltres aprenem el llenguatge de la pregària al Déu Pare que, amb el seu Esperit, els ha inspirat en el cor del rei David i d'altres persones d'interioritat, per ensenyar a cada home i cada dona, com lloar-lo, donar-li gràcies, suplicar-lo i invocar l'alegria en totes les situacions, com també explicar les meravelles de les seves obres i de la seva Llei". En síntesi, Francesc ha dit que "els salms són la Paraula de Déu que nosaltres, els éssers humans, fem servir per parlar amb ell".

En aquest sentit, el pontífex ha afirmat que "el Senyor escolta" i que, només sabent això, ja podem pregar amb garanties. Ha admès, això sí, que no sempre se solucionen els problemes pregant, perquè el qui prega "no és un il·lús, ja que sap que moltes qüestions de la vida d'aquí baix es queden sense resoldre, sense sortida". També ha afegit que, "si som escoltats, tot es fa més suportable". D'altra banda, en el context d'aquests comentaris sobre la pregària, el Sant Pare ha saludat aquest dimecres les monges trapenses de Vitorquiano, que estan a punt de fundar un nou monestir a Portugal. Ha demanat a tots els creients que "preguin al Senyor perquè aquestes religioses tinguin moltes vocacions, com ara". La comunitat trapense femenina està formada per una setantena llarga de dones "de totes les edats, provinents de les més variades experiències i que van entrar al monestir mogudes pel desig de conèixer el Misteri de Déu i d'experimentar el seu amor". La seva vida està moguda per la fe, la litúrgia i el treball manual, des d'un desig radical de trobar-se amb el Crist que renova l'Església, segons ha recordat també el Papa.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció