En directe

Camins

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica l'actitud de "somiar amb un món diferent"

La relació entre l'esperança i la memòria, amb referència particular a la vocació, ha estat aquest dimecres el tema de l'audiència general del Papa. Després…

30 agost 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La relació entre l'esperança i la memòria, amb referència particular a la vocació, ha estat aquest dimecres el tema de l'audiència general del Papa. Després d'escoltar, al costat dels presents a la plaça de Sant Pere, el passatge de l'evangeli de Sant Joan que narra la trobada de Jesús amb els primers apòstols, Francesc s'ha aturat en la memòria de l'evangelista Joan. En aquesta línia, ha destacat que "els primers deixebles de Jesús recordaven de forma nítida el moment de la seva crida, davant la qual Joan i Andreu van escoltar com el seu mestre Joan Baptista deia que Jesús és l'Anyell de Déu". El Sant Pare ha comentat igualment que "aquesta va ser l'espurna que va donar inici a la seva història de seguiment" i al fet que "molt aviat es van convertir en missioners, fent que els seus germans Simó i Jaume també seguissin Jesús".
El pontífex també ha subratllat que Jesús apareix en l'evangeli com un expert del cor humà, ja que "en totes les trobades que narren els evangelis, apareix com un incendiari del cor". Així, el bisbe de Roma ha preguntat als joves del món "què busquen" i "com es descobreix la pròpia vocació en aquest món". Com a clau per descobrir-la, el Papa ha presentat "l'alegria de la trobada, amb la qual es descobreix la vocació". En un altre moment de la reflexió, Francesc ha explicat que "la pròpia vocació es pot trobar de moltes maneres", alhora que ha conclòs que qualsevol opció, "ja sigui al matrimoni, al sacerdoci o a la vida consagrada, comença amb una trobada personal amb Jesús, que ens omple d'immensa alegria". Igualment ha dit que "el Senyor no vol que el seguim sense ganes, sinó amb el cor ple de goig, en la felicitat d'estar amb ell, la que evangelitza el món"
El Sant Pare ha recordat que "totes les vocacions autèntiques ens porten a una trobada nova, cap a la plenitud de l'alegria". En aquest sentit, ha assegurat que "una persona no és predicadora de Jesús afinant les armes de la retòrica, sinó custodiant en els ulls la brillantor de la fe", i ha afegit que "molts cristians veiem entre nosaltres que, amb els ulls, ja transmeten l'alegria de la fe". Per tancar aquest comentari, el pontífex ha recordat que "el cristià, com la Mare de Déu, conserva en el seu cor la flama de la primera trobada amb el Senyor i, davant les proves de la vida, torna a aquest sagrat foc, que el conforta i que s'ha encès una vegada per sempre".
D'altra banda, Francesc ha fet una crida general a "no escoltar els qui recomanen cínicament no conrear esperances en la vida", i ha demanat a tothom que "no confiïn en els qui apaguen cada entusiasme dient que no hi ha res que mereixi el sacrifici de tota una vida". També ha demanat que "no s'escoltin els vells de cor, que sufoquen l'eufòria juvenil", sinó que "es recorri als vells que tenen els ulls brillants d'esperança", perquè "Déu ens vol capaços de somiar com ell i amb ell, mentre caminem ben atents a la realitat". Finalment, el Papa ha reivindicat l'actitud de "somiar amb un món diferent" perquè, "si un somni s'apaga, cal tornar a somiar-hi recorrent amb esperança a la memòria dels orígens, és a dir, als braços que potser, després d'una vida no tan bona, estan amagats sota les cendres".
La cura de la creació
D'altra banda, la crida conjunta del bisbe de Roma i el patriarca de Constantinoble a «escoltar el crit de la terra i dels pobres», expressada l'any 2015 en una audiència, ha ressonat igualment aquest dimecres al Vaticà. «Aquest divendres, 1 de setembre, se celebrarà la Jornada de Pregària per la Cura de la Creació. En aquesta ocasió el meu estimat germà Bartomeu, Patriarca Ecumènic de Constantinoble, i jo hem preparat junts el Missatge, en el qual invitem tothom a assumir una actitud respectuosa i també responsable en relació amb la creació. Igualment fem una crida a tots els qui ocupen llocs influents a escoltar el crit de la terra i el dels pobres, que són els qui pateixen més pels desequilibris ecològics», ha explicat Francesc. I dins les salutacions, el Papa s'ha adreçat especialment a un grup de refugiats hostes de la diòcesi italiana de Montepulciano-Chiusi-Pienza, que han rebut aquests dies el Baptisme.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció