En directe

Estel Migdia

PAPA FRANCESC

El Papa renova la seva crida a lluitar per la pau a l'Iraq

El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després…

23 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després de la pregària de l'Àngelus, moment en què ha saludat també els pelegrins polonesos i la comunitat peruana a Roma. Sobre Mossul i el poble iraquià, el Sant Pare s'ha mostrat "proper, en aquestes hores dramàtiques, a la sencera població de l'Iraq, en particular a la de la ciutat de Mossul". En aquesta línia, ha afegit que "els nostres ànims han estat sacsejats pels terribles actes de violència que, des de fa massa temps, s'estan cometent en contra dels ciutadans innocents, tant musulmans com cristians i d'altres ètnies o religions".

Igualment el pontífex ha explicat que està "adolorit després d'escoltar les notícies de l'assassinat a sang freda de nombrosos fills d'aquella estimada terra, entre ells també moltíssims nens, una crueltat que ens fa plorar i ens deixa sense paraules". Finalment Francesc ha recordat que, "a la paraula de solidaritat, s'uneix la certesa del record en la pregària, perquè l'Iraq, encara que està sent durament colpejada, sigui una nació forta i ferma en l'esperança d'avançar cap a un futur de seguretat, de reconciliació i de pau".

Després de saludar els presents que procedien de parròquies italianes, i d'animar-los a "continuar amb alegria el seu camí de fe", Francesc s'ha adreçat als pelegrins de Polònia, que eren a Roma en ocasió dels 1050 anys de la presència del cristianisme al país natal de Joan Pau II. D'altra banda, el Papa ha dedicat un pensament especial a "la comunitat peruana de Roma, reunida amb la sagrada imatge del Senyor dels Miracles".


Recorda els missioners en el DOMUND


D'altra banda, aquest penúltim diumenge d'octubre ha esta el dia en què l'Església celebra la Jornada Mundial Missionera, el Domund, a nivell internacional amb el lema 'Església missionera, testimoni de misericòrdia'. Amb aquest motiu, el Sant Pare ha recordat tots els homes i dones que surten de la seva terra per proposar Jesucrist i ajudar les persones més necessitades. Abans de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha comentat, com és habitual, les lectures dominicals, i ha recordat aquesta vegada la segona lectura de Sant Pau, en què l'apòstol parla de la seva existència com consagrat a la missió, en clau de present, passat i futur.

En concret, el Sant Pare ha subratllat que l'experiència de l'apòstol dels gentils "ens recorda que ens hem de comprometre en les activitats pastorals i missioneres". D'una banda, com si el resultat depengués de les nostres forces, amb l'esperit de sacrifici de l'atleta que no s'atura ni tan sols davant de les derrotes; d'altra banda, sabent, que el veritable èxit de la nostra missió és do de la Gràcia: és l'Esperit Sant que fa eficaç la missió de l'Església en el món.

En aquesta línia, el Papa ha insistit en la idea que "avui és temps de missió i de coratge!". En aquesta línia, ha afegit que "és el coratge de reforçar els passos vacil·lants, de reprendre el gust de gastar-per l'Evangeli, de reactivar la confiança en la força que la missió comporta"Com a síntesi, el pontífex ha confiat tota aquesta intenció a la Mare de Déu, model d'una "Església en sortida" i dòcil a l'Esperit Sant, perquè ajudi tots els creients a ser "deixebles missioners per portar el missatge de la salvació en tota la família humana".
Francesc rebutja "els terribles actes de violència que es cometen, des de fa massa temps, contra innocents musulmans, cristians i d'altres religions"

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció