En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa renova la seva crida a lluitar per la pau a l'Iraq

El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després…

23 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després de la pregària de l'Àngelus, moment en què ha saludat també els pelegrins polonesos i la comunitat peruana a Roma. Sobre Mossul i el poble iraquià, el Sant Pare s'ha mostrat "proper, en aquestes hores dramàtiques, a la sencera població de l'Iraq, en particular a la de la ciutat de Mossul". En aquesta línia, ha afegit que "els nostres ànims han estat sacsejats pels terribles actes de violència que, des de fa massa temps, s'estan cometent en contra dels ciutadans innocents, tant musulmans com cristians i d'altres ètnies o religions".

Igualment el pontífex ha explicat que està "adolorit després d'escoltar les notícies de l'assassinat a sang freda de nombrosos fills d'aquella estimada terra, entre ells també moltíssims nens, una crueltat que ens fa plorar i ens deixa sense paraules". Finalment Francesc ha recordat que, "a la paraula de solidaritat, s'uneix la certesa del record en la pregària, perquè l'Iraq, encara que està sent durament colpejada, sigui una nació forta i ferma en l'esperança d'avançar cap a un futur de seguretat, de reconciliació i de pau".

Després de saludar els presents que procedien de parròquies italianes, i d'animar-los a "continuar amb alegria el seu camí de fe", Francesc s'ha adreçat als pelegrins de Polònia, que eren a Roma en ocasió dels 1050 anys de la presència del cristianisme al país natal de Joan Pau II. D'altra banda, el Papa ha dedicat un pensament especial a "la comunitat peruana de Roma, reunida amb la sagrada imatge del Senyor dels Miracles".


Recorda els missioners en el DOMUND


D'altra banda, aquest penúltim diumenge d'octubre ha esta el dia en què l'Església celebra la Jornada Mundial Missionera, el Domund, a nivell internacional amb el lema 'Església missionera, testimoni de misericòrdia'. Amb aquest motiu, el Sant Pare ha recordat tots els homes i dones que surten de la seva terra per proposar Jesucrist i ajudar les persones més necessitades. Abans de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha comentat, com és habitual, les lectures dominicals, i ha recordat aquesta vegada la segona lectura de Sant Pau, en què l'apòstol parla de la seva existència com consagrat a la missió, en clau de present, passat i futur.

En concret, el Sant Pare ha subratllat que l'experiència de l'apòstol dels gentils "ens recorda que ens hem de comprometre en les activitats pastorals i missioneres". D'una banda, com si el resultat depengués de les nostres forces, amb l'esperit de sacrifici de l'atleta que no s'atura ni tan sols davant de les derrotes; d'altra banda, sabent, que el veritable èxit de la nostra missió és do de la Gràcia: és l'Esperit Sant que fa eficaç la missió de l'Església en el món.

En aquesta línia, el Papa ha insistit en la idea que "avui és temps de missió i de coratge!". En aquesta línia, ha afegit que "és el coratge de reforçar els passos vacil·lants, de reprendre el gust de gastar-per l'Evangeli, de reactivar la confiança en la força que la missió comporta"Com a síntesi, el pontífex ha confiat tota aquesta intenció a la Mare de Déu, model d'una "Església en sortida" i dòcil a l'Esperit Sant, perquè ajudi tots els creients a ser "deixebles missioners per portar el missatge de la salvació en tota la família humana".
Francesc rebutja "els terribles actes de violència que es cometen, des de fa massa temps, contra innocents musulmans, cristians i d'altres religions"

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció