En directe

Àngels

PAPA FRANCESC

El Papa renova la seva crida a lluitar per la pau a l'Iraq

El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després…

23 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha fet aquest diumenge una renovada crida a favor de la pau al Pròxim Orient, sobretot pensant en la població de l'Iraq. Ha estat després de la pregària de l'Àngelus, moment en què ha saludat també els pelegrins polonesos i la comunitat peruana a Roma. Sobre Mossul i el poble iraquià, el Sant Pare s'ha mostrat "proper, en aquestes hores dramàtiques, a la sencera població de l'Iraq, en particular a la de la ciutat de Mossul". En aquesta línia, ha afegit que "els nostres ànims han estat sacsejats pels terribles actes de violència que, des de fa massa temps, s'estan cometent en contra dels ciutadans innocents, tant musulmans com cristians i d'altres ètnies o religions".

Igualment el pontífex ha explicat que està "adolorit després d'escoltar les notícies de l'assassinat a sang freda de nombrosos fills d'aquella estimada terra, entre ells també moltíssims nens, una crueltat que ens fa plorar i ens deixa sense paraules". Finalment Francesc ha recordat que, "a la paraula de solidaritat, s'uneix la certesa del record en la pregària, perquè l'Iraq, encara que està sent durament colpejada, sigui una nació forta i ferma en l'esperança d'avançar cap a un futur de seguretat, de reconciliació i de pau".

Després de saludar els presents que procedien de parròquies italianes, i d'animar-los a "continuar amb alegria el seu camí de fe", Francesc s'ha adreçat als pelegrins de Polònia, que eren a Roma en ocasió dels 1050 anys de la presència del cristianisme al país natal de Joan Pau II. D'altra banda, el Papa ha dedicat un pensament especial a "la comunitat peruana de Roma, reunida amb la sagrada imatge del Senyor dels Miracles".


Recorda els missioners en el DOMUND


D'altra banda, aquest penúltim diumenge d'octubre ha esta el dia en què l'Església celebra la Jornada Mundial Missionera, el Domund, a nivell internacional amb el lema 'Església missionera, testimoni de misericòrdia'. Amb aquest motiu, el Sant Pare ha recordat tots els homes i dones que surten de la seva terra per proposar Jesucrist i ajudar les persones més necessitades. Abans de la pregària mariana, el bisbe de Roma ha comentat, com és habitual, les lectures dominicals, i ha recordat aquesta vegada la segona lectura de Sant Pau, en què l'apòstol parla de la seva existència com consagrat a la missió, en clau de present, passat i futur.

En concret, el Sant Pare ha subratllat que l'experiència de l'apòstol dels gentils "ens recorda que ens hem de comprometre en les activitats pastorals i missioneres". D'una banda, com si el resultat depengués de les nostres forces, amb l'esperit de sacrifici de l'atleta que no s'atura ni tan sols davant de les derrotes; d'altra banda, sabent, que el veritable èxit de la nostra missió és do de la Gràcia: és l'Esperit Sant que fa eficaç la missió de l'Església en el món.

En aquesta línia, el Papa ha insistit en la idea que "avui és temps de missió i de coratge!". En aquesta línia, ha afegit que "és el coratge de reforçar els passos vacil·lants, de reprendre el gust de gastar-per l'Evangeli, de reactivar la confiança en la força que la missió comporta"Com a síntesi, el pontífex ha confiat tota aquesta intenció a la Mare de Déu, model d'una "Església en sortida" i dòcil a l'Esperit Sant, perquè ajudi tots els creients a ser "deixebles missioners per portar el missatge de la salvació en tota la família humana".
Francesc rebutja "els terribles actes de violència que es cometen, des de fa massa temps, contra innocents musulmans, cristians i d'altres religions"

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció