En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa renova l'Oficina de Premsa de la Santa Seu: Greg Burke, nou director i Paloma García Ovejero, sotsdirectora

El Papa Francesc ha acceptat aquest dilluns la renúncia de Federico Lombardi com a director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, i ha…

11 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha acceptat aquest dilluns la renúncia de Federico Lombardi com a director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, i ha nomenat Greg Burke per substituir-lo. Serà a partir de l'1 d'agost quan Greg Burke, fins ara sotsdirector, exercirà com a màxim responsable de Premsa a la Santa Seu. A més, el Sant Pare ha nomenat l'espanyola Paloma García Ovejero, fins ara corresponsal de la Cadena COPE a Roma, nova sotsdirectora del mateix àmbit.
 
Tant Burke com García Ovejero són laics amb experiència en la comunicació a nivell internacional. Greg Burke és nord-americà, de Saint Louis, i té 56 anys. És llicenciat en Literatura Comparada per la Universitat de Columbia, als Estats Units, i especialitzat en periodisme. Des dels anys 80, és numerari de l'Opus Dei. Entre altres llocs, Burke ha treballat a la United press International de Chicago, a l'agència Reuters i al setmanari Metropolitan. També ha col·laborat a la revista Time i ha estat corresponsal a Roma de Fox News, tot entre 1990 i 2001. Treballava des del 2012 com a consultor per a la Comunicació a la Secretaria d'Estat del Vaticà.
 
Paloma García Ovejero, madrilenya de 40 anys d'edat, portava treballant des del 1998 a la cadena COPE, de la qual era corresponsal a Roma des del 2012. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, i especialitzada en gestió d'estragègies per a la Comunicació a la Universitat de Nova York. Està vinculada eclesialment al Camí Neocatecumenal.
El Papa ha saludat aquest mateix dilluns els qui seran els seus nous portaveus a partir de l’1 d’agost. En una trobada informal, Francesc ha saludat amb simpatia la nova sotsdirectora de l’Oficina de Premsa: "Una gallega al Vaticà!", ha comentat en to simpàtic (utilitzant el llenguatge llatinoamericà que sovint identifica "gallecs" amb "espanyols"). El pontífex ha destacat la fidelitat, la lleialtat i la transparència en una primera conversa amb  els dos responsables de la Comunicació al Vaticà. Després, ha estat el prefecte per a la Secretaria de la Comunicació, Dario Viganò, qui ha anunciat el nomenament aquest migdia. El prefecte per a la Secretaria de la Comunicació ha elogiat la trajectòria dels dos nous portaveus i ha expressat el seu agraïment a Federico Lombardi. "Ja coneixeu la seva trajectòria i el seu alt nivell; ara estan cridats a continuar amb la feina realitzada per Federico Lombardi, a qui dono les gràcies de tot cor", ha dit Viganò.
Greg Burke s’ha mostrat molt emocionat pel nomenament, alhora que ha dit que és un honor per a ell la nova responsabilitat i sobretot tenir la confiança del Papa. La nova sotsdirectora de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, primera dona que ocupa aquesta responsabilitat, ha destacat el fet que Francesc confiï en dos laics. "Som dos laics disposats a servir l'Església des de la seva comunicació en sintonia amb el Papa", ha comentat.
Federico Lombardi deixarà el càrrec de portaveu i director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu el proper 31 de juliol, coincidint amb el vol de tornada del Papa a Roma des de Cracòvia, on acabarà de presidir la Jornada Mundial de la Joventut. El 18 de març passat, en una entrevista a Ràdio Estel i al setmanari Catalunya CristianaLombardi assegurava que el moment més important viscut per ell aquests 10 anys "va ser la renúncia de Benet XVI i l’elecció de Francesc". En la mateixa entrevista, Federico Lombardi es mostrava disposat a seguir en la seva responsabilitat fins que el Sant Pare considerés que un altre el podria substituir, com així s’ha produït tot just aquest dilluns.
Es fa públic el programa del viatge a Geòrgia i l'Azerbaitjan
D'altra banda, la Sala de Premsa vaticana ha fet públic aquest dilluns el programa oficial del viatge apostòlic que el Sant Pare farà a Geòrgia i l'Azerbaidjan, del 30 de setembre al 2 d'octubre. Primer visitarà Tiblisi, on es reunirà amb el president de la república i també amb Ilia II, Catholicos i patriarca de tota la Geòrgia. 
Després d'un segon dia encara a terres georgianes, el pontífex es traslladarà el diumenge 2 d'octubre a Baku, capital de l'Azerbaidjan, on tindrà un dinar amb la comunitat salesiana i trobades interreligioses, sobretot la visita a una mesquita i reunions amb dirigents musulmans i jueus. Amb aquesta visita a Geòrgia i l'Azerbaidjan, el bisbe de Roma completa el seu cicle pel Caucas, després d'haver anat del 24 al 26 de juny a Armènia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 11 de juliol.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció