En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa renova l'Oficina de Premsa de la Santa Seu: Greg Burke, nou director i Paloma García Ovejero, sotsdirectora

El Papa Francesc ha acceptat aquest dilluns la renúncia de Federico Lombardi com a director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, i ha…

11 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha acceptat aquest dilluns la renúncia de Federico Lombardi com a director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, i ha nomenat Greg Burke per substituir-lo. Serà a partir de l'1 d'agost quan Greg Burke, fins ara sotsdirector, exercirà com a màxim responsable de Premsa a la Santa Seu. A més, el Sant Pare ha nomenat l'espanyola Paloma García Ovejero, fins ara corresponsal de la Cadena COPE a Roma, nova sotsdirectora del mateix àmbit.
 
Tant Burke com García Ovejero són laics amb experiència en la comunicació a nivell internacional. Greg Burke és nord-americà, de Saint Louis, i té 56 anys. És llicenciat en Literatura Comparada per la Universitat de Columbia, als Estats Units, i especialitzat en periodisme. Des dels anys 80, és numerari de l'Opus Dei. Entre altres llocs, Burke ha treballat a la United press International de Chicago, a l'agència Reuters i al setmanari Metropolitan. També ha col·laborat a la revista Time i ha estat corresponsal a Roma de Fox News, tot entre 1990 i 2001. Treballava des del 2012 com a consultor per a la Comunicació a la Secretaria d'Estat del Vaticà.
 
Paloma García Ovejero, madrilenya de 40 anys d'edat, portava treballant des del 1998 a la cadena COPE, de la qual era corresponsal a Roma des del 2012. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, i especialitzada en gestió d'estragègies per a la Comunicació a la Universitat de Nova York. Està vinculada eclesialment al Camí Neocatecumenal.
El Papa ha saludat aquest mateix dilluns els qui seran els seus nous portaveus a partir de l’1 d’agost. En una trobada informal, Francesc ha saludat amb simpatia la nova sotsdirectora de l’Oficina de Premsa: "Una gallega al Vaticà!", ha comentat en to simpàtic (utilitzant el llenguatge llatinoamericà que sovint identifica "gallecs" amb "espanyols"). El pontífex ha destacat la fidelitat, la lleialtat i la transparència en una primera conversa amb  els dos responsables de la Comunicació al Vaticà. Després, ha estat el prefecte per a la Secretaria de la Comunicació, Dario Viganò, qui ha anunciat el nomenament aquest migdia. El prefecte per a la Secretaria de la Comunicació ha elogiat la trajectòria dels dos nous portaveus i ha expressat el seu agraïment a Federico Lombardi. "Ja coneixeu la seva trajectòria i el seu alt nivell; ara estan cridats a continuar amb la feina realitzada per Federico Lombardi, a qui dono les gràcies de tot cor", ha dit Viganò.
Greg Burke s’ha mostrat molt emocionat pel nomenament, alhora que ha dit que és un honor per a ell la nova responsabilitat i sobretot tenir la confiança del Papa. La nova sotsdirectora de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, primera dona que ocupa aquesta responsabilitat, ha destacat el fet que Francesc confiï en dos laics. "Som dos laics disposats a servir l'Església des de la seva comunicació en sintonia amb el Papa", ha comentat.
Federico Lombardi deixarà el càrrec de portaveu i director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu el proper 31 de juliol, coincidint amb el vol de tornada del Papa a Roma des de Cracòvia, on acabarà de presidir la Jornada Mundial de la Joventut. El 18 de març passat, en una entrevista a Ràdio Estel i al setmanari Catalunya CristianaLombardi assegurava que el moment més important viscut per ell aquests 10 anys "va ser la renúncia de Benet XVI i l’elecció de Francesc". En la mateixa entrevista, Federico Lombardi es mostrava disposat a seguir en la seva responsabilitat fins que el Sant Pare considerés que un altre el podria substituir, com així s’ha produït tot just aquest dilluns.
Es fa públic el programa del viatge a Geòrgia i l'Azerbaitjan
D'altra banda, la Sala de Premsa vaticana ha fet públic aquest dilluns el programa oficial del viatge apostòlic que el Sant Pare farà a Geòrgia i l'Azerbaidjan, del 30 de setembre al 2 d'octubre. Primer visitarà Tiblisi, on es reunirà amb el president de la república i també amb Ilia II, Catholicos i patriarca de tota la Geòrgia. 
Després d'un segon dia encara a terres georgianes, el pontífex es traslladarà el diumenge 2 d'octubre a Baku, capital de l'Azerbaidjan, on tindrà un dinar amb la comunitat salesiana i trobades interreligioses, sobretot la visita a una mesquita i reunions amb dirigents musulmans i jueus. Amb aquesta visita a Geòrgia i l'Azerbaidjan, el bisbe de Roma completa el seu cicle pel Caucas, després d'haver anat del 24 al 26 de juny a Armènia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 11 de juliol.

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023