En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa rep aquest dilluns el Gran Imam d'al-Azhar amb l'esperança d'enfortir el diàleg entre islam i cristianisme

El Papa rep aquest dilluns al Vaticà el Gran Imam d'al-Azhar, la cèlebre universitat sunnita del Caire. La reunió es considera un important esdeveniment dins…

22 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa rep aquest dilluns al Vaticà el Gran Imam d'al-Azhar, la cèlebre universitat sunnita del Caire. La reunió es considera un important esdeveniment dins el procés de diàleg entre el cristianisme i l'Islam, després que el màxim representant d'aquesta branca musulmana trenqués relacions amb la Santa Seu l'any 2011 quan Benet XVI va demanar als sunnites protecció sobre la minoria cristiana arran d'un atemptat. Es preveu que Francesc plantegi al Gran Imam d'al-Azhar un enfortiment del diàleg a partir d'un compromís comú de cristians i musulmans per la pau i contra la violència, contra la guerra i contra el terrorisme.
Jean-Marc Aveline, bisbe auxiliar de Marsella, una ciutat pont entre Europa i el Magrib, ha dit aquest mateix diumenge que la reunió del Sant Pare amb el representant sunnita pot ser un destacat impuls al diàleg. Des de Roma, on ha participat en un Congrés al Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i Islam, Jean-Marc Aveline ha explicat que Marsella, des de la Mediterrània, "viu una bona convivència entre cristians (la majoria), musulmans (uns 250.000 sobre una població d'un milió) i jueus (80.000), amb gran tradició de diàleg i experiències compartides, tot i que ara la diversitat s'ha fet més fràgil per les crisis actuals, tant dins l'Islam con en la mateixa societat francesa".
D'altra banda, el Sant Pare ha expressat aquest diumenge, durant la pregària de l'Àngelus, el seu desig que "la Cimera Humanitària Mundial, que comença aquest dilluns a Istambul per reflexionar sobre les mesures davant les dramàtiques situacions causades per conflictes, problemàtiques ambientals i extrema pobresa, ajudi a salvar la vida de tots els éssers humans, sense cap exclusió, i sobretot els innocents i els més indefensos". La Santa Seu participa en aquesta trobada amb la màxima representació del secretari d'Estat, el cardenal Pietro Parolin. En un altre moment del seu missatge des de la Plaça de Sant Pere, el pontífex ha recordat els catòlics xinesos, que celebren aquest dimarts la memòria de la Mare de Déu Ajuda dels Cristians, venerada al santuari de Sheshan, a Xangai. Ha assegurat que, en aquest Any de la Misericòrdia, aquests creients "han de convertir-se en signe concret de caritat i reconciliació, així com promoure una autèntica cultura de la trobada i l'harmonia, pròpies de l'esperit de la Xina".
Missatge en la festa de la Santíssima Trinitat

Finalment destaquem que, coincidint amb el diumenge de la Santíssima Trinitat, el bisbe de Roma ha explicat, abans de la pregària de l'Àngelus, que "l'horitzó trinitari de comunió ens envolta i ens estimula a viure en l'amor i en el compartir fratern, segurs que allà on hi ha amor, hi ha Déu". Després de destacar la importància del compromís de tots els creients en les seves comunitats cristianes, Francesc ha dit que aquesta festa de la Trinitat "ens convida a comprometre'ns en els esdeveniments quotidians per ser llevat de comunió, de consolació i de misericòrdia".

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció