En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa signarà l'encíclica 'Germans tots' el 3 d'octubre a Assís

Germans tots és el títol de la tercera encíclica del Papa Francesc. La signarà el 3 d'octubre a Assís, després d'una Missa que presidirà a…

6 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Germans tots és el títol de la tercera encíclica del Papa Francesc. La signarà el 3 d'octubre a Assís, després d'una Missa que presidirà a la tarda a la Basílica de Sant Francesc. Així ho ha revelat aquest dissabte l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. El document està dedicat a "la fraternitat i l'amistat social". Després de la Lumen fidei (2013) i la Laudato si (2015), arriba ara una encíclica que "invita tots els germans a invocar el bon pastor que va sostenir la passió de la creu per salvar les seves ovelles", com diu Sant Francesc d'Assís en un dels seus escrits.
Aquesta serà la quarta visita de l'actual pontífex a Assís, després de les estades del 4 d'octubre de 2013 i la doble visita de 2016, el 4 d'agost i el 20 de setembre. El bisbe d'aquesta diòcesi d'Umbria, Domenico Sorrentino, ha assegurat que espera amb "emoció i gratitud" el nou viatge del Sant Pare. "Mentre el món pateix una pandèmia que posa molts pobles en dificultats i ens fa sentir germans en el dolor, no podem deixar de sentir la necessitat de convertir-nos sobretot en germans en l'amor". Així ho expressa Sorrentino en una declaració en què parla de la "fraternitat còsmica" de Sant Francesc.
D'altra banda, el Sant Pare ha assegurat aquest diumenge que "la murmuració tafanera és una pesta més lletja que no pas el Covid". Al final de l'Àngelus, ha defensat la correcció fraterna com un "hàbit saludable" perquè, "en les nostres comunitats, es puguin establir sempre noves relacions fraternes, basades en el perdó mutu i, sobretot, en la força invencible de la misericòrdia de Déu". Novament des del balcó del Palau Apostòlic, el bisbe de Roma ha reflexionat sobre el discurs "comunitari" o "eclesial" de Jesús, recollit pel fragment de l'evangeli de Mateu proclamat aquest diumenge XXIII durant l'any. Francesc ha conclòs que "la dimensió comunitària de l'existència cristiana exigeix la protecció de la comunió, mentre que la personal requereix l'atenció i el respecte de cada consciència individual".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció