En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa s'uneix al dolor per l'assassinat d'uns joves al Camerun

El Papa ha expressat aquest dimecres el seu dolor pels estudiants d'una acadèmia internacional assassinats dissabte passat al Camerun. Al final de l'audiència general, Francesc…

28 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest dimecres el seu dolor pels estudiants d'una acadèmia internacional assassinats dissabte passat al Camerun. Al final de l'audiència general, Francesc ha fet una crida urgent a favor d'aquests joves que van perdre la vida violentament concretament a la localitat de Kumba, en una acció que ha qualificat de "cruel i sense sentit". El pontífex ha expressat el seu desig "que Déu il·lumini els cors, perquè no es repeteixin mai més gestos similars i perquè les turmentades regions de el nord-oest i sud-oest del Camerun puguin finalment trobar la pau". En aquesta mateixa crida, el Sant Pare s'ha unit a la forta tristor de les famílies dels joves. "Sento un gran desconcert per un crim que ha tret la vida dels petits innocents mentre es trobaven a classe a l'escola", ha lamentat. Igualment ha demanat "que les armes callin i que es pugui garantir la seguretat de tothom i el dret de cada jove a l'educació i al futur". Finalment el bisbe de Roma ha suplicat per al Camerun "el consol que només Déu pot donar".
D'altra banda, durant l'audiència general a l'Aula Pau VI, el Papa ha assegurat que "Jesús ens ha regalat el seu diàleg d'amor amb el Pare". Seguint el cicle sobre la pregària, Francesc ha reflexionat sobre el Baptisme de Jesús i la seva primera pregària terrenal. Ha recordat que, com aquell dia a la vora del Jordà, "ell està resant amb nosaltres quan nosaltres preguem". El pontífex ha comentat que "el primer acte públic de Jesús és la participació en una pregària coral i penitencial de poble, en què tots es reconeixien com a pecadors". A més, ha recordat que "Jesús, encara que no ho necessitava, va voler ser batejat en obediència a la voluntat del Pare i en solidaritat amb la nostra condició humana, perquè ell prega amb els pecadors del poble de Déu".

El bisbe de Roma ha explicat també que, "d'aquesta manera, Jesús es mostra proper al poble pecador i desobedient, li obre camí i l'invita a seguir-lo". Igualment ha recordat "el clima de pregària en què va tenir lloc el Baptisme de Jesús", durant el qual l'evangelista Lluc relata que, mentre Jesús resava, "es va obrir el cel". El Sant Pare ha comentat que "la senzilla frase de presentació del Fill de Déu amaga un immens tresor, ja que ens fa intuir una mica de el misteri de Jesús i del seu cor sempre dirigit al Pare".

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció