En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa torna a demanar un alto el foc immediat a tot el món

El Papa ha tornat a demanar aquest diumenge un immediat alto el foc mundial per afrontar les conseqüències de la pandèmia del Covid-19, i ha…

5 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha tornat a demanar aquest diumenge un immediat alto el foc mundial per afrontar les conseqüències de la pandèmia del Covid-19, i ha expressat el seu suport a la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides de dimecres passat. Després resar l'Àngelus, Francesc ha fet una crida a aquesta treva mundial i immediata, amb l'esperança que aquesta decisió s'apliqui pel bé de les nombroses persones que estan patint. El pontífex ha dit que, "per a les zones ja afectades pel conflicte, un alto el foc mundial immediat permetria la pau i la seguretat, indispensables per donar l'assistència humanitària que es necessita amb tanta urgència". En aquesta línia, ha mostrat la seva esperança "que aquesta decisió s'apliqui amb eficàcia i rapidesa, alhora que pugui convertir-se en un valent primer pas per al futur de pau".

El Sant Pare ja s'havia pronunciat en aquesta mateixa línia el 28 de març passat, quan va fer seva la crida del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, precisament a "un alto el foc mundial, total i immediat" a tot el món. El bisbe de Roma se sumava així a tots els qui han acceptat aquesta crida, i invitava a aplicar aquesta treva "amb una aturada de totes les formes d'hostilitats bèl·liques i una acció que impulsi la creació de corredors per a l'ajuda humanitària, així com l'obertura a la diplomàcia i l'atenció als qui es troben en una situació més vulnerable". El Papa, a més de recordar que Jesús parla "avui" a tots els homes de bona voluntat, ha saludat els pelegrins polonesos, molt presents últimament a la Plaça de Sant Pere. Concretament va beneir un important pelegrinatge al Santuari de Częstochowa, que tindrà lloc dissabte vinent en el centenari del naixement de Sant Joan Pau II, amb el lema "Tot ho he confiat a Maria".

Missatge als "constructors d'una nova humanitat"

D'altra banda, en la reflexió de l'Àngelus, Francesc ha recordat que Jesús no és "un model per als resignats, com tampoc simplement una víctima", sinó "el model dels pobres d'esperit i de tots els altres benaurats de l'evangeli, que compleixen la voluntat de Déu i testimonien el seu Regne". Igualment ha destacat que el Senyor es dirigeix a ells ​​"avui" en un món que exalta el qui es fa ric i poderós, i els crida a ser "constructors d'una nova humanitat". Des de la finestra del Palau Apostòlic, el pontífex ha comentat el fragment evangèlic d'aquest diumenge XIV durant l'any, del capítol 11 de Mateu, en què "primer Jesús proclama un himne de benedicció i d'agraïment al Déu Pare, perquè ha revelat als pobres i als senzills el misteri del Regne del cel, i després revela la relació íntima i singular que hi ha entre ell i el mateix Pare, per invitar finalment tothom a acostar-se a ell i seguir-lo per trobar alleujament".

El Sant Pare també ha explicat que el Senyor crida els seus seguidors d'aquesta manera, "amb un punt d'ironia", perquè "presumeixen" que són savis i intel·ligents, cosa que "fa que tinguin moltes vegades el cor tancat". El bisbe de Roma ha assegurat que "la veritable saviesa també ve de cor, perquè no es tracta només d'entendre les idees". I és per això que ha comentat que, "com diu Jesús, els misteris del Pare han estat revelats als petits, que són els qui s'obren amb confiança a la seva Paraula de salvació, senten la necessitat d'ell, de qui ho esperen tot". Igualment ha subratllat que, "de la mateixa manera que el Pare té una preferència pels petits, també Jesús, mans i humil de cor, s'adreça als cansats i afeixugats i es posa enmig d'ells i parla també avui a tots els homes de bona voluntat". Sobre aquest oferiment, el Papa ha conclòs que "no és un alleujament només psicològic o una almoina donada, sinó l'alegria dels pobres de ser evangelitzats i constructors de la nova humanitat".

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció