En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa transmet "solidaritat i afecte" al Brasil davant el Covid-19

El Papa "ha demanat al poble brasiler que transmeti les seves pregàries i ha recomanat a tots els ciutadans del Brasil que es posin a…

11 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa "ha demanat al poble brasiler que transmeti les seves pregàries i ha recomanat a tots els ciutadans del Brasil que es posin a la falda de la Mare de Déu d'Aparecida”. Ho ha revelat així l'arquebisbe de la mateixa diòcesi d'Aparecida, Orlando Brandes, després d’haver rebut aquest dimecres una nova trucada telefònica de Francesc. En una entrevista a la televisió de l’Església local, el prelat ha explicat que el Sant Pare "va expressar la seva solidaritat i afecte al poble brasiler", especialment en aquest moment difícil de la pandèmia del Covid-19. És la tercera trucada del pontífex al Brasil durant l’actual crisi del coronavirus, ja que abans havia telefonat a l'arquebisbe de Manaus, Leonardo Steiner, i també a l'arquebisbe de Sao Paulo, el cardenal Odilo Pedro Scherer, igualment per expressar la seva solidaritat.
Segons l’arquebisbe Orlando Brandes, durant la conversa d’aquest dimecres el Papa va dir que prega per tots els brasilers i que segueix les notícies del país des d’una actitud de pregària. El pastor d’Aparecida ha assegurat que la seva diòcesi "ha rebut aquest gran regal del bisbe de Roma coincidint amb la festa del Corpus". Brandes ha explicat, a més, que "el Papa també va recordar que ahir es va celebrar el dia de Sant Josep d’Anchieta, que el mateix Francesc va canonitzar i que també va marcar tant la vida dels brasilers". Durant l’entrevista, Orlando Brandes ha dit que el Sant Pare va recordar, en parlar per telèfon amb ell ahir, la seva visita a Aparecida del 2007, amb motiu de la cinquena Conferència d'Aparecida, encara com a arquebisbe de Buenos Aires i relator del document de treball, i més recentment, ja com a Papa, el 2013 durant la Jornada Mundial de la Joventut de Rio de Janeiro.
L’arquebisbe brasiler ha comentat que Francesc també li ha parlat, durant aquesta conversa, de la imatge de la Mare de Déu d'Aparecida que va ser entronitzada als Jardins del Vaticà al setembre de 2016.  Orlando Brandes ha subratllat que el Papa va demanar al poble brasiler "una benedicció en el seu nom". Finalment ha destacat que, en acomiadar-se, el pontífex va transmetre als brasilers aquestes paraules d’encoratjament: "Valor i esperança. Som persones de fe!".

Missatge en la festa del Corpus

El Papa, d'altra banda recorda aquest mateix dijous, a tot el món, que és la festa del Corpus Christi, tot i que està traslladada litúrgicament a diumenge, en bona part del món, per qüestions de calendari laboral. En un missatge de Twitter, Francesc reitera les paraules que pronunciava dimecres durant l’audiència general quan animava tothom a veure Crist en els pobres i en els últims, alhora que subratllava que, en el Cor de Jesús, hi ha la font de tot consol. En la breu d'aquest dijous en el seu compte @Pontifex, el Sant Pare recorda que “Jesús acull els pecadors i menja amb ells, un fet que es produeix també ara quan participem en la Missa, on ell mateix s’ofereix per tots nosaltres”. Dimecres, durant la reflexió, el bisbe de Roma feia una crida a buscar sempre “una vida eucarística” i a inundar el món amb el foc de l’amor de Déu.

Recordem, a més, que el pontífex presidirà la Missa de la solemnitat del Corpus Christi, aquest diumenge a l'Altar de la Càtedra de la Basílica vaticana davant la presència d'uns cinquanta fidels. Al final de la celebració, tindrà lloc l'exposició de el Santíssim Sagrament i la benedicció eucarística. L’Eucaristia començarà a tres quarts de deu del matí i reproduirà les dinàmiques litúrgiques i devocionals de les misses diàries celebrades a la capella de la Casa Santa Marta, amb transmissió en directe per streaming, entre el 9 de març i el 17 de maig passat, durant el període del confinament pel coronavirus, setmanes en què les celebracions amb el poble no eren possibles a Itàlia, com tampoc a Espanya i en altres països a causa de la quarantena.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 26') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció