En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa veu "resistències malvades" a la seva reforma

Francesc ha qualificat aquest dijous de "resistències malvades" algunes veus que s'oposen a la reforma de l'Església i que "es refugien en les tradicions". Durant…

22 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha qualificat aquest dijous de "resistències malvades" algunes veus que s'oposen a la reforma de l'Església i que "es refugien en les tradicions". Durant les felicitacions de Nadal, en un discurs dirigit als membres de la Cúria romana, el pontífex ha afirmat que la reforma que s'està fent "serà eficaç només si es fa amb homes renovats, i no pas, simplement, amb nous homes". El Sant Pare ha reconegut que hi ha resistència a aquesta reforma, que "de vegades neix de la bona voluntat", però ha afegit que, en altres ocasions, aquesta oposició procedeix "de cors espantats i endurits, que s'alimenten de paraules buides"
El bisbe de Roma ha subratllat que "hi ha qui diu que vol canviar les coses, però que després vol que quedi tot com abans", i ha assegurat que "hi ha resistències malvades que germinen en ments perverses i es presenten quan el dimoni inspira males intencions, un tipus de resistències que s'amaguen al darrere de justificacions i paraules acusatòries que es refugien en les tradicions, en les aparences, en les formalitats i en el que ja es coneix".
En un altre moment de la intervenció, el Papa ha avisat que la renovació del govern de l'Església "no és una operació de cirurgia estètica". En aquesta línia, ha afegit que "no s'ha de tenir por de les arrugues de l'Església, sinó de les taques”. Entre les pautes que ha donat, destaca la crida a "fer-la d'acord amb la Bona Notícia que s'ha de proclamar joiosament i amb coratge a tothom especialment als pobres, als últims i als descartats, d'acord amb els signes del nostre temps i a tot allò de bo que l'home ha aconseguit".
El Sant Pare ha recordat que la reforma "no ha de ser entesa com una mena de lifting, de maquillatge o potser de trampa per fer més bonic el vell cos de la Cúria". En la mateixa línia, ha comentat que la diversitat de l’Església fa encara més necessària la reforma. "És el moment oportú per preveure l'accés a un major nombre de fidels laics, especialment en aquells dicasteris on poden ser més competents que els clergues o els consagrats", ha dit. El pontífex ha comentat, a més, que "la valoració del paper de la dona i dels laics en al vida de l'Església, així com la seva integració en la missió de guiatge dels dicasteris, amb particular atenció a la multiculturalitat, és de gran importància".
Finalment Francesc ha citat una pregària nadalenca d’un monjo contemporani, Matta el Meskin, per comentar que "el món està cansat i inacabat, perquè exalta el qui és més gran, i ple de ferides doloroses davant les quals el nostre únic medicament és el Fill de Déu". El pontífex ha indicat que "no n'hi ha prou canviant el personal", i que cal que els membres de la cúria "es renovin espiritualment, humanament i professionalment".
Un nou sant i 110 beats màrtirs espanyols
D'altra banda, el Papa ha rebut aquest dijous el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, Angelo Amato, i li ha autoritzat promulgar els decrets sobre l’escolapi Faustino Mínguez, que serà aviat nou sant, i sobre 110 màrtirs de la persecució religiosa dels anys 30 a Espanya, en aquest cas per a la seva beatificació. Entre les noves víctimes dels anys 1936 i 1937, hi ha els catalansMateu Casals, superior de la comunitat claretiana de Sabadell, i el també missioner del Cor de Maria a Cervera Ferran Saperas, entre d’altres.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 22 de desembre.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció