En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa visitarà Auschwitz, inaugurarà dos edificis de Càritas i es trobarà amb 2 milions de joves a Cracòvia

Federico Lombardi, director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, ha presentat aquest dimecres als periodistes el programa del Viatge Apostòlic del Sant Pare…

20 juliol 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
Federico Lombardi, director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, ha presentat aquest dimecres als periodistes el programa del Viatge Apostòlic del Sant Pare a Polònia, amb motiu de la 31a Jornada Mundial de la Joventut, que se celebrarà del 27 al 31 de juliol a Cracòvia. "Ajudeu-me, oh Senyor, perquè els meus ulls siguin misericordiosos, de manera que jo no tingui mai sospites i no jutgi basant-me en aparences exteriors, sinó que sàpiga distingir el que hi ha de bonic en l'ànima del meu proïsme i li sigui d'ajuda...". Amb aquesta pregària del diari de Santa Faustina, inclosa en el missatge del Papa per a la preparació de la Jornada Mundial de la Joventut d'aquest any i que "és molt característica", Lombardi ha iniciat la presentació als periodistes del programa de l'imminent viatge del Papa a Cracòvia. Aquesta presentació coincideix amb la difusió d'un VIDEOMISSATGE en què Francesc saluda els joves i a tota la nació de Polònia. "Tinc un gran desig de trobar-me amb vosaltres, per oferir al món un nou signe d'harmonia, un mosaic de rostres diversos, de moltes races, llengües, pobles i cultures, però tots units en el nom de Jesús, que és el rostre de la misericòrdia", diu Francesc.
Abans de passar al programa, el director de l'Oficina de Premsa vaticana ha explicat que "l'objectiu principal d'aquest viatge, no pas l'únic, és la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia, que té com a lema Feliços els compassius: en Déu trobaran misericòrdia". Federico Lombardi ha destacat el "vincle molt estret" entre la JMJ i el Jubileu de la Misericòrdia "ja que Cracòvia és lloc fonamental per a la revelació del missatge de la misericòrdia, com Joan Pau II ens ha ensenyat amb la seva Encíclica Dives in Misericordia i amb les seves nombroses referències a la misericòrdia de Déu". En aquesta línia, ha situat en el mateix context "la beatificació i canonització de Santa Faustina i la institució del diumenge de la Divina misericòrdia, el diumenge després de Pasqua, entre d'altres".
Aquestes són les activitats més destacades presidides pel Papa:
Dimecres 27 de juliol el pontífex arribarà al voltant de les 16:00 h a l'Aeroport Internacional Joan Pau II Cracòvia - Balice, on tindrà lloc la cerimònia de benvinguda. Una hora més tard (a les 17:00) està prevista l'arribada del pontífex al Castell Reial de Wawel, on mantindrà una trobada amb les autoritats i el cos diplomàtic. A continuació, i després de la seva visita de cortesia al president de la República de Polònia, el Sant Pare celebrarà una trobada amb els bisbes d'aquesta nació a la Catedral de Wawel (a les 18:30). En aquest lloc tindrà lloc la pregària silenciosa davant la tomba de Sant Estanislau, on també es troben les relíquies de sant Joan Pau II, i el Papa venerarà el Santíssim Sagrament a la capella que hi ha al darrere de l'altar, on pronunciarà un discurs. Al vespre, a la Residència dels Bisbes de Cracòvia i després del sopar, Francesc sortirà a la Finestra Papal per saludar la multitud reunida a la plaça que es troba davant de l'edifici.
El dijous 28 de juliol al matí, el Papa es traslladarà a Balice, amb una aturada al Convent de les Germanes de la Presentació. Les religioses d'aquesta comunitat, juntament amb alguns estudiants, l'esperaran a l'entrada de la Capella de Sant Joan Baptista i Sant Joan Apòstol, on es farà una pregària comunitària. A continuació, el pontífex es traslladarà en helicòpter a Częstochowa, per arribar al voltant de les 09:45 al Monestir de Jasna Góra, on resarà a la Capella de la Imatge Miraculosa de la Verge Negra abans de presidir (a les 10:30 h) la Santa Missa en el marc de la Celebració dels 1.050 anys del Baptisme de Polònia. Aquesta Missa és un esdeveniment d'importància nacional, que se situa en el marc del Jubileu del Baptisme de Polònia. L'àrea del Santuari pot albergar uns 300.000 fidels. Bisbes i molts sacerdots polonesos hi concelebraran, amb la presència del president de la República i les més altes autoritats del país.
A les 17:00 hores a la plaça davant de la seu de l'Arquebisbat, l'alcalde de Cracòvia lliurarà les claus de la ciutat al Sant Pare. Després, el Papa viatjarà en tramvia cap a Parc Blònia amb un grup de joves discapacitats. A la seva arribada, Francesc es traslladarà entre els fidels en papamòbil, en uns moments en què s'espera la presència d'uns 600.000 joves. A les 17:30 tindrà lloc la cerimònia d'acollida. Després del sopar, el Sant Pare sortirà a la Finestra Papal per saludar la multitud reunida a la plaça davant de la Residència dels Bisbes de Cracòvia.
El divendres 29 de juliol el Papa celebrarà la Missa a les 7:00 de manera privada a la Capella de la residència dels Bisbes a Cracòvia. A continuació es traslladarà en helicòpter a Oświęcim. A les 9:30 visitarà el camp de concentració d'Auschwitz, en l'any en què es compleix el 75è aniversari del martiri de Sant Maximilià Kolbe. El Papa travessarà només la porta d'entrada i l'entrada de la barraca 11. El Sant Pare es trobarà personalment amb 15 supervivents, moment que donarà pas a una pregària privada a la cel·la del martiri del Pare Kolbe. I a les 10:30 visitarà el camp de Birkenau.
Aquest mateix dia a les 16:30 es traslladarà a Prokocim, on visitarà l'Hospital Pediàtric Universitari, un dels més importants de Polònia, on són atesos 30.000 pacients internats i 200.000 nens amb tractament ambulatori per any. Uns 50 nens es trobaran reunits a la sala de recepció de l'hospital juntament amb els seus pares, i allà el Sant Pare pronunciarà un discurs. També realitzarà una visita privada a algunes àrees de la guàrdia d'emergència a la planta baixa, acompanyat pel director i els pares d'alguns nens, i resarà a la capella de l'hospital.
A les 18:00 el pontífex farà el Via Crucis amb els joves al Parc Blònia. Una vegada conclosa aquesta pràctica pietosa, el Sant Pare dirigirà unes paraules als fidels. També en aquesta ocasió, després del sopar, el bisbe de Roma sortirà a la Finestra Papal per saludar la multitud reunida a la plaça davant de la Residència dels Bisbes de Cracòvia.
El dissabte 30 de juliol a les 8:30 h, el pontífex farà una visita al Santuari de la Divina Misericòrdia a Lagiewniki.
A les 9:00 el Papa entrarà al Santuari a través de la Porta Santa de la Misericòrdia. A continuació tindrà lloc la Litúrgia de la Reconciliació, en la qual participaran els joves. El Sant Pare confessarà cinc joves en italià, espanyol i francès. El Papa Francesc, recordem, és el tercer Papa, després de sant Joan Pau II i Benet XVI, que visitarà el Santuari de la Divina Misericòrdia, però el primer que confessarà allà.
A les 10:30 tindrà lloc la celebració de la Santa Missa al Santuari Joan Pau II en la qual participaran nombrosos sacerdots, consagrats i seminaristes de Polònia. S'ha previst la presència al Santuari d'unes 2.000 persones, a més de la participació de 5.000 en la Missa, reunides davant del temple. A les 13:00 el Sant Pare dinarà amb l'arquebisbe de Cracòvia amb un traductor i 12 joves representants de diferents països: una noia i un noi de cada continent i un noi i una noia de Polònia.
A les 19:00 el Papa arribarà al Campus Misericordiae. Després del pas per la Porta de la Misericòrdia juntament amb cinc representants de la joventut, tindrà lloc la Vetlla de pregària amb els joves de tot el món.
I diumenge 31 de juliol, Francesc tornarà al Campus Misericordiae, on procedirà a la benedicció dels dos edificis de Càritas: La Casa de la Misericòrdia per a pobres i ancians i la Casa del Pa, que correspon a un magatzem d'aliments per als més necessitats. Després de fer el seu recorregut entre els milers de joves, a les 10:00, començarà la celebració de la Missa conclusiva de la Jornada Mundial de la Joventut. També procedirà a l'enviament dels joves com a testimonis de la Divina Misericòrdia, i s'anunciarà el lloc en què es durà a terme la propera.
A les 17:00, el pontífex arribarà a l'Arena Tauron, on es trobarà amb els voluntaris de la JMJ i del Comitè Organitzador Local costat dels patrocinadors. Allà pronunciarà un discurs i, ja a les 18.15 h., tindrà lloc la cerimònia de comiat a l'aeroport de Cracòvia Balice. A les 20:25, està prevista l'arribada del Papa Francesc l'aeroport romà de Ciampino.

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció