En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa visitarà Xile i el Perú del 18 al 21 de gener

El director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, ha anunciat aquest dilluns que el Papa visitarà Xile i el Perú del…

19 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, ha anunciat aquest dilluns que el Papa visitarà Xile i el Perú del 15 al 18 de gener. D'aquesta manera, segons el portaveu, Francesc "acull la invitació dels respectius caps d'Estat i bisbes, el Sant Pare farà un viatge apostòlic en què visitarà les ciutats de Santiago, Temuco i Iquique (a Xile) i Lima, Puerto Maldonado i Trujillo (al Perú)". Burke ha afegit que el programa d'aquesta visita es publicarà més endavant. Aquest serà el cinquè viatge de l'actual pontífex a l'Amèrica llatina en menys de 5 anys de pontificat, després d'haver anat al Brasil, Cuba, l'Equador i Mèxic.
D'altra banda, aquest mateix dilluns, s'ha fet públic un missatge del pontífex adreçat a tots els professionals dels mitjans de comunicació catòlics que es reuneixen al Quebec, Canadà, des d'aquest dilluns i fins dijous en ocasió del Congrés Mundial de SIGNIS, l'Associació Catòlica Internacional per a la Comunicació. Els anima a "seguir buscant tots els mitjans tecnològics i socials per cooperar en la missió universal que té l'Església d'anunciar l'Evangeli de la pau". En el missatge, enviat a Dario Edoardo Viganò, prefecte de la Secretaria per a la Comunicació, i signat pel cardenal secretari d'Estat Pietro Parolin, el Papa expressa el seu desig que el Congrés pugui inspirar una esperança, accessible a tots, "precisament en el lloc on la vida coneix l'amargor del fracàs".
Al Congrés, ja en el seu primer dia, també ha arribat la salutació del cardenal Gérald Cyprien Lacroix, arquebisbe del Quebec, que destaca com aquesta conferència permetrà als operadors dels mitjans de comunicació "valoritzar la seva preciosa aportació en la tasca de donar testimoni de l'esperança de l'home". El purpurat assegura que els comunicadors participants "són vàlids missatgers dels fruits que produeix la Paraula de Déu". El congrés, centrat en el tema "Mitjans de Comunicació per a una Cultura de Pau des de la promoció d'històries d'esperança", s'ha obert amb una taula rodona en què 4 representants d'organitzacions catòliques expliquen com explicar històries d'esperança. Després, representants del món audiovisual han explicat com "trobar Déu en totes les coses, i filmar"
Finalment, el mateix dilluns a la tarda, una sessió específica ha estat dedicada a aprofundir en la reforma de les comunicacions del Vaticà. Finalment destaquen, com a qüestions fonamentals, la reflexió sobre la participació religiosa i espiritual dels joves que comparteixen la seva fe a les xarxes socials, l'anàlisi de la relació entre la música i l'esperança i la necessitat de no perdre l'esperança davant situacions de crisi. Seran exposades experiències de col·laboració en el camp dels mitjans de comunicació per afrontar campanyes de sensibilització.
Simposi diocesà de Roma
I encara destaquem que el Papa ha inaugurat aquest dilluns a la tarda, a la Basílica de Sant Joan del Laterà, el Simposi diocesà de Roma, que es fa aquests dies amb el lema “No els deixem sols! Acompanyar els pares en l’educació dels fills adolescents”. Abans de l’obertura, Francesc s’ha trobat amb una trentena de refugiats acollits per les parròquies de la capital italiana, també coincidint amb la celebració, aquest dimarts, de la Jornada Mundial del Refugiat. Giovanni De Robertis, director de la Fundació Migrantes, ha destacat que l’important és "la proximitat amb els necessitats més que no pas els debats estèrils". El director de la Fundació Migrantes ha qualificat de "drama per a la humanitat" que, a finals de l’any passat, es comptabilitzessin més de 65 milions de persones que havien hagut d’abandonar casa seva, de les quals 10 milions són migrants forçats.
Destaquem també que el Papa realitza aquest dimarts un pelegrinatge a la localitat italiana de Bozzolo, a la diòcesi de Cremona, i a Barbiana, a la de Florència, per resar davant les tombes dels sacerdots Primo Mazzolari i Lorenzo Milani. Aquesta visita que el pontífex realitzarà de manera privada, comença de bon matí al camp esportiu de Bozzolo a Màntua, on serà acollit per Antonio Napolioni, bisbe de Cremona, i per l'alcalde d'aquesta ciutat. Després presidirà diversos actes.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 19 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció