En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

Comparteix

El monestir de Poblet va ser fundat a mitjan segle XII per Ramon Berenguer IV per ser un centre espiritual però, també, social, cultural i econòmic. El Pare Abat de Poblet, Octavi Vilà, en una entrevista a ‘La Caravana’ des del monestir de Poblet, assegura que l’objectiu pel qual va ser creat continua endavant. “El gran repte que tenim dins la comunitat és transmetre a qui ens vingui. Hi ha un tipus de gent que s’acosta a nosaltres des d’un punt de vista espiritual i que participa en la litúrgia, però també volem apropar als turistes que això és un monestir”.

El Pare Abat també explica que Poblet és un centre d’atracció turístic. “És el lloc més visitat de la comarca i els recursos que té mereixen ser reconeguts. Fa anys que les vinyes van entrar a l’interior del monestir, fet que han permès que canviés el paisatge. És per aquest motiu que recomanem canviar unes hores de visita per un cap de setmana sencer. Hi ha moltes coses a veure”, remarca.  

"Fa anys que les vinyes van entrar a l’interior del monestir, fet que han permès que canviés el paisatge. És per això que recomanem canviar unes hores de visita per un cap de setmana sencer, perquè hi ha moltes coses a veure”

El Pare Abat especifica que les persones que hi vagin, “viuran l’experiència d’haver visitat un lloc de pregària on s’intenta cercar veu de manera intensa i en comunitat”. 

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció