En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

Comparteix

El monestir de Poblet va ser fundat a mitjan segle XII per Ramon Berenguer IV per ser un centre espiritual però, també, social, cultural i econòmic. El Pare Abat de Poblet, Octavi Vilà, en una entrevista a ‘La Caravana’ des del monestir de Poblet, assegura que l’objectiu pel qual va ser creat continua endavant. “El gran repte que tenim dins la comunitat és transmetre a qui ens vingui. Hi ha un tipus de gent que s’acosta a nosaltres des d’un punt de vista espiritual i que participa en la litúrgia, però també volem apropar als turistes que això és un monestir”.

El Pare Abat també explica que Poblet és un centre d’atracció turístic. “És el lloc més visitat de la comarca i els recursos que té mereixen ser reconeguts. Fa anys que les vinyes van entrar a l’interior del monestir, fet que han permès que canviés el paisatge. És per aquest motiu que recomanem canviar unes hores de visita per un cap de setmana sencer. Hi ha moltes coses a veure”, remarca.  

"Fa anys que les vinyes van entrar a l’interior del monestir, fet que han permès que canviés el paisatge. És per això que recomanem canviar unes hores de visita per un cap de setmana sencer, perquè hi ha moltes coses a veure”

El Pare Abat especifica que les persones que hi vagin, “viuran l’experiència d’haver visitat un lloc de pregària on s’intenta cercar veu de manera intensa i en comunitat”. 

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció