En directe

Fabricació Pròpia

COVID

El pediatre Pepe Serrano: “Els nens s’han de vacunar pel seu propi benefici”

El doctor ha assenyalat que la immunització per a infants és segura i que, si es vol arribar al màxim de cobertura, els nens s'haurien de vacunar als centres escolars.

9 desembre 2021

Redacció

Comparteix

Catalunya començarà a vacunar amb Pfizer els nens de 5 a 11 anys contra el Coronavirus a partir de la segona quinzena de desembre. Els primers de rebre-la seran els infants més grans, els d'11 anys, i probablement s'haurà de demanar cita.

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', el pediatre Pepe Serrano ha apuntat quin és el missatge que s'ha d'enviar als pares dels infants: "Els hem d'explicar i conscienciar que els fills s'han de vacunar per un benefici individual". El nen vacunat té molta menys probabilitat d'agafar la malaltia i, encara més, de propagar-la, ha afegit el Doctor Serrano.

"Hem d'explicar als pares que els fills s'han de vacunar per un benefici individual"

Pel que fa a la localització per administrar la vacuna als més petits, el pediatre és partidari de fer-ho als centres escolars. Considera que "els infants porten millor vacunar-se en grup que anar de manera individualitzada als Centres d'Atenció Primària, que pot representar un acte més cerimoniós".


Sobre els efectes secundaris de la vacuna, el Doctor Serrano ha explicat que no tenen constància, de moment, de cap afecció. També ha explicat que entre els joves adults sí que hi ha hagut algun cas de miocarditis, inflamació del múscul cardíac que pot reduir la capacitat de bategar i bombar la sang per l'organisme. El pediatre ha assegurat que hi ha més persones que pateixen aquest efecte secundari quan agafen la Covid que per l'administració de la vacuna.

Entrevista a Pepe Serrano, pediatr i vicepresident de la junta directiva de la Societat Cataluana de Pediatria

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció