En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

El periodista Salvador Aragonès diu que la sortida de la crisi no depèn només del sector públic, sinó de tota la societat

El periodista Salvador Aragonès, professor de la Universitat Internacional de Catalunya, ha fet aquest divendres al matí una crida a l’esperança de cara a la…

27 desembre 2013

Redacció

Comparteix

El periodista Salvador Aragonès, professor de la Universitat Internacional de Catalunya, ha fet aquest divendres al matí una crida a l’esperança de cara a la recuperació econòmica i a la millora de les condicions de vida en molts dels qui pateixen la crisi econòmica, sobretot els últims cinc anys. En El mirador de l’actualitat del programa El primer cafè de Ràdio Estel, Aragonès ha recordat que és molt difícil que el creixement econòmic anunciat, per sota de l’1 per cent en els primers mesos del 2014, permeti crear ocupació. En aquesta línia, ha situat la reducció de la despesa pública en l’estructura de les administracions en la primera línia de les solucions a la situació actual, i ha elogiat la iniciativa social de moltes entitats com la principal font per a l’esperança. “De vegades pensem que el sector públic ho soluciona tot i ha de ser l’únic que existeixi, però hi ha institucions exemplars que estan reduint no només la pobresa, sinó fins i tot l’atur”, ha explicat.

Per la seva banda, el professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma Joan Lluís Pérez Francesch ha destacat que la crisi és molt profunda i va més enllà de les xifres: “És una crisi de la vida que afecta el conjuunt de la societat, sovint també perquè els lideratges no compleixen amb la seva missió i són moltes vegades corruptes”. També ha intervingut en el debat l’historiador Joan Pallarès, que ha defensat una planificació clara de la sortida de la crisi, amb criteris més clars de justícia social. “Si no sabem on anem, no hi ha la possibilitat de recuperar-nos, perquè hem de saber que no podem seguir com abans de la crisi”, ha assegurat.

El 2013 sembla l’any de la transició entre uns anys de crisi econòmica greu i del mateix sistema i una etapa de recuperació, almenys en els principals indicadors. El ministre Luis de Guindos, per exemple, ja ha dit que la recuperació ha començat, mentre el Fons Monetari Internacional ha millorat les seves últimes perspectives per a Espanya, on s’apunta que l’economia creixerà un 0,2 per cent l’any vinent, tot i que el govern de Rajoy pronosticava un 0,7 per cent. En qualsevol cas, serà molt difícil que l’any vinent es pugui registrar una creació neta d’ocupació.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció