En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El predicador del Papa anima a "escoltar els altres"

El Papa està ja immers en els exercicis espirituals de Quaresma, amb el tema de "la Passió, mort i resurrecció de Jesús segons l'Evangeli de…

6 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa està ja immers en els exercicis espirituals de Quaresma, amb el tema de "la Passió, mort i resurrecció de Jesús segons l'Evangeli de Sant Mateu". Es fan des d'aquest diumenge a la tarda i fins divendres a la "Casa del Diví Mestre" de la localitat italiana d'Ariccia, a prop de Roma, sota el guiatge del sacerdot franciscà Giulio Michelini. Durant aquest període, com és habitual, queden suspeses totes les audiències del Sant Pare, incloent-hi l'Audiència General del dimecres 8 de març. El predicador dels exercicis proposa per a les meditacions quaresmals "una lectura existencial i espiritual dels passatges evangèlics, per aprendre a quedar-se amb Jesús". Les reflexions inclouen una introducció i 9 meditacions, precedides per la Missa matinal, seguides de moments de pregària i silenci que s'acabaran aquest proper divendres amb l'adoració eucarística.
La primera meditació ha tingut lloc aquest dilluns, i s’ha centrat en la confessió de Pere, que reconeix en Jesús el Crist, el Fill del Déu viu, per després traçar el camí cap a Jerusalem. Giulio Michelini s'ha preguntat "sobre quin criteri fem discerniment" i "si decidim impulsivament i posem el nostre comptaquilòmetres davant del Regne de Déu". En aquesta línia, ha destacat la importància "d'escoltar la veu dels altres i de Déu, i no només la pròpia". Després seguiran les reflexions sobre l'Últim Sopar, la pregària de Jesús a Getsemaní, la traïció de Judes i el procés romà, fins arribar a la mort i resurrecció.
Per a l'elaboració d'algunes meditacions, el predicador ha comptat amb l'ajuda d'una parella d'esposos, sobretot en la part en què la dona de Pilat intenta convèncer en somnis el marit, per deixar lliure Jesús, home innocent. En una altra meditació, una religiosa clarissa ha col•laborat amb Michelini, en aquest cas per reflexionar sobre la unció de Maria de Betània, que ungeix Jesús amb un perfum molt valuós, amb les crítiques dels deixebles que pretenien usar millor els diners. El franciscà ha comentat que "els recessos espirituals són sempre importants, sobretot en aquest temps caracteritzat pel ritme frenètic de la vida, ja que tenim necessitat d'aturar-nos, de fer una avaluació de la nostra vida, per entendre i veure si estem caminant de veritat amb i cap a Jesús".

Dia d'Hispanoamèrica
"Anunciar Crist cap a l'altra banda de la terra, superant els grans enemics de l'acció evangelitzadora, que són la por i egoisme". Aquesta és, en síntesi, la invitació del missatge pel Dia d'Hispanoamèrica 2017, celebrat aqdiumenge uest a Espanya i que, com cada any dóna a conèixer el president de la Pontifícia Comissió per a Amèrica Llatina, el cardenal Marc Ouellet. El lema que ha acompanyat la celebració d'aquest any és "Aneu, sense por, per servir", tret de les paraules del Papa Francesc a la Jornada Mundial de la Joventut 2013 de Rio de Janeiro.
Finalment destaquem que el Papa ha rebut una carta dels reclusos de la presó milanesa de San Vittore, que serà visitada pel mateix Francesc el 25 de març. Li diuen que l’esperen com a germà i li demanen que els regali una pregària per la seva família, perquè tinguin una mica de pau i serenor. Són històries de sofriment, de grans ferides obertes en ells mateixos i en altres. El Sant Pare, que s'aturarà dues hores al centre penitenciari, podrà parlar amb alguns dels presos en una visita que la Santa Seu qualifica de "no formal i que vol ser un encontre d'ànimes".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 6 de març.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció