En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El predicador dels exercicis del Papa anima els creients a corregir "la imatge equivocada d'un Déu que castiga"

“L’Església sovint ha presentat massa vegades, al llarg de la història, la imatge d’un Déu que castiga i davant el qual hem de tenir por”.…

7 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
“L’Església sovint ha presentat massa vegades, al llarg de la història, la imatge d’un Déu que castiga i davant el qual hem de tenir por”. Aquesta idea, sobre maneres que cal superar, ha format part aquest dilluns de les meditacions del religiós Ermes Ronchi en el segon dia d’exercicis espirituals per a la Cúria Romana, on participa també el Papa. El predicador ha defensat la necessitat d’oferir al món el Déu de la bellesa que ens dóna felicitat perquè ens estima.Francesc, amb 10 preguntes de preparació per a la Pasqua, ha viscut aquest dilluns el segon dia d’exercicis espirituals amb la Cúria, a la Casa del Diví Mestre de la localitat d’Arigia. Ermes Ronchi, dels Servents de Maria, dirigeix la medicació sobre les preguntes de l’evangeli.
Aturar-nos en actitud d’escolta davant les preguntes de Déu, que són l’altre nom de la conversió, per deixar-nos interrogar per ell ha estat un dels temes principals d’aquesta jornada de dilluns, a partir del “buscar” que planteja l’evangeli de Joan. Ronchi, a partir de preguntes que "ja són revelació" -ha dit-, ha recordat que "la pregunta és una interpel•lació no violenta, amb Jesús que ens porta a la bellesa de Déu, quan sovint hem relegat la divinitat a la misèria". Ermes Ronchi, després d’exaltar la bellesa de Déu, ha afegit que tots els homes “busquen un Déu atractiu que de vegades no troben a les esglésies”.
Ermes Ronchi ha destacat que “la por i la fe són les dues antagonistes que es disputen sempre el cor de l’home”, perquè “la paraula de Déu consola quan ens diu que no tinguem por”. El predicador dels exercicis espirituals ha vinculat la por a la “manca de confiança”, ja que sovint tenim, en realitat, "una imatge equivocada de Déu i ens pensem que, en lloc de donar, treu i castiga". Igualment Ronchi ha fet una crida a deixar enrere la interpretació "d'un Déu que jutja i davant el qual escapem"
En aquesta línia, el religiós que predica aquests dies per al Sant Pare i la Cúria Romana, ha recordat la necessitat d’interpretar bé la presència de Déu en la nostra vida, el Déu "que no ens treu de les tempestes, sinó que ens hi sosté, i que no ens salva de la creu, sinó a la creu"Ermes Ronchi ha lamentat finalment que l’Església hagi predicat sovint, al llarg de la història, el binomi de la por i el càstig. Les reflexions d'aquests dies es basen avui en les preguntes “per què teniu por?” i “No teniu fe?”, de l’evangeli de Marc, i “amb què es pot donar gust a la terra amb la sal que no té gust?”, a partir de l’evangelista Joan.
Anunci de noves canonitzacions
Finalment destaquem que Guido Marini, mestre de les celebracions litúrgiques pontifícies, ha explicat avui que dimarts vinent, a les 11 del matí a la Sala del Consistori del Palau Apostòlic Vaticà el Papa presidirà el Consistori Ordinari Públic per a la Canonització d’Estanislau de Jesús i Maria (sacerdot i fundador de l’Orde de Clergues Marians de la Immaculada), José Gabriel del Rosario, el Cura Brochero (sacerdot de la diòcesi argentina de Còrdova), María Elisabetta Hesselblad (verge i fundadora de l’Orde del Santíssim Salvador de Santa Brígida), Teresa de Calcuta (fundadora dels Missioners i les Missioneres de la Caritat i el màrtir José Sánchez del Río.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns, 7 de març.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció