En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El predicador dels exercicis del Papa anima els creients a corregir "la imatge equivocada d'un Déu que castiga"

“L’Església sovint ha presentat massa vegades, al llarg de la història, la imatge d’un Déu que castiga i davant el qual hem de tenir por”.…

7 març 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
“L’Església sovint ha presentat massa vegades, al llarg de la història, la imatge d’un Déu que castiga i davant el qual hem de tenir por”. Aquesta idea, sobre maneres que cal superar, ha format part aquest dilluns de les meditacions del religiós Ermes Ronchi en el segon dia d’exercicis espirituals per a la Cúria Romana, on participa també el Papa. El predicador ha defensat la necessitat d’oferir al món el Déu de la bellesa que ens dóna felicitat perquè ens estima.Francesc, amb 10 preguntes de preparació per a la Pasqua, ha viscut aquest dilluns el segon dia d’exercicis espirituals amb la Cúria, a la Casa del Diví Mestre de la localitat d’Arigia. Ermes Ronchi, dels Servents de Maria, dirigeix la medicació sobre les preguntes de l’evangeli.
Aturar-nos en actitud d’escolta davant les preguntes de Déu, que són l’altre nom de la conversió, per deixar-nos interrogar per ell ha estat un dels temes principals d’aquesta jornada de dilluns, a partir del “buscar” que planteja l’evangeli de Joan. Ronchi, a partir de preguntes que "ja són revelació" -ha dit-, ha recordat que "la pregunta és una interpel•lació no violenta, amb Jesús que ens porta a la bellesa de Déu, quan sovint hem relegat la divinitat a la misèria". Ermes Ronchi, després d’exaltar la bellesa de Déu, ha afegit que tots els homes “busquen un Déu atractiu que de vegades no troben a les esglésies”.
Ermes Ronchi ha destacat que “la por i la fe són les dues antagonistes que es disputen sempre el cor de l’home”, perquè “la paraula de Déu consola quan ens diu que no tinguem por”. El predicador dels exercicis espirituals ha vinculat la por a la “manca de confiança”, ja que sovint tenim, en realitat, "una imatge equivocada de Déu i ens pensem que, en lloc de donar, treu i castiga". Igualment Ronchi ha fet una crida a deixar enrere la interpretació "d'un Déu que jutja i davant el qual escapem"
En aquesta línia, el religiós que predica aquests dies per al Sant Pare i la Cúria Romana, ha recordat la necessitat d’interpretar bé la presència de Déu en la nostra vida, el Déu "que no ens treu de les tempestes, sinó que ens hi sosté, i que no ens salva de la creu, sinó a la creu"Ermes Ronchi ha lamentat finalment que l’Església hagi predicat sovint, al llarg de la història, el binomi de la por i el càstig. Les reflexions d'aquests dies es basen avui en les preguntes “per què teniu por?” i “No teniu fe?”, de l’evangeli de Marc, i “amb què es pot donar gust a la terra amb la sal que no té gust?”, a partir de l’evangelista Joan.
Anunci de noves canonitzacions
Finalment destaquem que Guido Marini, mestre de les celebracions litúrgiques pontifícies, ha explicat avui que dimarts vinent, a les 11 del matí a la Sala del Consistori del Palau Apostòlic Vaticà el Papa presidirà el Consistori Ordinari Públic per a la Canonització d’Estanislau de Jesús i Maria (sacerdot i fundador de l’Orde de Clergues Marians de la Immaculada), José Gabriel del Rosario, el Cura Brochero (sacerdot de la diòcesi argentina de Còrdova), María Elisabetta Hesselblad (verge i fundadora de l’Orde del Santíssim Salvador de Santa Brígida), Teresa de Calcuta (fundadora dels Missioners i les Missioneres de la Caritat i el màrtir José Sánchez del Río.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns, 7 de març.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció