En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

El pregó de Josep Giralt dona inici a la Setmana Santa de Lleida

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del…

19 març 2018

Redacció

Comparteix

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del director del Museu deLleida Josep Giralt. L’acte, que ha presidit l’alcalde de la ciutat Àngel Ros,ha servit per donar el tret de sortida a la Setmana Santa de Lleida, i hacomptat també amb les intervencions dels priors de les congregacions delsDolors i la Sang, i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez.

Josep Giralt hacentrat la lectura del pregó en la memòria històrica de la ciutat, des de lesprimeres manifestacions religioses fins a la seva evolució a l’actualitat. Elpregoner ha recordat la importància de la processó dels Dolors de Lleida, unade les més antigues de Catalunya ja que data de 1753, i també ha fet referènciaal Ball de La Moixiganga de Lleida, de la qual n’ha demanat un reconeixementinternacional.  

Per la seva banda,l’alcalde Àngel Ros ha aprofitat l’acte per destacar la implicació de lesdiferents confraries i congregacions de la ciutat, i ha agraït la sevacontribució a la Setmana Santa de Lleida: “Ajudeu els creients a viure laSetmana Santa tal com ens l’han ensenyat en la formació cristiana.”

La lectura delpregó ha finalitzat amb l’actuació de l’Esbart Dansaire del Sícoris Club,agrupació dansaire que precisament ha recuperat i mantingut el Ball de LaMoixiganga. 

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció