En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El pregó de Josep Giralt dona inici a la Setmana Santa de Lleida

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del…

19 març 2018

Redacció

Comparteix

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del director del Museu deLleida Josep Giralt. L’acte, que ha presidit l’alcalde de la ciutat Àngel Ros,ha servit per donar el tret de sortida a la Setmana Santa de Lleida, i hacomptat també amb les intervencions dels priors de les congregacions delsDolors i la Sang, i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez.

Josep Giralt hacentrat la lectura del pregó en la memòria històrica de la ciutat, des de lesprimeres manifestacions religioses fins a la seva evolució a l’actualitat. Elpregoner ha recordat la importància de la processó dels Dolors de Lleida, unade les més antigues de Catalunya ja que data de 1753, i també ha fet referènciaal Ball de La Moixiganga de Lleida, de la qual n’ha demanat un reconeixementinternacional.  

Per la seva banda,l’alcalde Àngel Ros ha aprofitat l’acte per destacar la implicació de lesdiferents confraries i congregacions de la ciutat, i ha agraït la sevacontribució a la Setmana Santa de Lleida: “Ajudeu els creients a viure laSetmana Santa tal com ens l’han ensenyat en la formació cristiana.”

La lectura delpregó ha finalitzat amb l’actuació de l’Esbart Dansaire del Sícoris Club,agrupació dansaire que precisament ha recuperat i mantingut el Ball de LaMoixiganga. 

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023