En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El pregó de Josep Giralt dona inici a la Setmana Santa de Lleida

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del…

19 març 2018

Redacció

Comparteix

El Teatre Municipalde l’Escorxador de Lleida ha acollit aquest diumenge la lectura del XXI pregóde Setmana Santa, que aquest any ha anat a càrrec del director del Museu deLleida Josep Giralt. L’acte, que ha presidit l’alcalde de la ciutat Àngel Ros,ha servit per donar el tret de sortida a la Setmana Santa de Lleida, i hacomptat també amb les intervencions dels priors de les congregacions delsDolors i la Sang, i el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez.

Josep Giralt hacentrat la lectura del pregó en la memòria històrica de la ciutat, des de lesprimeres manifestacions religioses fins a la seva evolució a l’actualitat. Elpregoner ha recordat la importància de la processó dels Dolors de Lleida, unade les més antigues de Catalunya ja que data de 1753, i també ha fet referènciaal Ball de La Moixiganga de Lleida, de la qual n’ha demanat un reconeixementinternacional.  

Per la seva banda,l’alcalde Àngel Ros ha aprofitat l’acte per destacar la implicació de lesdiferents confraries i congregacions de la ciutat, i ha agraït la sevacontribució a la Setmana Santa de Lleida: “Ajudeu els creients a viure laSetmana Santa tal com ens l’han ensenyat en la formació cristiana.”

La lectura delpregó ha finalitzat amb l’actuació de l’Esbart Dansaire del Sícoris Club,agrupació dansaire que precisament ha recuperat i mantingut el Ball de LaMoixiganga. 

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció