En directe

Sense distància

SOCIETAT

"El problema familiar de Pujol no afectarà el seu llegat polític"

El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest divendres el cas Pujol, una trama de presumpte enriquiment il•lícit que afecta la família de l’expresident…

12 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat ha analitzat aquest divendres el cas Pujol, una trama de presumpte enriquiment il•lícit que afecta la família de l’expresident català. Els participants en la taula han explorat la clau dels diners amagats a Andorra i el seu suposat origen il•lícit, i s'han preguntat fins a quin punt queda malmesa o enterbolida la figura i la memòria de l’expresident de la Generalitat, amb el seu conegut carisma de governant catalanista i integrador. Els economistes Joan Buscà, vinculat a la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) i Josep Vila Abelló, del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes, i l'advocat Xavier Puigdollers, que va ser director general d'Infància en l'últim govern de Jordi Pujol, han coincidit en la idea que "el problema familiar de l'expresident no afectarà el seu llegat polític". La gran qüestió, segons Buscà, és "la indignació i el rebuig que provoca un cas com aquest" que Vila Abelló, alhora, ha qualificat de "problema més ètic que no pas penal o delictiu, perquè segurament l'expresident Pujol no sabia gran cosa del que feia la seva família".
En aquesta línia, Xavier Puigdollers ha comentat que "Jordi Pujol ha viscut 23 anys de gran generositat amb Catalunya com a president, cosa que probablement ha fet que no pogués estar tan pendent d'unes coses que, pel que es veu ara, no eren clares en la seva família". També ha destacat que "Jordi Pujol, a banda de la sempre necessària presumpció d'innocència, és l'únic membre d'aquest suposat entramat familiar que no ha estat encara imputat o investigat". De tota manera, malgrat que es pugui defensar una separació entre el llegat polític i la figura carismàtica de l'expresident català, igualment tots tres han lamentat que "aquesta imatge queda enterbolida i perjudicada pel cas dels diners d'Andorra i per les presumptes operacions il·lícites o delictives de la seva família".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 12 de maig.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció