En directe

La Caravana

SOCIETAT

"El procés de pau a Colòmbia va per llarg per la seva complexitat"

Farid Samir Benavides, exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrinson Cuero Campaz, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i…

18 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Farid Samir Benavides, exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrinson Cuero Campaz, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i Lluís Batlló, advocat penalista, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que el procés de pau a Colòmbia "va per llarg per la seva complexitat". Cuero Campaz ha arribat a dir que "en 10 anys com a mínim es podrà resoldre el conflicte". Benavides ha destacat que "ha disminuït la confiança de la guerrilla en el govern colombià, que no compleix bona part dels acords i no ofereix res a l'ELN, a canvi d'aturar els atemptats". Com a exemples, ha posat "la resolució de problemes de les terres i la sortida almenys d'una part dels 1.000 presos polítics que encara".
També Cuero Campaz ha recordat que "el conflicte a Colòmbia és la terra i com es distribueix amb justícia". A partir d'un recent informe sobre l'estat dels acords, ha assegurat que "no hi ha elements per dir que el got mig pler no puja, i això es veu sobretot en la necessitat d'una reforma rural integral que no arriba". Batlló, per la seva banda, ha comentat que "aquí dona la sensació que el president Juan Manuel Santos ha fet massa concessions, a partir d'allò que denuncia l'oposició allunyant-se del consens", una suposició que han ratificat tant Harrinson Cuero Campaz com Farid Samir Benavides.

Recordem que la situació a Colòmbia es troba en un moment molt difícil per al procés de pau després de la paralització de les negociacions entre el govern de Juan Manuel Santos i l’ELN. Els tres membres de la taula han expressat un desig compartit: que després dels atemptats comesos per aquesta guerrilla, passats els 100 dies de treva, el procés es recondueixi.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 de gener.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció