En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El procés de pau a Colòmbia va per llarg per la seva complexitat"

Farid Samir Benavides, exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrinson Cuero Campaz, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i…

18 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Farid Samir Benavides, exviceministre de Justícia de Colòmbia, Harrinson Cuero Campaz, membre de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, i Lluís Batlló, advocat penalista, han coincidit aquest dijous, des del programa El Mirador de l'actualitat, en la idea que el procés de pau a Colòmbia "va per llarg per la seva complexitat". Cuero Campaz ha arribat a dir que "en 10 anys com a mínim es podrà resoldre el conflicte". Benavides ha destacat que "ha disminuït la confiança de la guerrilla en el govern colombià, que no compleix bona part dels acords i no ofereix res a l'ELN, a canvi d'aturar els atemptats". Com a exemples, ha posat "la resolució de problemes de les terres i la sortida almenys d'una part dels 1.000 presos polítics que encara".
També Cuero Campaz ha recordat que "el conflicte a Colòmbia és la terra i com es distribueix amb justícia". A partir d'un recent informe sobre l'estat dels acords, ha assegurat que "no hi ha elements per dir que el got mig pler no puja, i això es veu sobretot en la necessitat d'una reforma rural integral que no arriba". Batlló, per la seva banda, ha comentat que "aquí dona la sensació que el president Juan Manuel Santos ha fet massa concessions, a partir d'allò que denuncia l'oposició allunyant-se del consens", una suposició que han ratificat tant Harrinson Cuero Campaz com Farid Samir Benavides.

Recordem que la situació a Colòmbia es troba en un moment molt difícil per al procés de pau després de la paralització de les negociacions entre el govern de Juan Manuel Santos i l’ELN. Els tres membres de la taula han expressat un desig compartit: que després dels atemptats comesos per aquesta guerrilla, passats els 100 dies de treva, el procés es recondueixi.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 de gener.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció