En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"El procés de radicalització gihadista és lent"

"El gihadisme es troba molt present a Catalunya, particularment a Barcelona, que és un carmel mediàtic si es comet un atempat terrorista" .Ho ha afirmat…

16 gener 2019

Redacció

Comparteix

"El gihadisme es troba molt present a Catalunya, particularment a Barcelona, que és un carmel mediàtic si es comet un atempat terrorista" .Ho ha afirmat en el programa A primera hora Francisco Villacampa, professor de Dret Internacional a la Universitat Abat Oliba i expert en temes de gihadisme. Ha destacat que el corrent del salafisme que es un moviment reformista musulmà sorgit a Egipte a finals del segle XX, fins al punt que molts estudiosos el consideren la referència dels terroristes que van atemptar contra les torres del World Trade Center de Nova York l'11 de Setembre del 2001. A Catalunya, segons Villacampa, el salafisme està instal·lat a les mesquites que hi ha per tot el territori.

Francisco Villacampa ha dit que "la radicalització de les persones amb el jihadisme es deu a molts factors i entre aquests hi ha l'exclusió social, laboral, i cultural". Igualment ha recordat que, a Occident, hi ha molts casos de conversió a l'Islam i ,entre tot el conjunt de la societat, s'ha d'evitar que aquestes persones es radicalitzin i puguin arribar a cometre accions violentes. "La col·laboració ciutadana es clau per alhora de perseguir persones sospitoses d'estar vinculades amb terrorisme islamista", ha comentat. Finalment el professor ha explicat que "hi ha diferents tipus de programes que ajuden a evitar l'exclusió de determinades persones al jihadisme". En la mateixa línia, ha afegit que "és important que els joves tinguin feina i que hi hagi una bona inclusió social per evitar que aquests individuos puguin caure en la radicalització".

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció