En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"El procés de radicalització gihadista és lent"

"El gihadisme es troba molt present a Catalunya, particularment a Barcelona, que és un carmel mediàtic si es comet un atempat terrorista" .Ho ha afirmat…

16 gener 2019

Redacció

Comparteix

"El gihadisme es troba molt present a Catalunya, particularment a Barcelona, que és un carmel mediàtic si es comet un atempat terrorista" .Ho ha afirmat en el programa A primera hora Francisco Villacampa, professor de Dret Internacional a la Universitat Abat Oliba i expert en temes de gihadisme. Ha destacat que el corrent del salafisme que es un moviment reformista musulmà sorgit a Egipte a finals del segle XX, fins al punt que molts estudiosos el consideren la referència dels terroristes que van atemptar contra les torres del World Trade Center de Nova York l'11 de Setembre del 2001. A Catalunya, segons Villacampa, el salafisme està instal·lat a les mesquites que hi ha per tot el territori.

Francisco Villacampa ha dit que "la radicalització de les persones amb el jihadisme es deu a molts factors i entre aquests hi ha l'exclusió social, laboral, i cultural". Igualment ha recordat que, a Occident, hi ha molts casos de conversió a l'Islam i ,entre tot el conjunt de la societat, s'ha d'evitar que aquestes persones es radicalitzin i puguin arribar a cometre accions violentes. "La col·laboració ciutadana es clau per alhora de perseguir persones sospitoses d'estar vinculades amb terrorisme islamista", ha comentat. Finalment el professor ha explicat que "hi ha diferents tipus de programes que ajuden a evitar l'exclusió de determinades persones al jihadisme". En la mateixa línia, ha afegit que "és important que els joves tinguin feina i que hi hagi una bona inclusió social per evitar que aquests individuos puguin caure en la radicalització".

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció