En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

El Procicat manté les restriccions i recomana reduir al màxim la interacció social

Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si…

31 desembre 2020

Comparteix
Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si quedem en familia amb Rosa Mata, cap del servei logístic i operativa territorial de Protecció Civil.
Tal com ha explicat Mata, la principal recomenació reduir al màxim la interacció social tot i que com dit, ampliar les restriccions “és una decisió complexa perquè sempre es va buscant l’equilibri entre els indicadors de la pandèmia i els socials i econòmics”. A més ha destacat que “les dades són negatives però no a la velocitat de l’empitjorament de l’octubre”. Pel que fa a les mesures aplicables per la nit de Cap d’Any són “fer reunions de com a màxim deu persones de dues bombolles de convivència però si podem ser menys millor”. També l’allargament del confinament nocturn fins a la una de la matinada o la ventilació dels espais.
Pel que fa al desplaçament de comarques està permès sempre que sigui per a visitar familiar o persones properes, entès com a “amics amb qui tens un vincle emocional molt fort”. Rosa Mata ha explicat que “s’intenta aplicar unes mesures que mai podràn ser justes per tothom, però es tracta de reduïr al màxim el contacte entre bombolles” i ha apelat a la responsabilitat.  Des de Protecció Civil, ha assegurat la cap del servei logístic i operativa territorial, temen més sociabilització i més risc en una nit com la de Cap d’Any perquè “te un punt de més flexibilització i de saltar-se les normes”.
Finalment pel que fa a possibles restriccions futures Rosa Mata ha dit que “si les dades van així de malament no seria descartable un nou confinament estricte”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció