En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Procicat manté les restriccions i recomana reduir al màxim la interacció social

Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si…

31 desembre 2020

Comparteix
Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si quedem en familia amb Rosa Mata, cap del servei logístic i operativa territorial de Protecció Civil.
Tal com ha explicat Mata, la principal recomenació reduir al màxim la interacció social tot i que com dit, ampliar les restriccions “és una decisió complexa perquè sempre es va buscant l’equilibri entre els indicadors de la pandèmia i els socials i econòmics”. A més ha destacat que “les dades són negatives però no a la velocitat de l’empitjorament de l’octubre”. Pel que fa a les mesures aplicables per la nit de Cap d’Any són “fer reunions de com a màxim deu persones de dues bombolles de convivència però si podem ser menys millor”. També l’allargament del confinament nocturn fins a la una de la matinada o la ventilació dels espais.
Pel que fa al desplaçament de comarques està permès sempre que sigui per a visitar familiar o persones properes, entès com a “amics amb qui tens un vincle emocional molt fort”. Rosa Mata ha explicat que “s’intenta aplicar unes mesures que mai podràn ser justes per tothom, però es tracta de reduïr al màxim el contacte entre bombolles” i ha apelat a la responsabilitat.  Des de Protecció Civil, ha assegurat la cap del servei logístic i operativa territorial, temen més sociabilització i més risc en una nit com la de Cap d’Any perquè “te un punt de més flexibilització i de saltar-se les normes”.
Finalment pel que fa a possibles restriccions futures Rosa Mata ha dit que “si les dades van així de malament no seria descartable un nou confinament estricte”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció