En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

El Procicat manté les restriccions i recomana reduir al màxim la interacció social

Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si…

31 desembre 2020

Comparteix
Avui al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de com celebrar el cap d’any, les mesures restrictives difinitives i com comportar-nos si quedem en familia amb Rosa Mata, cap del servei logístic i operativa territorial de Protecció Civil.
Tal com ha explicat Mata, la principal recomenació reduir al màxim la interacció social tot i que com dit, ampliar les restriccions “és una decisió complexa perquè sempre es va buscant l’equilibri entre els indicadors de la pandèmia i els socials i econòmics”. A més ha destacat que “les dades són negatives però no a la velocitat de l’empitjorament de l’octubre”. Pel que fa a les mesures aplicables per la nit de Cap d’Any són “fer reunions de com a màxim deu persones de dues bombolles de convivència però si podem ser menys millor”. També l’allargament del confinament nocturn fins a la una de la matinada o la ventilació dels espais.
Pel que fa al desplaçament de comarques està permès sempre que sigui per a visitar familiar o persones properes, entès com a “amics amb qui tens un vincle emocional molt fort”. Rosa Mata ha explicat que “s’intenta aplicar unes mesures que mai podràn ser justes per tothom, però es tracta de reduïr al màxim el contacte entre bombolles” i ha apelat a la responsabilitat.  Des de Protecció Civil, ha assegurat la cap del servei logístic i operativa territorial, temen més sociabilització i més risc en una nit com la de Cap d’Any perquè “te un punt de més flexibilització i de saltar-se les normes”.
Finalment pel que fa a possibles restriccions futures Rosa Mata ha dit que “si les dades van així de malament no seria descartable un nou confinament estricte”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció