En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El PSOE, amb les primàries i el congrés, ha sabut reinventar-se"

L'exdiputat socialista al Parlament Roberto Labandera, la periodista Teresa Carreras (de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya i del setmanari El Siglo) i el col·laborador…

16 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'exdiputat socialista al Parlament Roberto Labandera, la periodista Teresa Carreras (de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya i del setmanari El Siglo) i el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols han coincidit aquest divendres en la idea que "el PSOE, amb el procés de primàries i congrés, ha sabut reinventar-se". En el programa El Mirador de l'actualitat, la necessitat que el Partit Socialista es reubiqui en la política espanyola, passi el que passi els propers mesos, ha estat comentada com una "necessitat important". Labandera ha explicat que "el Congrés d'aquest cap de setmana viurà debats intensos en temes territorials, amb els acords de Granada com a punt de referència i amb la mirada posada a Catalunya, però sempre amb voluntat d'integrar sensibilitats". Ha recordat que "l'elecció del secretari general en primàries per a tots els militants és un canvi important, perquè ara tot se centra en la nova executiva, amb la incorporació de Patxi López, Ávalos i altres dirigents que no donaven suport a Pedro Sánchez".
Teresa Carreras ha assegurat que "el que passi políticament a Catalunya, amb el referèndum, marcarà molt el missatge polític del PSOE amb Pedro Sánchez al capdavant". La periodista igualment ha valorat "positivament que la moció de censura d'aquesta setmana hagi acostat les dues grans forces de l'esquerra, que podran articular aviat una majoria" si tenen capacitat de gestionar aquest bon moment. Lluís Sols ha destacat, per la seva banda, que "el que ha fet el PSOE internament és per felicitar-lo", alhora que ha afegit que "la capacitat del govern de Mariano Rajoy davant el xoc de trens a Catalunya pot també influir molt en una possible nova moció de censura en què s'entenguin els socialistes i Podem".

En qualsevol cas, el Congrés del PSOE servirà aquest cap de setmana per ratificar el lideratge de Sánchez, assolit en les primàries del 21 de maig, i per formar equips de difícil integració i pluralitat, començant per l’executiva i el comitè federal: Quin paper tindran Susana Díaz i els seus seguidors? En què canviarà el principal partit de l’oposició després d’aquests mesos de difícil transició, des del convuls comitè federal de l’1 d’octubre passat? Què passarà amb el procés català i les barreres que es volen posar al referèndum? Les incògniten es mantindran obertes.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 16 de juny.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció