En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"El que passa ara a França és molt normal amb un nou president"

Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures i analista internacional, Lluís Batlló, advocat penalista, i Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, han coincidit…

19 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures i analista internacional, Lluís Batlló, advocat penalista, i Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, han coincidit aquest dimarts en la idea que "allò que està passant ara a França és molt normal sempre que un nou president arriba al càrrec amb grans expectatives". Es referien així, des del programa El Mirador de l'actualitat, a les primeres protestes socials a França contra la reforma laboral del mandatari. "La polarització social a França, amb Marine Le Pen com a adversària, va facilitar el camí a Emmanuel Macron, que presideix un país que no comparteix majoritàriament les idees liberals que ell té", ha explicat Golovin.
Per la seva banda, Batlló ha destacat que "la flexibilitat en l'acomiadament laboral, sempre que no sigui salvatge, és positiva, però no pas les formes, perquè aquí Macron ha actuat amb massa rapidesa, com per reial decret, en un tema que cal consensuar". I Alsina ha comentat que "França tenia un gran problema amb l'atur, i calia fer alguna cosa, com ja Macron havia inclòs en el seu programa electoral, un projecte amb què aquest home no ha enganyat la gent en un sistema que, d'altra banda, potser no és l'adequat".
D'altra banda, al final del col·loqui, Francina Alsina ha anunciat que es presenta com a candidata a presidir la Taula d'Entitats del Tercer Sector, una gran "federació de federacions d'entitats" que celebrarà eleccions el proper 10 d'octubre. Cal recordar que l'anterior president, Oriol Illa, va dimitir aquest estiu passat arran d'un problema intern que va provocar discrepàncies en el si del col·lectiu. Ara el termini de candidatures està obert fins a aquest divendres.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat del dimarts 19 de setembre

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció