En directe

L'Evangeli del dia

SOCIETAT

"El que passa ara a França és molt normal amb un nou president"

Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures i analista internacional, Lluís Batlló, advocat penalista, i Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, han coincidit…

19 setembre 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Alexander Golovin, membre del grup Catalans Lliures i analista internacional, Lluís Batlló, advocat penalista, i Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, han coincidit aquest dimarts en la idea que "allò que està passant ara a França és molt normal sempre que un nou president arriba al càrrec amb grans expectatives". Es referien així, des del programa El Mirador de l'actualitat, a les primeres protestes socials a França contra la reforma laboral del mandatari. "La polarització social a França, amb Marine Le Pen com a adversària, va facilitar el camí a Emmanuel Macron, que presideix un país que no comparteix majoritàriament les idees liberals que ell té", ha explicat Golovin.
Per la seva banda, Batlló ha destacat que "la flexibilitat en l'acomiadament laboral, sempre que no sigui salvatge, és positiva, però no pas les formes, perquè aquí Macron ha actuat amb massa rapidesa, com per reial decret, en un tema que cal consensuar". I Alsina ha comentat que "França tenia un gran problema amb l'atur, i calia fer alguna cosa, com ja Macron havia inclòs en el seu programa electoral, un projecte amb què aquest home no ha enganyat la gent en un sistema que, d'altra banda, potser no és l'adequat".
D'altra banda, al final del col·loqui, Francina Alsina ha anunciat que es presenta com a candidata a presidir la Taula d'Entitats del Tercer Sector, una gran "federació de federacions d'entitats" que celebrarà eleccions el proper 10 d'octubre. Cal recordar que l'anterior president, Oriol Illa, va dimitir aquest estiu passat arran d'un problema intern que va provocar discrepàncies en el si del col·lectiu. Ara el termini de candidatures està obert fins a aquest divendres.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat del dimarts 19 de setembre

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció