En directe

Laudes

SOCIETAT

"El recompte dels qui dormen al carrer és un missatge molt potent"

Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i David Vázquez, coordinador del Recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona, han coincidit…

10 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i David Vázquez, coordinador del Recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona, han coincidit aquest dimecres en la idea que aquesta acció social "és un missatge molt potent, sobretot per a les administracions públiques, però també per als ciutadans en general". Són dades, però diuen molt, segons ha comentat el representant de l'organització. En aquesta línia, Vázquez ha explicat que "el treball és fruit de la concentració d'esforços fets per nombroses entitats, agrupades en la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar", i ha fet seu el lema d'aquesta gran plataforma: "Podries ser tu, un missatge que va lligat igualment al Recompte". El coordinador ha comentat que "ja hi ha més de 900 voluntaris inscrits" i que "gairebé estan coberts tots els districtes, amb l'única exepció d'algunes zones d'Horta-Guinardó i Nou Barris".
Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha recordat que "ja són 5 edicions" i que "és molt important la feina dels coordinadors de grup, per la seva experiència de treball al carrer". En aquest context, ha situat "la importància d'una acció, la del Recompte, que dona pas unes setmanes després a l'enquesta que es passa a les persones que dormen al carrer, amb l'objectiu de conèixer la seva situació i poder impulsar mecanismes d'ajuda". Finalment, David Vázquez ha recordat que "l'any passat es van comptabilitzar 941 persones que dormien al carrer a Barcelona" i que, tot i les millores de la situació econòmica global, "aquest any és una incògnita perquè hi intervenen molts factors" a l'hora d'interpretar aquestes dades. Francina Alsina ha explicat que, "la setmana passada, es va fer el recompte a Tarragona, on es van registrar 49 persones que dormen al carrer, quan l'Ajuntament havia avançat que no serien més de 15". En definitiva, tots dos han conclòs que el Recompte ofereix a la societat i a les administracions un missatge clarament interpel·lador.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador corresponent a aquest dimecres 10 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció