En directe

Vespres

SOCIETAT

"El recompte dels qui dormen al carrer és un missatge molt potent"

Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i David Vázquez, coordinador del Recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona, han coincidit…

10 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francina Alsina, presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, i David Vázquez, coordinador del Recompte de persones que dormen al carrer a Barcelona, han coincidit aquest dimecres en la idea que aquesta acció social "és un missatge molt potent, sobretot per a les administracions públiques, però també per als ciutadans en general". Són dades, però diuen molt, segons ha comentat el representant de l'organització. En aquesta línia, Vázquez ha explicat que "el treball és fruit de la concentració d'esforços fets per nombroses entitats, agrupades en la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar", i ha fet seu el lema d'aquesta gran plataforma: "Podries ser tu, un missatge que va lligat igualment al Recompte". El coordinador ha comentat que "ja hi ha més de 900 voluntaris inscrits" i que "gairebé estan coberts tots els districtes, amb l'única exepció d'algunes zones d'Horta-Guinardó i Nou Barris".
Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social ha recordat que "ja són 5 edicions" i que "és molt important la feina dels coordinadors de grup, per la seva experiència de treball al carrer". En aquest context, ha situat "la importància d'una acció, la del Recompte, que dona pas unes setmanes després a l'enquesta que es passa a les persones que dormen al carrer, amb l'objectiu de conèixer la seva situació i poder impulsar mecanismes d'ajuda". Finalment, David Vázquez ha recordat que "l'any passat es van comptabilitzar 941 persones que dormien al carrer a Barcelona" i que, tot i les millores de la situació econòmica global, "aquest any és una incògnita perquè hi intervenen molts factors" a l'hora d'interpretar aquestes dades. Francina Alsina ha explicat que, "la setmana passada, es va fer el recompte a Tarragona, on es van registrar 49 persones que dormen al carrer, quan l'Ajuntament havia avançat que no serien més de 15". En definitiva, tots dos han conclòs que el Recompte ofereix a la societat i a les administracions un missatge clarament interpel·lador.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador corresponent a aquest dimecres 10 de maig.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció