En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

"El replantejament del finançament del sistema del benestar és inajornable"

La investigadora del Centre d'Anàlisi Econòmica de la UB, Ció Patxot, assegura que el pròxim president del Govern Espanyol ja no podrà fer reformes en les pensions, perquè ja no hi ha marge

12 octubre 2022

Redacció

Comparteix

A partir de l'1 de gener del 2023, el govern espanyol pujarà les pensions un 8,5%, d'acord amb l'IPC, tal com recull el Pacte de Toledo. Es tracta de la pujada més elevada de la història, que implicarà una inversió extra de gairebé 200 mil milions d'euros i un 40% del PIB espanyol.

Primer pla de les mans d'una persona gran

La investigadora del Centre d'anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la Universitat de Barcelona, Ció Patxot, ha dit en una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel' que aquest augment "no és un drama absolut, però no és una bona idea". Ho justifica dient que no té sentit que les pensions apugin més que els salaris i ha afegit que "els joves, que són els que han de cotitzar i pagar les pensions, tenen salaris baixos i, precisament, no se'ls han pujat un 8,5%".

"Els joves, que són els que han de cotitzar i pagar les pensiones, tenen salaris baixos i no se'ls han pujat un 8,5%"

Patxot ha alertat que el pròxim president del Govern Espanyol haurà d'afrontar les reformes de les pensions ja en negatiu perquè quan hi havia marge per fer-les no es van fer. També ha especificat que els propers 25 o 30 anys seran molt complicats. "La generació dels 'baby boomers' començarà a jubilar-se d'aquí a 3 o 4 anys i la situació no es començarà a arreglar fins després del 2050", ha sentenciat Patxot.

"La situació no es començarà a arreglar fins després del 2050"

Entrevista a Ció Patxot, investigadora del centre d'anàlisi econòmica i de les polítiques socials de la Universitat de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció