En directe

La Caravana

ACTUALITAT

El rock i el country de Creedence Clearwater Revival, presents a la Fórmula Estel

Creedence Clearwater Revival, generalment referenciat com CCR o simplement Creedence, és el nom d'una agrupació de rock clàssic fusionat amb country de finals dels 60,…

26 maig 2017

David García

Comparteix

Creedence Clearwater Revival, generalment referenciat com CCR o simplement Creedence, és el nom d'una agrupació de rock clàssic fusionat amb country de finals dels 60, liderada per John Fogerty. La banda va començar com The Blue Velvets, formada per Tom Fogerty a El Cerrito, Califòrnia en els anys 1950. A mitjans dels 1960 la banda signa contracte amb Fantasy Records i treu el seu primer àlbum: "Creedence Clearwater Revival" i el seu famós single "Suzie Q".

En l'àlbum Willy and the Poor Boys es va notar gran crítica social, contrarietat a l'armamentisme nuclear i a les pressions polític-militars.Van romandre junts durant uns anys, però després dels senzills "Have you ever seen the rain" i "Hey tonight", van córrer remors de la separació del grup.
Al febrer de 1971 Tom Fogerty es va separar del grup i va seguir com solista, la qualitat de la banda va començar a caure i a l'octubre de 1972 es va dissoldre oficialment.
Des de 1993 Creedence Clearwater Revival forma part del Rock and Roll Hall of Fame.

Més actualitat

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció