En directe

Cocodril Club

ACTUALITAT

El rock i el country de Creedence Clearwater Revival, presents a la Fórmula Estel

Creedence Clearwater Revival, generalment referenciat com CCR o simplement Creedence, és el nom d'una agrupació de rock clàssic fusionat amb country de finals dels 60,…

26 maig 2017

David García

Comparteix

Creedence Clearwater Revival, generalment referenciat com CCR o simplement Creedence, és el nom d'una agrupació de rock clàssic fusionat amb country de finals dels 60, liderada per John Fogerty. La banda va començar com The Blue Velvets, formada per Tom Fogerty a El Cerrito, Califòrnia en els anys 1950. A mitjans dels 1960 la banda signa contracte amb Fantasy Records i treu el seu primer àlbum: "Creedence Clearwater Revival" i el seu famós single "Suzie Q".

En l'àlbum Willy and the Poor Boys es va notar gran crítica social, contrarietat a l'armamentisme nuclear i a les pressions polític-militars.Van romandre junts durant uns anys, però després dels senzills "Have you ever seen the rain" i "Hey tonight", van córrer remors de la separació del grup.
Al febrer de 1971 Tom Fogerty es va separar del grup i va seguir com solista, la qualitat de la banda va començar a caure i a l'octubre de 1972 es va dissoldre oficialment.
Des de 1993 Creedence Clearwater Revival forma part del Rock and Roll Hall of Fame.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció