En directe

Fabricació pròpia

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El sacerdot Javier Vilanova, nou bisbe auxiliar de Barcelona

La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major…

6 octubre 2020

Carme Munté Margalef

Comparteix
La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major Interdiocesà. Vilanova se suma així a l'actual equip episcopal de Barcelona, encapçalat pel cardenal Joan Josep Omella i format pels també bisbe auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell.
En la roda de premsa, celebrada a l'arquebisbat de Barcelona, el nou bisbe s'ha mostrat molt content pel nomenament i s'ha definit com un humil treballador de la vinya del Senyor. "Vull ser del tot per a tots", ha expressat, i pel que fa a les responsabilitats, ha dit que està obert a tot el que faci falta. També ha destacat que fa cinc anys que viu i treballa pastoralment a Barcelona en àmbits com la formació dels sacerdots, el món de la marginació, la catequesi i el treball amb les famílies. De fet, és consiliari dels Equips de la Mare de Déu.
De la seva banda, el cardenal Joan Josep Omella ha dit que probablement la data de l'ordenació episcopal serà el proper 22 de novembre. També ha explicar que va ser fruit del nomenament com a president de la Conferència Episcopal Espanyola que va escriure al papa Francesc per demanar-li un nou bisbe auxiliar. "Barcelona necessita que s'avanci", ha manifestat el cardenal.
Javier Vilanova Pellisa va néixer a la Fatarella (Terra Alta) el 1973. Va ser ordenat sacerdot el 1998 per a la diòcesi de Tortosa, seu on ha desenvolupat el seu ministeri sacerdotal. Ha estat vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de Tortosa i de Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar. També ha estat rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i el Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de la Todolella i de la Verge del Pòpulo d’Olocau del Rey, d’Alfara de Carles, del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist i de Sant Llorenç del Pinell de Brai.
Ha ocupat els càrrecs de delegat per a la Catequesi i per a la Pastoral Vocacional; rector del Seminari de Tortosa i director
espiritual del Seminari interdiocesà; membre del Col·legi de consultors i del Consell Presiteral.
Des del 2018 és rector del Seminari interdiocesà. És missioner de la Misericòrdia i confessor originari de la comunitat d’Agustines de Sant Mateu.
El papa Francesc també ha nomenat Mons. Mario Iceta arquebisbe de Burgos i Mons. Carlos Manuel Escribanoarquebisbe de Saragossa.

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció