En directe

El Matí a Ràdio Estel

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El sacerdot Javier Vilanova, nou bisbe auxiliar de Barcelona

La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major…

6 octubre 2020

Carme Munté Margalef

Comparteix
La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major Interdiocesà. Vilanova se suma així a l'actual equip episcopal de Barcelona, encapçalat pel cardenal Joan Josep Omella i format pels també bisbe auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell.
En la roda de premsa, celebrada a l'arquebisbat de Barcelona, el nou bisbe s'ha mostrat molt content pel nomenament i s'ha definit com un humil treballador de la vinya del Senyor. "Vull ser del tot per a tots", ha expressat, i pel que fa a les responsabilitats, ha dit que està obert a tot el que faci falta. També ha destacat que fa cinc anys que viu i treballa pastoralment a Barcelona en àmbits com la formació dels sacerdots, el món de la marginació, la catequesi i el treball amb les famílies. De fet, és consiliari dels Equips de la Mare de Déu.
De la seva banda, el cardenal Joan Josep Omella ha dit que probablement la data de l'ordenació episcopal serà el proper 22 de novembre. També ha explicar que va ser fruit del nomenament com a president de la Conferència Episcopal Espanyola que va escriure al papa Francesc per demanar-li un nou bisbe auxiliar. "Barcelona necessita que s'avanci", ha manifestat el cardenal.
Javier Vilanova Pellisa va néixer a la Fatarella (Terra Alta) el 1973. Va ser ordenat sacerdot el 1998 per a la diòcesi de Tortosa, seu on ha desenvolupat el seu ministeri sacerdotal. Ha estat vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de Tortosa i de Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar. També ha estat rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i el Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de la Todolella i de la Verge del Pòpulo d’Olocau del Rey, d’Alfara de Carles, del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist i de Sant Llorenç del Pinell de Brai.
Ha ocupat els càrrecs de delegat per a la Catequesi i per a la Pastoral Vocacional; rector del Seminari de Tortosa i director
espiritual del Seminari interdiocesà; membre del Col·legi de consultors i del Consell Presiteral.
Des del 2018 és rector del Seminari interdiocesà. És missioner de la Misericòrdia i confessor originari de la comunitat d’Agustines de Sant Mateu.
El papa Francesc també ha nomenat Mons. Mario Iceta arquebisbe de Burgos i Mons. Carlos Manuel Escribanoarquebisbe de Saragossa.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció