En directe

Fabricació Pròpia

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El sacerdot Javier Vilanova, nou bisbe auxiliar de Barcelona

La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major…

6 octubre 2020

Carme Munté Margalef

Comparteix
La diòcesi de Barcelona compta amb un nou bisbe auxiliar, Javier Vilanova, sacerdot de la diòcesi de Tortosa i fins ara rector del Seminari Major Interdiocesà. Vilanova se suma així a l'actual equip episcopal de Barcelona, encapçalat pel cardenal Joan Josep Omella i format pels també bisbe auxiliars Sergi Gordo i Antoni Vadell.
En la roda de premsa, celebrada a l'arquebisbat de Barcelona, el nou bisbe s'ha mostrat molt content pel nomenament i s'ha definit com un humil treballador de la vinya del Senyor. "Vull ser del tot per a tots", ha expressat, i pel que fa a les responsabilitats, ha dit que està obert a tot el que faci falta. També ha destacat que fa cinc anys que viu i treballa pastoralment a Barcelona en àmbits com la formació dels sacerdots, el món de la marginació, la catequesi i el treball amb les famílies. De fet, és consiliari dels Equips de la Mare de Déu.
De la seva banda, el cardenal Joan Josep Omella ha dit que probablement la data de l'ordenació episcopal serà el proper 22 de novembre. També ha explicar que va ser fruit del nomenament com a president de la Conferència Episcopal Espanyola que va escriure al papa Francesc per demanar-li un nou bisbe auxiliar. "Barcelona necessita que s'avanci", ha manifestat el cardenal.
Javier Vilanova Pellisa va néixer a la Fatarella (Terra Alta) el 1973. Va ser ordenat sacerdot el 1998 per a la diòcesi de Tortosa, seu on ha desenvolupat el seu ministeri sacerdotal. Ha estat vicari parroquial de les parròquies de la Mare de Déu del Roser de Tortosa i de Sant Miquel Arcàngel d’Alcanar. També ha estat rector de les parròquies de l’Assumpció del Forcall, Castellfort i el Portell, Sant Pere Apòstol de Cinctorres, Mare de Déu de les Neus de la Mata, Sant Bartomeu de la Todolella i de la Verge del Pòpulo d’Olocau del Rey, d’Alfara de Carles, del Sagrat Cor de Jesús del Raval de Crist i de Sant Llorenç del Pinell de Brai.
Ha ocupat els càrrecs de delegat per a la Catequesi i per a la Pastoral Vocacional; rector del Seminari de Tortosa i director
espiritual del Seminari interdiocesà; membre del Col·legi de consultors i del Consell Presiteral.
Des del 2018 és rector del Seminari interdiocesà. És missioner de la Misericòrdia i confessor originari de la comunitat d’Agustines de Sant Mateu.
El papa Francesc també ha nomenat Mons. Mario Iceta arquebisbe de Burgos i Mons. Carlos Manuel Escribanoarquebisbe de Saragossa.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció