En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Sant Pare assegura que "misericòrdia i justícia no es contradiuen", ja que ensenyen "a perdonar i rebre el perdó"

El Papa ha dedicat l’audiència general d’aquest dimecres a la misericòrdia i la justícia, ja que aquests dos valors "no són contradictoris per a Déu".…

3 febrer 2016

Redacció

Comparteix
El Papa ha dedicat l’audiència general d’aquest dimecres a la misericòrdia i la justícia, ja que aquests dos valors "no són contradictoris per a Déu". Francesc ha defensat la necessitat d’estimular la capacitat de perdonar els altres. En aquest primer dimecres de febrer, a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el Sant Pare ha partit del llibre dels Proverbis per dir que "la Sagrada Escriptura ens presenta Déu com a misericòrdia infinita i justícia perfecta". Tot i que les dues realitats siguin aparentment contradictòries, "en realitat no és així" perquè, segons el Papa, "la misericòrdia de Déu dona acompliment a la veritable justícia". Francesc ha fet una crida a "rebre el perdó de Déu perquè, alhora, puguem perdonar també els altres".
El pontífex ha expressat el seu desig que "tots aprenguem a perdonar". El llibre dels Proverbis, com ha recordat el Sant Pare, diu que “els qui van pel camí inqüestionable deleiten el Senyor, i el malvat no queda sense càstig”, una frase interpretada pel Sant Pare com l’encaix de la justícia en la misericòrdia divina. En el mateix sentit, el Papa ha recordat que el camí a la justícia és aquell en què víctima i culpable es reconcilien a partir del reconeixement del mal i la conversió autèntica. "El camí privilegiat que ens marca la Bíblia és aquell en què la víctima es dirigeix directament al culpable, apel·lant a la seva consciència, i només així el culpable es pot oferir al perdó que li ofereix la víctima, un ofès que estima el culpable i que vol recuperar la relació malmesa", ha assegurat. I ha situat aquí també les relacions familiars. A més, ha afegit que "la misericòrdia de Deu és el que fa que s'acompleixi la veritable justícia". El Papa ha dit que totes aquestes relacions humanes, difícils i solucionables, "són aplicables a Déu amb els éssers humans". En aquesta línia, Francesc ha reafirmat que “Déu no vol la nostra condemna, sinó la nostra salvació”, i ha recordat que les paraules dels profetes són una crida constant a la nostra conversió. 
En altres moments d'aquesta audiència, el Sant Pare ha fet una crida a tots els creients perquè busquin la capacitat de perdonar, a partir de la idea de “ser misericordiosos com el pare, com diu el lema de l’Any de la Misericòrdia”. Seguint amb el cicle d’audiències sobre la misericòrdia segons la perspectiva bíblica, el pontífex ha invitat tothom a escoltar allò que Déu ens diu a través de la seva paraula. I després d’aquest desig de "transformar els cors en passar per la Porta Santa", el Papa ha saludat especialment els joves, els malalts i també les parelles que s’acaben de casar. Aquesta vegada, en coincidir l’audiència amb la memòria de Sant Blai bisbe màrtir, Francesc ha destacat el seu testimoni de fe. Ja al final, Francesc també ha saludat, com la setmana passada, els membres d’una altra companyia de circ, i els ha recordat que una vida sense esforços és mediocre. Els ha agraït la bellesa que transmeten i que ens acosta a Déu.
Possible participació del Sant Pare en una pel·lícula
D'altra banda, segons han publicat alguns mitjans en les últimes hores, el Papa particaparà en el rodatge d’una pel•lícula, interpretant-se ell mateix. El film, titulat Beyond the Sun, tractarà sobre una història familiar basada en els evangelis i explicada a través de diferents relats. 
La idea del rodatge d’aquest llargmetratge va sorgir quan el Sant Pare va demanar als actuals productors fer una pel•lícula per a nens que servís per comunicar el missatge de Jesús. Beyond the Sun, que destinarà tots els seus beneficis a dues organitzacions caritatives argentines, començarà la seva gravació aquest mateix any. A l’espera d’una confirmació oficial, seria la primera vegada que un Papa participa com a actor en una pel•lícula.
Els cardenals Blázquez i Cañizares acompanyaran Francesc a Mèxic
Finalment, destaquem que el president de la Conferència Episcopal Espanyola i arquebisbe de Valladolid, Ricardo Blázquez, i l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, acompanyaran el Papa en la seva visita a Mèxic, a partir de divendres de la semana vinent, concretament del 12 al 18 de febrer, en representació de l’Episcopat espanyol.
Els dos cardenals viatgen convidats per la Conferència Episcopal Mexicana, i seran al costat del Sant Pare durant tot el recorregut de la seva primera visita al país americà com a successor de Pere. Amb la idea de ser missioner de la misericòrdia i la pau, el Pontífex visitarà la Verge de Guadalupe, a la qual encomenarà l’Any Jubilar de la Misericòrdia.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 3 de febrer.

Més actualitat

Sense categoria

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció

RÀDIO ESTEL

TURISME

Ràdio Estel us porta a conèixer el monestir de Poblet i la comarca de la Conca de Barberà

Anunci Twitter Poblet

Aquest divendres 29 de setembre, 'La Caravana' de Ràdio Estel viatjarà fins al monestir de Poblet per fer un programa especial

25 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

Vallejo, torturat pel franquisme, creu que s'investigarà judicialment

El sindicalista denuncia que va ser torturat a la comissaria de Via Laietana als anys 70 i ara la Fiscalia ha acceptat una querella presentada contra sis expolicies

22 setembre 2023

Redacció