En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Sant Pare assegura que, "si aprenguéssim a servir i a sortir a l'encontre dels altres, el món canviaria molt"

El Papa ha destacat aquest dimarts que, “si aprenguéssim a servir i a sortir a l’encontre dels altres, el món canviaria molt”. En l’homilia de…

31 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dimarts que, “si aprenguéssim a servir i a sortir a l’encontre dels altres, el món canviaria molt”. En l’homilia de la Missa matinal a la casa de Santa Marta, Francesc ha dedicat la seva reflexió a la Mare de Déu, en l’últim dia dedicat a aquesta dona de la qual el bisbe de Roma ha exaltat la personalitat femenina activa. A partir del passatge evangèlic que narra la visitació de Maria a la seva cosina Elisabet, ha destacat el clima d’alegria que la jornada del 31 de maig ens dóna des de la litúrgia. "És lleig veure els cristians amb la cara torta, cristians tristos i no plenament cristians sinó que creuen que ho són", ha lamentat. 
El Sant Pare ha subratllat, a més, que Maria desenvolupa el seu servei sense dubtar-ho, sense por i sense excuses quan surt per anar a veure la seva cosina, amb "un coratge propi de les dones en l'Església, que són com la Mare de Déu perquè tiren endavant la família i l'educació dels fills, guareixen els malalts i, en definitiva, serveixen". En aquesta línia, ha recordat que "el servei és signe cristià, perquè qui no viu per servir no serveix per viure". El pontífex igualment ha reflexionat sobre la trobada entre Maria i Elisabet, dues dones que es troben amb alegria, un valor que fa canviar el món.
D'altra banda, el pontífex ha comentat que "l'encontre és un altre signe cristià, ja que una persona que es considera d'aquesta creença, però no és capaç d'anar a l'encontre dels altres i trobar-se amb ells, no és totalment cristiana". Finalment, Francesc ha dit que "tant el servei com l'encontre requereixen sortir d'un mateix per abraçar l'altre, un servei com el de Maria, que renova la promesa del Senyor". Així el Sant Pare ha tornat a situar la seva crida programàtica a ser Església en sortida, com ho va ser la Mare de Déu quan estava embarassada.
Jubileu dels Preveres
Amb motiu del Jubileu dels Preveres, l’arquebisbe secretari per als Seminaris de la Congregació per al Clergat, Jorge Carlos Patrón Wong, ha explicat com es presenta aquesta gran trobada que es farà des de demà i fins divendres. "S'han rebut moltes sol·licituds de representants de sacerdots procedents dels cinc continents, per participar en moments de trobada lingüístics, de meditació, de recés en el Dia del Sagrat Cor de Jesús, com també tindrem la felicitat de poder concelebrar milers de sacerdots amb el Sant Pare i molts capellans podran viure aquesta experiència sacerdotal", ha explicat.
El secretari de la Congregació per al Clergat també ha destacat la dimensió vocacional de compartir que tindrà aquest Jubileu dels Sacerdots dins l’Any de la Misericòrdia, "un moment de compartir l'experiència de la vocació, amb preveres de totes les edats i joves seminaristes que fan camí, fet que ens esperonarà molt perquè farà que es noti un afloriment vocacional, tot assumint que volem assumir i compartir l'amor rebut gratuïtament". Patrón Wong ha assegurat també que la trobada enfortirà la comunió entre els preveres de tot el món.
Francesc agraeix als capellans de presons la seva feina
El Sant Pare, d'altra banda, expressa el seu agraïment als capellans de presons europeus que participen aquests dies, fins a aquest dimecres, en un encontre a la seu del Consell d’Europa, a Estrasburg. Francesc es mostra en aquest missatge, signat pel cardenal secretari d’Estat Pietro Parolin, profundament agraït i “proper amb la pregària” davant els qui “s’esforcen per defensar la dignitat humana de tots els qui es troben a la presó”
Dins aquest agraïment, adreçat també a les conferències episcopals i als promotors de les jornades, amb el lema “Radicalització a les presons: una visió pastoral”, el pontífex elogia sobretot l’ajuda i atenció als detinguts que practiquen els preveres durant l’Any de la Misericòrdia. El Papa es refereix a la carta per a la concessió d’indulgències publicada amb motiu de l’Any Jubilar, que es refereix a la possibilitat d’obtenir aquest perdó total en l’àmbit de les presons, on Francesc recorda que es poden passar les portes de la misericòrdia a través del cor.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent al dimarts 31 de maig.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció