En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

El Sant Pare fa una nova crida a la pau a Síria i demana que "no es tolerin mai més els abusos a menors"

El Papa ha fet aquest diumenge una nova i contundent crida a la pau a Síria, país per al qual ha exigit que «es respecti…

1 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge una nova i contundent crida a la pau a Síria, país per al qual ha exigit que «es respecti l'alto el foc i el cessament de les hostilitats». Així ha expressat la seva petició davant la tragèdia humanitària al país. Després del Regina Coeli, Francesc ha felicitat la Pasqua a les Esglésies d'Orient, i ha parlat de la dignitat humana i laboral, amb motiu de la Festa del Treball, com també de la tutela dels menors contra tota violència. Sobre aquest punt, el Papa ha subratllat que "l'abús a menors és una tragèdia, sempre intolerable, que s'ha de castigar"

En la salutació als cristians orientals, coincidint amb el Diumenge VI de Pasqua en els catòlics romans, el Sant Pare ha expressat el seu desig «que el Senyor ressuscitat doni a aquests germans cristians tots els dons de la seva llum i de la seva pau». En un altre moment, ha recordat «les notícies dramàtiques provinents de Síria, que es refereixen a l'espiral de violència que segueix agreujant la ja desesperada situació humanitària del país, en particular a la ciutat d'Alep i amb víctimes innocents entre nens, malalts i els qui amb gran sacrifici estan compromesos a prestar ajuda als altres». Davant aquest panorama, el pontífex ha animat totes les parts implicades en el conflicte a «respectar el cessament de les hostilitats i a enfortir el diàleg en curs, únic camí que condueix a la pau».

No ha faltat tampoc una referència al Primer de Maig, Dia Internacional dels Treballadors, coincidint també amb la vigília de l'obertura, a Roma, d'una Conferència internacional dedicada al desenvolupament sostenible i al treball. El Papa ha recordat la importància de la dignitat humana i laboral i la tutela del medi ambient, alhora que ha expressat el seu desig que «aquest esdeveniment pugui sensibilitzar les autoritats, les institucions polítiques i econòmiques i la societat civil perquè es promogui un model de desenvolupament que tingui en compte la dignitat humana, en el respecte de les normes laborals i del medi ambient».

I pel que fa al greu problema dels abusos i la violència contra menors, Francesc ha encoratjat l'Associació italiana 'Meter', que promou des de l'any 1995 , coincidint tot just amb l'1 de maig, una Jornada dedicada als menors víctimes de violències, contra l'explotació, la indiferència i la pederàstia. Aquest any, amb el lema 'Nens, aixequeu-vos!', l'entitat ha estat present a la trobada dominical a la Plaça de Sant Pere, amb el seu fundador, el sacerdot Fortunato Di Noto, i nombrosos associats. El bisbe de Roma ha qualificat de "tragèdia" els abusos a menors i la violència contra ells. A més, ha assegurat que «no es poden tolerar aquests abusos, sinó que cal defensar els menors i castigar severament els abusadors».


Finalment destaquem que el pontífex, igualment aquest diumenge, ha recordat la promesa de Jesús als Apòstols: el do de l'Esperit Sant, "que tindrà la tasca d'ensenyar i de recordar les seves paraules a la comunitat dels deixebles". Davant milers de fidels reunits al Vaticà en aquest diumenge VI de Pasqua, el Sant Pare ha precisat que també avui l'Esperit, difós en nosaltres amb els sagraments del Baptisme i de la Confirmació, actua en la nostra vida guiant-nos en la manera de pensar, d'actuar, de distingir allò que és bo del que és dolent. "Ens ajuda a practicar la caritat de Jesús, el seu donar-se als altres, especialment als més necessitats", ha conclòs. Encara Francesc ha comentat que el senyal de la presència de l'Esperit Sant és també la pau que Jesús dóna als seus deixebles, que és diferent d'aquella que els homes volem i intentem realitzar: "Brolla de la victòria sobre el pecat, sobre l'egoisme que ens impedeix estimar-nos com a germans".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció