PAPA FRANCESC
El Sant Pare presenta l'esport com "un llenguatge universal per unir els pobles per la pau" i "un gimnàs de virtut"
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "l’esport és un llenguatge universal per unir els pobles per la pau". En una audiència general centrada en…
6 abril 2016
@IgnasiMiranda, 
El Papa ha assegurat aquest dimecres que "l’esport és un llenguatge universal per unir els pobles per la pau". En una audiència general centrada en la importància de la misericòrdia a través de l’Evangeli, com Maria amb Crist ressuscitat, el Sant Pare ha fet una crida general a redescobrir "la importància de les obres de misericòrdia espirituals i corporals, enteses com una oportunitat per alimentar la nostra fe". El pontífex s’ha referit al model de la Mare de Déu i de l’Església. Coincidint també amb la tercera Jornada Mundial de l’Esport per la Pau i el Desenvolupament promoguda per les Nacions Unides, Francesc ha recordat que l’esport pot contribuir a millorar el món. "En aquesta tercera Jornada Mundial de l'Esport per la Pau i el Desenvolupament, animo tothom a viure la dimensió esportiva com a gimnàs de virtut per al creixement personal individual i col·lectiu", ha assegurat.
Desenes de milers de persones han escoltat una audiència centrada en l’evangeli de la Misericòrdia. Francesc ha explicat que “Jesús és la misericòrdia de Déu feta carn, una misericòrdia que ell va viure i va comunicar sempre durant la seva vida temporal, guarint malalt i acostant-se als últims”. El Sant Pare ha destacat la importància de mirar Crist crucificat, el mateix que demana al Pare que perdoni els responsables del seu martiri “perquè no saben el que fan”. Francesc, en la mateixa audiència general, ha fet una crida a tots els creients perquè "s’acostin al sagrament de la Reconciliació, que actualitza la força del perdó i renova en nosaltres la gràcia de la misericòrdia divina, fent-nos capaços d'estimar i de perdonar com el Senyor ho va fer".
Aquesta invitació ha estat el moment més important d’una catequesi sobre la manera amb què el Senyor porta la misericòrdia a la seva plenitud. "Tot l'evangeli és una mostra d'aquell amor pur, gratuït i absolut, que arriba al cim amb el sacrifici de la creu, després que Jesús es posés en la fila dels pecadors des de l'inici de la seva missió amb el Baptisme al Jordà", ha comentat el Papa. Sobre el Baptisme al Jordà, Francesc ha destacat la gran càrrega de revelació divina que té aquell esdeveniment, "del qual ningú no va entendre aquell gest". Ser missioners de l’evangeli de la Misericòrdia ha estat globalment la clau del missatge exposat avui pel pontífex.
El Papa, abans d’acabar la trobada d’aquest dimecres al matí, s’ha adreçat de manera especial als joves, als malalts i als qui s’acaben de casar, "amb Maria com a model, per viure aquest temps pasqual en escolta de la Paraula de Déu i amb la pràctica de la caritat, vivint amb joia la pertinença a l'Església".El Sant Pare, d’altra banda, ha expressat el seu desig que els pelegrinatges jubilars de l’Any de la Misericòrdia siguin oportunitats per enfortir el compromís amb els més necessitats. Ha assegurat que "el pelegrinatge a Roma i la trobada amb el successor de Pere han de confirmar en el compromís amb els germans que tenen necessitat". El bisbe de Roma ha explicat que els quatre evangelistes demostren que Jesús va voler rebre el baptisme de Joan, després de 30 anys de vida amagada a Natzaret, moment que ha definit també com el gran esdesdeveniment que marca la missió i la misericòrdia per a tota la humanitat.
Una abraçada molt especial
Al final de l’audiència general, el Papa ha abraçat una nena de 5 anys afectada per una malaltia genètica rara, concretament la síndrome d’Usher tipus B, que li provocarà aviat ceguesa i sordesa. La petita es diu Lizzy Myers, i ha viatjat a Roma des d’Ohio, als Estats Units, acompanyada per la seva germana i els seus pares, per complir el seu somni personal de trobar-se amb el Sant Pare. La història de Lizzy ja havia sortit a la premsa nord-americana aquests últims mesos. De família catòlica, la nena ha rebut molta solidaritat arreu del món des que es va conèixer el seu cas, amb la seva malaltia.
Inauguració d'un nou laboratori de l'Institut Científic Internacional Pau VI
El secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha participat avui a Roma en la inauguració del nou laboratori de l’Institut Científic Internacional Pau VI de Recerca sobre la Fertilitat i la Infertilitat Humana i per una Procreació Responsable. Amb aquest motiu, el cardenal Parolin ha vist com funciona l’ecògraf que ha donat per al centre el mateix Papa Francesc.
L’institut científic, que ja té 15 anys, és “una resposta concreta a la crida feta pel beat Pau VI, des de l’encíclica Humanae Vitae, als homes i dones de la ciència perquè aclarissin més a fons les diverses condicions que afavoreixen una honesta regulació de la procreació humana”. El secretari d’Estat també ha recordat Benet XVI, que va qualificar l’Institut de Recerca “d’exemple eloqüent dins la necessària síntesi entre veritat i amor, cosa que constitueix el centre vital de la cultura catòlica”.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 6 d'abril.
Més actualitat
ACCIÓ SOCIAL
DRETS HUMANS
POLÍTICA
SOCIETAT
Anna Gómez, sobre els retards a Rodalies: "Això és una merda, rebem garrotades de tot arreu"

La portaveu de Dignitat a les Vies insta el govern a dir la veritat sobre el caos a Rodalies perquè "només així podrem començar a treballar"
19 març 2025
Redacció,