En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Sant Pare rebrà Donald Trump el 24 de maig al Vaticà

La Santa Seu ha confirmat aquest dijous que el Papa rebrà Donald Trump al Vaticà el proper 24 de maig a les 8.30 hores. Serà…

4 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Santa Seu ha confirmat aquest dijous que el Papa rebrà Donald Trump al Vaticà el proper 24 de maig a les 8.30 hores. Serà la primera reunió de Francesc amb el nou president dels Estats Units, que després es reunirà amb el secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. i amb el secretari per a les Relacions amb els Estats, Paul Gallagher. En el comunicat, la Santa Seu explica que la trobada tindrà lloc al Palau Apostòlic vaticà. Trump serà rebut pel Sant Pare, en una reunió qualificada de "privada", dos dies abans que els caps d'Estat i de Govern del Grup dels 7 països més industrialitzats del món (G-7) celebrin una cimera, concretament els dies 26 i 27 de maig a la ciutat siciliana de Taormina.
La primera reunió de Trump i el bisbe de Roma se celebrarà amb el rerefons de les diferències de visions entre els dos líders en relació amb l'acollida d'immigrants i la lluita contra el canvi climàtic. El 29 d'abril, el pontífex expressava, durant el vol de tornada des d'Egipte, la seva disponibilitat per rebre el president dels Estats Units, com qualsevol altre cap d'Estat que ho sol·liciti. Donald Trump, després de passar pel Vaticà, visitarà també Israel i l'Aràbia Saudita, dins el seu primer viatge a l'exterior, que inclourà igualment la seva assistència ja confirmada a la cimera de l'OTAN a Brussel·les i a la del G-7 a Itàlia. La gira, avançada per dues fonts de la Casa Blanca, té com a destinació dos dels principals aliats dels Estats Units a l'estranger, mentre la setmana passada fonts del govern israelià citades per mitjans locals ja havien confirmat converses entre els dos països per mirar de tancar la visita.
Trump també va manifestar en una recent compareixença al costat del primer ministre d'Itàlia, Paolo Gentiloni, que tenia intenció de reunir-se amb el Papa , després de s'hagués especulat sobre una possible reticència del mandatari nord-americà. Recordem que Francesc, en el context de la seva visita a Mèxic al febrer de 2016, va arribar a dir, en una referència implícita a Trump i la frontera, que una persona partidària de posar murs "no pot ser considerada cristiana". El Sant Pare, però, no ha expressat cap crítica directa al president dels Estats Units després de la seva elecció al novembre passat.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 4 de maig.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció