En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Sant Pare rebrà Donald Trump el 24 de maig al Vaticà

La Santa Seu ha confirmat aquest dijous que el Papa rebrà Donald Trump al Vaticà el proper 24 de maig a les 8.30 hores. Serà…

4 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
La Santa Seu ha confirmat aquest dijous que el Papa rebrà Donald Trump al Vaticà el proper 24 de maig a les 8.30 hores. Serà la primera reunió de Francesc amb el nou president dels Estats Units, que després es reunirà amb el secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. i amb el secretari per a les Relacions amb els Estats, Paul Gallagher. En el comunicat, la Santa Seu explica que la trobada tindrà lloc al Palau Apostòlic vaticà. Trump serà rebut pel Sant Pare, en una reunió qualificada de "privada", dos dies abans que els caps d'Estat i de Govern del Grup dels 7 països més industrialitzats del món (G-7) celebrin una cimera, concretament els dies 26 i 27 de maig a la ciutat siciliana de Taormina.
La primera reunió de Trump i el bisbe de Roma se celebrarà amb el rerefons de les diferències de visions entre els dos líders en relació amb l'acollida d'immigrants i la lluita contra el canvi climàtic. El 29 d'abril, el pontífex expressava, durant el vol de tornada des d'Egipte, la seva disponibilitat per rebre el president dels Estats Units, com qualsevol altre cap d'Estat que ho sol·liciti. Donald Trump, després de passar pel Vaticà, visitarà també Israel i l'Aràbia Saudita, dins el seu primer viatge a l'exterior, que inclourà igualment la seva assistència ja confirmada a la cimera de l'OTAN a Brussel·les i a la del G-7 a Itàlia. La gira, avançada per dues fonts de la Casa Blanca, té com a destinació dos dels principals aliats dels Estats Units a l'estranger, mentre la setmana passada fonts del govern israelià citades per mitjans locals ja havien confirmat converses entre els dos països per mirar de tancar la visita.
Trump també va manifestar en una recent compareixença al costat del primer ministre d'Itàlia, Paolo Gentiloni, que tenia intenció de reunir-se amb el Papa , després de s'hagués especulat sobre una possible reticència del mandatari nord-americà. Recordem que Francesc, en el context de la seva visita a Mèxic al febrer de 2016, va arribar a dir, en una referència implícita a Trump i la frontera, que una persona partidària de posar murs "no pot ser considerada cristiana". El Sant Pare, però, no ha expressat cap crítica directa al president dels Estats Units després de la seva elecció al novembre passat.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 4 de maig.

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024