En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Sant Pare situa "anunci, intercessió i esperança" en la base del cristià, que "no pot silenciar el Jesús viu"

El Papa Francesc ha assegurat aquest divendres que "anunci, intercessió i esperança són valors que formen un trípode immillorable per al cristià". El Sant Pare…

22 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa Francesc ha assegurat aquest divendres que "anunci, intercessió i esperança són valors que formen un trípode immillorable per al cristià". El Sant Pare ha fet una crida als creients perquè "anunciïn Jesucrist", un tresor que no ens podem guardar a dins de nosaltres. El bisbe de Roma ha recordat que "el Jesús viu, ressuscitat i entre nosaltres, és l’anunci dels apòstols testimoniat igualment amb la vida i la sang d’aquests amics de Jesús". El pontífex també ha comentat que, "quan Joan i Pere són portats al Sanedrí, els sacerdots els prohibeixen parlar de la resurrecció de Crist, i ells responen que no poden silenciar allò que han vist".
Igualment el Papa ha admès que "moltes vegades costa rebre aquest anunci", però ha afegit que "Crist ressuscitat és una necessitat i una realitat", i ha recordat que cal donar testimoni d’aquesta veritat. Francesc ha recordat que els apòstols estaven trist durant el Sant Sopar, però veuen com Jesús els anuncia que els té preparat un lloc. Entendre això, segons el Papa, és la clau per assumir el valor de la intercessió. "Jesús prepara aquest lloc amb la seva pregària per cadascú de nosaltres, i treballa per nosaltres, com va fer Pere", ha destacat Francesc.
El Sant Pare s’ha preguntat també com prega Jesús, i ha respost que "mostra les seves llagues al Pare, perquè s’ha portat aquests signes de ferida amb ell mateix després de la resurrecció, alhora que ens les ha mostrades a cadascú de nosaltres". Al final de l’homilia, Francesc ha explicat que l’esperança és pròpia del cristià que espera el retorn de Jesucrist. "Ens podem preguntar cadascú de nosaltres com és l'anunci en la pròpia vida, com és Jesús i com és l'esperança", ha assegurat. El Sant Pare ha recordat que "un cristià no pot viure precisament sense anunciar el missatge d’esperança que ens dóna Jesucrist".
D'altra banda, el Papa ha rebut aquest matí en audiències successives el cardenal Fernando Filloni, prefecte de la Congregació per a l’Evangelització dels Pobles, el cardenal Angelo Bagnasco, arquebisbe de Gènova i president de la Conferència Episcopal Italiana, el nunci del Vaticà a Egipte Bruno Musharó, també delegat de la Santa Seu davant els Estats Àrabs, i el nunci del Sant Pare a Xile, Ivo Scapolo.
El cardenal Lozano Barragán destaca la riquesa de l'Amoris Laetitia
El cardenal Javier Lozano Barragán, president emèrit del Consell Pontifici per als Agents Sanitaris, ha analitzat igualment aquest divendres l’exhortació apostòlica postsinodal Amoris Laetitia (l’alegria de l’amor). El pupurat ha dit que el Papa Francesc  ha elaborat un escrit de gran riquesa i profunditat. "És un document molt variat que explora com podem assolir una família feliç. Una exhortació d'aquest tipus recull tot el  pensament de l'Església, però canalitzat a través de la manera de pensar del Papa, que subratlla la quotidianitat i la dimensió pràctica de la institució familiar", ha explicat Lozano Barragán.
A nivell general, el cardenal ha destacat que "Francesc beu de les grans fonts de l’Església, documents que, a la llum de la Sagrada Escriptura, per actualitzar un missatge que pot donar nous fruits". Javier Lozano Barragán, que s’ha dedicat molts anys a la pastoral sanitària, ha assegurat que el Papa actual "mereix un agraïment de tots els creients pel seu esforç espiritual i intel•lectual en defensa de la família".
Jubileu dels adolescents aquest dissabte
Aquest dissabte, se celebrarà el Jubileu dels nois i noies adolescents amb el lema “Créixer misericordiosos com el Pare”. Seran presents a Roma desenes de milers de nois i noies procedents de tot el món, la majoria, això sí, de les diòcesis italianes. A partir de les 11 del matí, les columnes de la Plaça de Sant Pere es convertiran en un gran confessionari. Ja a la tarda i al vespre, es farà una gran festa a l’Estadi Olímpic de Roma, amb un videomissatge del Papa. Diumenge al matí, tots aquests milers d’adolescents participaran en la Missa presidida per Francesc novament al Vaticà. Amb aquests jovenets, ja s’ha superat la xifra de 5 milions de pelegrins i visitants que han arribat a Roma amb motiu del Jubileu de la Misericòrdia. 

Calogero Manganello, sotsdirector de la Pastoral Juvenil a Itàlia, ha assegurat que "és motiu d’alegria que el Papa hagi reservat una convocatòria, dins l’Any de la Misericòrdia, per als nois i noies que tenen entre 13 i 16 anys, una edat molt difícil i en la qual sovint no pensem dins la catequesi i la pastoral de l’Església". En la mateixa línia, ha destacat que "els nois i noies es troben en una edat ja apta per fer tries i han d'anar, per tant, acompanyats, mentre la societat no facilita els canvis de cicles educatius o de la vida, també perquè no promet un futur cert".
Finalment, Manganello ha destacat que "l'anunci dels agents de pastoral hauria de ser el de donar esperança a aquests nois i noies i acompanyar-los perquè vegin més clarament com serà la seva vida". El responsable de Pastoral Juvenil de l’Església italiana també ha explicat que aquesta trobada s’ha organitzat "perquè els adolescents entenguin el sentit de les obres de misericòrdia, amb explicacions en uns punts d’informació per ajudar-los a fer aquestes obres realitat en la pròpia vida".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 22 d'abril.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció