En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

"El sector del turisme encara creixerà fins a l'any 2030"

El turisme de Setmana Santa ha finalitzat amb bons números en tots els sectors fregant el 80% i fins i tot el 90% en alguns…

19 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix
El turisme de Setmana Santa ha finalitzat amb bons números en tots els sectors fregant el 80% i fins i tot el 90% en alguns llocs. La part més exitosa ha estat  la del sol i platja i l'interior. Aquest dimecres, en el programa El mirador, han participat el fundador del Grup Sènior del Col•legi d’Economistes Josep Vila Abelló, l’economista i màster en economia social Ivan González i l’exconseller de Turisme Lluís AlegreVila Abelló ha destacat la importància del turisme a Catalunya, ja que creu que els qui vénen aquí “han de ser acollits i, alhora, s’han adaptar a la nostra cultura”. El també economista considera que “els turistes els hem d’acollir per un tema ètic i mercantil”. Ha afegit que, “com passa a moltes poblacions de Catalunya i especialment a Barcelona, hi ha una campanya per deprestigiar els turistes i, amb aquest motiu, sovint l'estranger se sent condicionat".

González i Alegre han coincidit igualment en la idea que “els problemes del turisme sorgeixen d'una mala organització d’aquesta activitat abans de realizar un viatge”. González ha afegit que “la regulació en el món del turisme és complicada”. González ha comentat, a més, que “a molts llocs, com ara Turquia, els turistes no hi van actualment, ja què hi ha una creixent inestabilitat”. Alegre ha dit que “els visitants porten divises  i moltes d’aquestes quantitats econòmiques generen llocs de treball en el sector”. Sobre factors com ara la meteorologia, tots tres creuen que “la Setmana Santa ha caigut aquest any en un bon moment de l’any, adequat per a la transició de l'hivern a l'estiu”

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El mirador corresponent a aquest dimecres 19 d'abril

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024