En directe

Sense distància

COVID

MEDICINA

El sector sanitari insisteix en la importància de la immunitat de grup per fer front a la nova variant Òmicron

La responsable de la unitat d’aïllament de malalties altament transmissibles a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, Vicky Fumadó apunta que, a banda de vacunar a la població major de seixanta anys, els infants també s’haurien de vacunar.

30 novembre 2021

Redacció

Comparteix

La nova variant Òmicron s'està fent notar arreu del món. L'Organització Mundial de la Salut ha afirmat que la probabilitat que s'escampi a nivell mundial és alta. De moment Espanya, França i Portugal han notificat nous casos d'aquesta nova variant i se sumen així a Bèlgica, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit. En una entrevista al programa 'El Matí de Ràdio Estel', la responsable de la unitat d'aïllament de malalties altament transmissible a l'Hospital Sant Joan de Déu, Vicky Fumadó, insisteix que la vacuna contra la covid ha demostrat ser segura i eficaç i, per això mateix, administrar-la als infants podria ser la clau per frenar la cadena de contagis: "cal arribar com més aviat millor a la immunitat de grup".

Fumadó ha demanat que els nens es vacunin contra la Covid i s'ha mostrat partidària de vacunar-los als centres escolars en comptes de fer-ho als CAP. A més, ha avisat que, "si es vol arribar a tallar la transmissió del virus, cal vacunar tots els grups poblacionals".

"Si es vol arribar a tallar la transmissió del virus, cal vacunar tots els grups poblacionals."

Fumadó creu que molts països d'arreu del món han estat poc solidaris a l'hora de facilitar la vacuna a països més vulnerables, "el més important és vacunar el grup de població que més mortalitat té i més li pot afectar la malaltia". La pediatra alerta que, davant l'amenaça de noves variants cal que hi hagi el màxim de persones protegides.

Entrevista a Vicky Fumadó, responsable de la Unitat d'Aïllament de Malalties Transmissibles a l'Hospital Sant Joan de Déu

0:00 / 0:00

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció