En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

El superior general dels Sagrats Cors situa el carisma d'aquesta congregació en "l'amor de Déu transmès amb un estil senzill"

Javier Álvarez Ossorio, superior general dels Sagrats Cors, acaba de visitar durant dos dies les principals obres educatives i socials catalanes d'aquesta congregació, fundada l'any…

28 gener 2015

Redacció

Comparteix
Javier Álvarez Ossorio, superior general dels Sagrats Cors, acaba de visitar durant dos dies les principals obres educatives i socials catalanes d'aquesta congregació, fundada l'any 1800 en el context de la Revolució Francesa. Aquest dimecres, en una entrevista a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, el religiós ha explicat alguns aspectes de la seva trajectòria personal i eclesial. Nascut a Sevilla l'any 1962, Álvarez Ossorio va professar en els Sagrats Cors el 1982, i va ser ordenat el 1987 a Sevilla, en una celebració presidida per l'aleshores arquebisbe titular de l'arxidiòcesi andalusa, Carlos Amigo Vallejo. El superior general ha treballat en diferents projectes per ajudar els més desfavorits. És llicenciat en Teologia Bíblica a l'Institut Catòlic de París i en Filosofia per la Universitat de Kinsasha (República Democràtica del Congo), coincidint amb una etapa de la seva vida missionera en aquest país africà els anys 90. Javier Álvarez és membre del Comitè Executiu de la Unió de Superiors Generals (USG) i, els últims anys, ha escrit una carta mensual als Sagrats Cors que la mateixa congregació considera un impuls decisiu per al moment actual.
El superior general ha explicat que no coneixia "la congregació a Catalunya, amb l'obra social de la Llar Trobada, el santuari de l'avinguda República Argentina i el col·legi Pare Damià". Ha recordat que "el carisma està centrat en l'amor de Déu manifestat en Jesús i en Maria, amb un estil senzill, amb la gran pretensió divina que tothom conegui aquest amor". En el terreny pràctic i en el dia a dia, Álvarez Ossorio ha afegit que "això es desplega de moltes maneres: a la parròquia, en l'ajuda als necessitats i en l'educació, sempre amb el desig de transmetre de la millor manera possible l'amor de Déu".
Sobre la fundació dels SSCC el 1800, Javier Álvarez Ossorio ha explicat que "la congregació té branques masculina i femenina, amb un grup de laics associats, des de la idea de ser una gran família missionera". Actualment els religiosos dels Sagrats Cors són presents en 35 països, amb uns 1.500 religiosos entre germans i germanes. "Formem petites famílies", ha dit el pare general, que viu a Roma, on tenen les cases generals masculina i femenina.
Javier Álvarez Ossorio s'ha referit a una commemoració pròpia, un any de sanació aquest 2015, "sorgida a partir de l'intent que tenen els Sagrats Cors d'alimentar tothom amb elements del carisma, i això es fa proposant algunes figures, entre elles el Pare Damià l'any passat i ara el beat Eustaqui". Eustaqui va ser un missioner holandès al Brasil, mort els anys 40, i que va destacar pel seu servei de sanació "no només del cos sinó del cor, un missatge molt actual, perquè ens invita a pensar que tots som ferits i necessitem aquesta sanació", ha conclòs.
El pare general dels Sagrats Cors també ha comentat la seva experiència missionera, sobretot a la República Democràtica del Congo. "Va ser una benedicció de 13 anys en què vaig contactar amb una Església viva, alegre i alhora sofrent i ferida. Va ser una manera de trobar-me amb l'Església, amb Déu i amb la meva experiència de fe. Em va ajudar moltíssim", ha explicat. Finalment, Álvarez Ossorio ha destacat, com a aspectes bàsics de la seva congregació, "un estil molt familiar en el servei a l'educació, proper a la persona i molt preocupat per allò que passa pel cor de la persona, intentant transmetre la bona notícia de Jesucrist, sense forçar i amb respecte, però també de manera transparent i clara".
Es pot escoltar aquí (des del minut 25'00") tota l'entrevista al superior general dels Sagrats Cors, Javier Álvarez Ossorio.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció