En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“El teixit empresarial necessita que se li mantingui la liquiditat”

El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del…

22 abril 2020

Comparteix
El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del Producte Interior Brut entre el 6,6% i el 13,6 per al 2020 i una taxa d’atur que por arribar al 21,7% sense comptar els afectats per ERTOs. Les xifres són semblants a les previsions del Fons Monetari Internacional, que calcula que l'economia espanyola caurà aquest any un 8%. És per això que, una setmana més, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dimecres els efectes econòmics del coronavirus amb Ramon Vallés, analista financer i membre del Centre d’Estudis Economics i Socials (CEES). 
Vallés ha explicat que “hem de tenir molta prudència perquè, com explica el Banc d’Espanya, és una situació totalment inèdita que, a més, ningú no sap fins quan durarà”. En aquesta línia, ha afegit que actualment, per als economistes que ho estan intentant analitzar, és una feina molt difícil. “El millor escenari que es pronostica és amb una durada de 8 setmanes del confinament i, després, es normalitza l’activitat ràpidament”, ha comentat l’analista financer. En contrapartida, però, també ha dit que “el pitjor previst és amb 12 setmanes de confinament i una recuperació molt difícil, amb alguns sectors que quedarien molt afectats”.
Ramón Vallés ha reflexionat, a més, sobre “el teixit empresarial, que necessita que se li mantingui la liquiditat”. I és que si no té ingressos, cal que no li carreguin impostos per una activitat que no genera moviment econòmic, segons ha comentat l’economista. També ha esmentat la importància del sector sanitari en l’àmbit de despesa. Finalment, Vallés ha parlat del deute sobre el PIB, que “es preveu de més d’un 100%”, concretament entre un 110 i un 120. “Els darrers anys, en lloc de retallar sectors sensibles com la sanitat, potser s’haurà de fer per la via d’incrementar els ingressos fiscals”, ha conclòs.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció