En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“El teixit empresarial necessita que se li mantingui la liquiditat”

El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del…

22 abril 2020

Comparteix
El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del Producte Interior Brut entre el 6,6% i el 13,6 per al 2020 i una taxa d’atur que por arribar al 21,7% sense comptar els afectats per ERTOs. Les xifres són semblants a les previsions del Fons Monetari Internacional, que calcula que l'economia espanyola caurà aquest any un 8%. És per això que, una setmana més, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dimecres els efectes econòmics del coronavirus amb Ramon Vallés, analista financer i membre del Centre d’Estudis Economics i Socials (CEES). 
Vallés ha explicat que “hem de tenir molta prudència perquè, com explica el Banc d’Espanya, és una situació totalment inèdita que, a més, ningú no sap fins quan durarà”. En aquesta línia, ha afegit que actualment, per als economistes que ho estan intentant analitzar, és una feina molt difícil. “El millor escenari que es pronostica és amb una durada de 8 setmanes del confinament i, després, es normalitza l’activitat ràpidament”, ha comentat l’analista financer. En contrapartida, però, també ha dit que “el pitjor previst és amb 12 setmanes de confinament i una recuperació molt difícil, amb alguns sectors que quedarien molt afectats”.
Ramón Vallés ha reflexionat, a més, sobre “el teixit empresarial, que necessita que se li mantingui la liquiditat”. I és que si no té ingressos, cal que no li carreguin impostos per una activitat que no genera moviment econòmic, segons ha comentat l’economista. També ha esmentat la importància del sector sanitari en l’àmbit de despesa. Finalment, Vallés ha parlat del deute sobre el PIB, que “es preveu de més d’un 100%”, concretament entre un 110 i un 120. “Els darrers anys, en lloc de retallar sectors sensibles com la sanitat, potser s’haurà de fer per la via d’incrementar els ingressos fiscals”, ha conclòs.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció