En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

“El teixit empresarial necessita que se li mantingui la liquiditat”

El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del…

22 abril 2020

Comparteix
El Banc d'Espanya preveu la pitjor caiguda de l'economia des de la Guerra Civil. L’organisme monetari treballa amb diverses projeccions que situen la davallada del Producte Interior Brut entre el 6,6% i el 13,6 per al 2020 i una taxa d’atur que por arribar al 21,7% sense comptar els afectats per ERTOs. Les xifres són semblants a les previsions del Fons Monetari Internacional, que calcula que l'economia espanyola caurà aquest any un 8%. És per això que, una setmana més, el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha analitzat aquest dimecres els efectes econòmics del coronavirus amb Ramon Vallés, analista financer i membre del Centre d’Estudis Economics i Socials (CEES). 
Vallés ha explicat que “hem de tenir molta prudència perquè, com explica el Banc d’Espanya, és una situació totalment inèdita que, a més, ningú no sap fins quan durarà”. En aquesta línia, ha afegit que actualment, per als economistes que ho estan intentant analitzar, és una feina molt difícil. “El millor escenari que es pronostica és amb una durada de 8 setmanes del confinament i, després, es normalitza l’activitat ràpidament”, ha comentat l’analista financer. En contrapartida, però, també ha dit que “el pitjor previst és amb 12 setmanes de confinament i una recuperació molt difícil, amb alguns sectors que quedarien molt afectats”.
Ramón Vallés ha reflexionat, a més, sobre “el teixit empresarial, que necessita que se li mantingui la liquiditat”. I és que si no té ingressos, cal que no li carreguin impostos per una activitat que no genera moviment econòmic, segons ha comentat l’economista. També ha esmentat la importància del sector sanitari en l’àmbit de despesa. Finalment, Vallés ha parlat del deute sobre el PIB, que “es preveu de més d’un 100%”, concretament entre un 110 i un 120. “Els darrers anys, en lloc de retallar sectors sensibles com la sanitat, potser s’haurà de fer per la via d’incrementar els ingressos fiscals”, ha conclòs.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

RELIGIÓ

Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern” 

Ramon Bassas director d’afers religiosos de la Generalitat

En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"

10 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Pare Bernat Juliol: “La història de Montserrat no s’entén sense la de Catalunya” 

Medalla d'Honor del Parlament a Montserrat

En una entrevista a Ràdio Estel, el prior de Montserrat no descarta que el papa Francesc visiti el monestir pel seu Mil·lenari

10 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Javier Vilanova: "Desitjo el millor al president Salvador Illa"

Bisbe Javier Vilanova

El bisbe auxiliar de Barcelona, delegat pel cardenal Omella en l'acompanyament de Càritas Catalunya, demana  a la Generalitat "que atengui totes les necessitats socials, començant per l'habitatge"

9 setembre 2024

Redacció