En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

El teòleg Xavier Morlans diu que tenir feina dignifica perquè "fa que la persona se senti útil i faci xarxa social"

L'intent de respondre a la pregunta sobre la dignificació de la persona quan té feina ha estat, aquest dimarts, el fil conductor de l'espai L'Església…

28 abril 2015

Redacció

Comparteix
L'intent de respondre a la pregunta sobre la dignificació de la persona quan té feina ha estat, aquest dimarts, el fil conductor de l'espai L'Església no s'atura, a Ràdio Estel. El sacerdot i teòleg Xavier Morlans ha explicat que "el treball dignifica, i en això un aturat, com és Àngel de Arriba, ha fet un gran exercici de mantenir l'activitat". En aquesta línia, Morlans ha destacat que, en l'àmbit laboral, "hi ha el fet de sentir-se útil i també el de relacionar-se amb altres, una dimensió de xarxa social que és molt necessària".
"Si el treball dignifica, és important no aturar-se fins i tot encara que una persona estigui a l'atur", ha afegit Xavier Morlans per referir-se a "la idea de moure's". El teòleg, a més, ha explicat que "és fonamental que els qui no tenen feina es relacionin amb grups de gent". A les portes del Primer de Maig, Morlans ha destacat que "una de les motivacions de les reivindicacions dels treballadors és precisament l'ajuda als aturats, cosa que sovint és difícil també perquè els qui tenen feina sovint pateixen la precarietat i, per tant, poden ser igualment exclosos socialment". També s'ha referit a les barreres que troben els aturats, "amb la doble vergonya d'estar sense feina i, en molts casos, també de ser cristians".
Finalment, Xavier Morlans ha dit que els cristians "poden ajudar a transmetre la dignificació de la persona aturada o amb treball precari", des dels valors de la solidaritat i la generositat, emmarcats en gran paraigua de la caritat. En aquesta línia, el prevere s'ha mostrat impressionat "per la importància de les relacions entre pares i fills quan hi ha situacions de dificultats per manca de feina, una dimensió clau que marca la vivència d'aquesta realitat".
Es pot escoltar tota la conversa aquí.

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció