En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

"El treball ha de tenir sempre unes condicions dignes"

El delegat diocesà de Pastoral Obrera de l'Arquebisbat de Barcelona, Pepe Rodado, la secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, la…

2 maig 2017

@brugarolaspol

Comparteix
El delegat diocesà de Pastoral Obrera de l'Arquebisbat de Barcelona, Pepe Rodado, la secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, Núria Gilgado, la portaveu de Comissions Obreres a Catalunya, Montse Ros, i el president del Centre d'Estudis Econòmics i Socials (CEES), Ignasi Farreres, han coincidit aquest dimarts en la idea que "el treball ha de tenir sempre unes condicions dignes". En una edició del programa El Mirador de l'Actualitat dedicada al ressò d'aquest Primer de Maig, les dues sindicalistes han assegurat que "l'actual reforma laboral parteix de la idea que la unilateralitat i la facilitat per acomiadar flexibilitza el món laboral, i això és una gran falsedat".

Pepe Rodado ha insistit, per la seva banda, en "la importància d'un treball decent, objectiu defensat enguany des del manifest dels moviments obrers cristians i les delegacions diocesanes de Pastoral Obrera de Catalunya". Ignasi Farreres ha aclarit que "la dignitat és pròpia del treball, cosa que fa que la prioritat sigui no la feina en ella mateixa sinó sobretot les seves condicions". En aquesta línia, a diferència dels altres tres membres de la taula, ha assegurat que, "tot i que la negociació sempre és millor a tres, amb administració, patronal i sindicats, també potser a dos, sense el govern", i ha reconegut que "caldrà una nova reforma laboral, encara que no sigui com aquesta, perquè alguna cosa falla a Catalunya i a Espanya quan tenim gairebé l'atur més alt de la Unió Europea".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR corresponent a aquest dimarts 2 de maig.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció