En directe

Camins

MEDI AMBIENT

TURISME

El turisme de congressos ha de ser respectuós amb el medi ambient i la sostenibilitat

Ricard Santomà, vicedegà de Turisme de l'IQS School of Management, detalla que s'han creat una seixantena d'empreses al voltant del Mobile World Congress

27 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns, ha arrencat un dels congressos més importants per la ciutat de Barcelona: el Mobile World Congress, un dels esdeveniments més importants del món sobre de telefonia mòbil. Més de 2.000 empreses, entre elles grans gegants com Amazon, Samsung o Meta, han arribat a la capital catalana per presentar les principals novetats del sector tecnològic. S'espera que hi assisteixin unes 80.000 persones que generaran un impacte d'uns 350 milions d'euros.

Un visitant menja un bombó dels germans Roca a l'estand del Mobile World Capital 2023.
Un visitant menja un bombó dels germans Roca a l'estand del Mobile World Capital 2023 | ACN

El vicedegà de turisme de l'IQS School of Management de la Universitat Ramon Llull, Ricard Santomà, ha explicat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que "Barcelona té les instal·lacions necessàries per acollir esdeveniments grans com el MWC, una planta hotelera amb bon nivell i servei, connexions directes amb la resta de països i activitats socials i culturals necessàries per desconnectar després d'un dia de feina".

En aquest sentit, Santomà ha argumentat que la capital catalana té consolidat el turisme de negocis i de congressos i que l'objectiu d'ara és lluitar per aconseguir que aquest sigui més respectuós amb el medi ambient i sostenible, perquè no només ha d'aportar prosperitat econòmica sinó també mediambiental i social.

D'altra banda, el vicedegà ha insistit que Barcelona és la no capital europea més visitada i que l'impacte del Mobile a la ciutat és de tal magnitud que ha permès la creació de més d'una seixantena d'empreses.

Entrevista a Ricard Santomà, vicedegà de turisme de l'OQS School of Management de la URL

0:00 / 0:00

Més actualitat

Meritxell Benedí: “No funciona un sistema que, per maximitzar els seus beneficis, posa en risc la salut mental, la salut física i l’autoestima”

La directora de l’Institut Català de les Dones afirma que els establiments hauran de tenir definida quina és la correspondència entre la talla i les dimensions corporals

28 març 2023

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció