En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

El Vaticà coordina la seva ajuda humanitària per a Síria

El Pontifici Consell Cor Unum, dicasteri vaticà que aplega els organismes caritatius, ha comunicat ´´el naixement d´una oficina de coordinació de les ajudes humanitàries ofertes…

24 octubre 2013

AICA

Comparteix

El Pontifici Consell Cor Unum, dicasteri vaticà que aplega els organismes caritatius, ha comunicat ´´el naixement d´una oficina de coordinació de les ajudes humanitàries ofertes per l´Església catòlica per a la regió afectada per la crisi a Síria i a països veïns´´.

L´objectiu és evitar la dispersió dels esforços i la manca d´un enfocament homogeni. L´activitat de gestió ha estat confiada a Càritas Pròxim Orient-Àfrica del Nord, amb seu a Beirut.

L´oficina haurà d´avaluar i controlar l´entitat de les ajudes recollides i de compartir la informació necessària entre totes les institucions implicades. Aquesta eina proporcionarà a l´Església un quadre complet de la situació de la tasca humanitària i una anàlisi més precisa de les necessitats sobre el terreny; farà possible traslladar a Càritas Síria les informacions sobre les obres de caritat a favor de la població; evidenciarà la posició de relleu de l´Església entre els actors del sector humanitari a Síria i facilitarà la divisió d´informació dins la xarxa d´organitzacions catòliques implicades, dins i fora de Síria.

Segons el darrer informe del 9 d´octubre, 72 milions de dòlars han estat assignats per les organitzacions humanitàries catòliques per alleujar la crisi; 55 organismes estan treballant sobre el terreny; 20 ciutats sirianes han estat ajudades i 32 organismes catòlics estan implicats en ajudes també als refugiats al Líban, Jordània, Turquia, l´Iraq, Xipre i Egipte.L´Església catòlica està involucrada des de l´inici de la crisi en una obra constant de subministrament d´ajuda humanitària a les poblacions afectades pel drama de la guerra interna a Síria.

El papa Francesc segueix molt de prop i amb gran atenció l´evolució de la crisi i la tasca d´assistència que duen a terme els organismes caritatius.´´Ajudar la població de Síria´´, diu el Pontífex, ´´és la manera més directa de contribuir a la pacificació i a la construcció d´una societat oberta a tots els seus components diversos´´.Per a més informació cliqueu aquí

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció