En directe

Laudes

VATICÀ

El Vaticà coordina la seva ajuda humanitària per a Síria

El Pontifici Consell Cor Unum, dicasteri vaticà que aplega els organismes caritatius, ha comunicat ´´el naixement d´una oficina de coordinació de les ajudes humanitàries ofertes…

24 octubre 2013

AICA

Comparteix

El Pontifici Consell Cor Unum, dicasteri vaticà que aplega els organismes caritatius, ha comunicat ´´el naixement d´una oficina de coordinació de les ajudes humanitàries ofertes per l´Església catòlica per a la regió afectada per la crisi a Síria i a països veïns´´.

L´objectiu és evitar la dispersió dels esforços i la manca d´un enfocament homogeni. L´activitat de gestió ha estat confiada a Càritas Pròxim Orient-Àfrica del Nord, amb seu a Beirut.

L´oficina haurà d´avaluar i controlar l´entitat de les ajudes recollides i de compartir la informació necessària entre totes les institucions implicades. Aquesta eina proporcionarà a l´Església un quadre complet de la situació de la tasca humanitària i una anàlisi més precisa de les necessitats sobre el terreny; farà possible traslladar a Càritas Síria les informacions sobre les obres de caritat a favor de la població; evidenciarà la posició de relleu de l´Església entre els actors del sector humanitari a Síria i facilitarà la divisió d´informació dins la xarxa d´organitzacions catòliques implicades, dins i fora de Síria.

Segons el darrer informe del 9 d´octubre, 72 milions de dòlars han estat assignats per les organitzacions humanitàries catòliques per alleujar la crisi; 55 organismes estan treballant sobre el terreny; 20 ciutats sirianes han estat ajudades i 32 organismes catòlics estan implicats en ajudes també als refugiats al Líban, Jordània, Turquia, l´Iraq, Xipre i Egipte.L´Església catòlica està involucrada des de l´inici de la crisi en una obra constant de subministrament d´ajuda humanitària a les poblacions afectades pel drama de la guerra interna a Síria.

El papa Francesc segueix molt de prop i amb gran atenció l´evolució de la crisi i la tasca d´assistència que duen a terme els organismes caritatius.´´Ajudar la població de Síria´´, diu el Pontífex, ´´és la manera més directa de contribuir a la pacificació i a la construcció d´una societat oberta a tots els seus components diversos´´.Per a més informació cliqueu aquí

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció