En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Vaticà examina les monges Lucía Caram i Teresa Forcades

Segons publica avui La Vanguardia, les monges Lucía Caram, dominica del convent de Santa Clara de Manresa, i Teresa Forcades, benedictina, són examinades de prop…

19 maig 2015

Comparteix

Segons publica avui La Vanguardia, les monges Lucía Caram, dominica del convent de Santa Clara de Manresa, i Teresa Forcades, benedictina, són examinades de prop pel Vaticà. Així, segons el diari, sor Lucía Caram ha estat cridada per la nunciatura de la Santa Seu a Espanya i divendres passat va ser rebuda pel secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada, el franciscà José Rodríguez Carballo. Sembla que el conflicte vindria donat perquè sor Lucía Caram és molt habitual en els mitjans de comunicació social i això provoca malestar. Presenta un programa de cuina, participa com a tertuliana en diferents programes televisió, i també és molt activa a Twitter. Sor Lucía Caram és argentina, com el papa Francesc, i la seva gran batalla, més enllà d'altres manifestacions públiques, és la lluita contra la pobresa i especialment contra la pobresa infantil. Al costat del matrimoni Tous, és la gran impulsora de la Fundació Rosa Oriol.

En declaracions al programa El món a RAC1, sor Lucía Caram ha parlat de l'entrevista amb Rodríguez Carballo. Ha confirmat que damunt la taula del secretari de la congregació hi ha un dossier en contra seva, però que Rodríguez Carballo li ha mostrat el seu suport. En el mateix espai radiofònic, sor Lucía Caram ha denunciat que és víctima d'una dura campanya d'amenaces verbals.

Teresa Forcades política?
Pel que fa a la benedictina Teresa Forcades, la problemàtica vindria donada per la seva participació a Procés Constituent. Fa uns dies va transcendir el contingut d'una carta als seus companys del Procés en què es manifesta disposada a abandonar temporalment la vida religiosa per ser candidata a la presidència de la Generalitat. La carta ha estat divulgada per Vilaweb.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció