En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Vaticà examina les monges Lucía Caram i Teresa Forcades

Segons publica avui La Vanguardia, les monges Lucía Caram, dominica del convent de Santa Clara de Manresa, i Teresa Forcades, benedictina, són examinades de prop…

19 maig 2015

Comparteix

Segons publica avui La Vanguardia, les monges Lucía Caram, dominica del convent de Santa Clara de Manresa, i Teresa Forcades, benedictina, són examinades de prop pel Vaticà. Així, segons el diari, sor Lucía Caram ha estat cridada per la nunciatura de la Santa Seu a Espanya i divendres passat va ser rebuda pel secretari de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada, el franciscà José Rodríguez Carballo. Sembla que el conflicte vindria donat perquè sor Lucía Caram és molt habitual en els mitjans de comunicació social i això provoca malestar. Presenta un programa de cuina, participa com a tertuliana en diferents programes televisió, i també és molt activa a Twitter. Sor Lucía Caram és argentina, com el papa Francesc, i la seva gran batalla, més enllà d'altres manifestacions públiques, és la lluita contra la pobresa i especialment contra la pobresa infantil. Al costat del matrimoni Tous, és la gran impulsora de la Fundació Rosa Oriol.

En declaracions al programa El món a RAC1, sor Lucía Caram ha parlat de l'entrevista amb Rodríguez Carballo. Ha confirmat que damunt la taula del secretari de la congregació hi ha un dossier en contra seva, però que Rodríguez Carballo li ha mostrat el seu suport. En el mateix espai radiofònic, sor Lucía Caram ha denunciat que és víctima d'una dura campanya d'amenaces verbals.

Teresa Forcades política?
Pel que fa a la benedictina Teresa Forcades, la problemàtica vindria donada per la seva participació a Procés Constituent. Fa uns dies va transcendir el contingut d'una carta als seus companys del Procés en què es manifesta disposada a abandonar temporalment la vida religiosa per ser candidata a la presidència de la Generalitat. La carta ha estat divulgada per Vilaweb.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció