En directe

Laudes

ESGLÉSIA CATALUNYA

El Via Crucis, aquest divendres a les 18.00h per Ràdio Estel

Ràdio Estel transmet aquest divendres, a les 18.00 hores des de la Catedral de Barcelona, l'exercici del Via Crucis. Aquesta pregària, seguint l'itinerari de Jesús…

20 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
Ràdio Estel transmet aquest divendres, a les 18.00 hores des de la Catedral de Barcelona, l'exercici del Via Crucis. Aquesta pregària, seguint l'itinerari de Jesús amb la creu camí del calvari, està molt lligada a la pietat popular sobretot els divendres de Quaresma. Compartim així un Camí de la Creu especial, viscut a porta tancada a la Catedral però a l'abast de tots vosaltres gràcies a la transmissió radiofònica. Aquest divendres, i també dos propers (dies 27 de març i 3 d'abril) sempre a les 18.00 hores, podeu seguir el Via Crucis amb nosaltres, abans del comentari de l'evangeli i les Vespres de Montserrat.
El Via Crucis o "camí de la creu" és una devoció molt antiga i arrelada en el poble cristià. El creient acompanya Jesús, amb la contemplació de diferents moments del camí que el Senyor va fer al calvari, mitjançant la meditació de les 14 estacions o fets importants. En cada estació, dins un recorregut interior que pot ser també físic, es reflexiona sobre el gran dolor que va patir Jesús, sempre en un to penitencial pensat per demanar perdó per les pròpies faltes. "Jesús, per santificar el poble amb la seva sang, va patir fora de la porta de la ciutat. Sortim, doncs, a trobar-lo fora del campament, carregats amb el seu oprobi! Perquè no tenim aquí la ciutat que durarà per sempre, sinó que busquem la que encara ha de venir. Per Jesucrist, oferim contínuament a Déu un sacrifici d'acció de gràcies, és a dir, el fruit d'uns llavis que lloen el seu nom" (Hb 13,12-15). Aquesta sortida a contemplar la creu per veure-hi les realitats difícils del nostre món, com ara la crisi del coronavirus, té una porta ben oberta des de la sintonia de Ràdio Estel.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció