En directe

La Missa de cada dia

PAPA FRANCESC

El Vídeo del Papa seguirà el 2017 amb un tema mensual

Francesc seguirà explicant cada mes les seves intencions durant aquest any en el Vídeo que elabora la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, amb la…

3 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc seguirà explicant cada mes les seves intencions durant aquest any en el Vídeo que elabora la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, amb la producció de l’agència La Machi. El primer del 2017 es farà públic dilluns vinent, i el Sant Pare expressarà una única gran intenció, que donarà pas a una alternança cada mes entre les generals i les missioneres. Una altra novetat important és que, a més del vídeo, el pontífex anunciarà, en el primer Àngelus de cada mes, una intenció considerada urgent, seguint el fil de l’actualitat més immediata. El vídeo que es coneixerà el dia 9, amb les intencions del Papa per a aquest mes de gener, estarà centrat aquesta vegada en el tema del compromís dels cristians davant els desafiaments de la humanitat. 
Tot just un any després de la posada en marxa d’aquesta iniciativa mensual, el Vídeo del Papa, el jesuïta Fréderic Fornos, director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, n’ha fet un balanç molt positiu aquest dimarts. Ha dit que "és extraordinari i una meravella, perquè es nota que el Senyor està empenyent aquest projecte". En aquesta línia, també ha comentat que els promotoros "no esperaven que visualitzés el vídeo tanta gent", i ha revelat que "més de 13 milions de visualitzacions en 12 mesos és una xifra important, a la qual cal afegir els més de 3.200 mitjans de comunicació que fan conèixer igualment el vídeo". El responsable de la xarxa, a més, ha recordat l'impacte del missatge a través de Whatsapp i d'altres aplicacions o instruments de comunicació.
El director de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha explicat que va ser ara fa 15 dies al Vietnam, on va trobar joves que li ensenyaven el vídeo del Papa precisament per whatsapp. "Aquest és el llenguatge del món d'avui, un llenguatge que permet a moltes persones conèixer les preocupacions del Sant Pare sobre la missió de l'Església, sobre els reptes de la humanitat, i ens uneix en comunió", ha explicat. Igualment Fornos ha recordat la recent concessió d'un dels premis Bravo de la Conferència Episcopal Espanyola, "un dels reconeixements al treball realitzat al costat de l'agència la Machi i de la Secretaria per la Comunicació de la Santa Seu".
Fréderic Fornos ha assegurat que el Papa té intenció de continuar endavant amb un vídeo mensual que "inicialment semblava exclusiu per al Jubileu de la Misericòrdia". El jesuïta ha explicat que, "durant una audiència privada" amb ell, el Sant Pare li va dir "que estava molt content amb aquest projecte i que desitjava tirar-lo endavant també el 2017". El responsable de la Xarxa de Pregària ha anunciat, com a gran novetat per a aquest any, que hi haurà cada mes una única intenció i que seran alternativament general i missionera. "Fins ara, després de més de 100 anys, hi havia dues intencions de pregària cada mes, però ara n'hi haurà una i s'aniran combinant la general i la d'evangelització successivament, cosa que donarà estils més diversos als missatges", ha dit. 
A més, segons ha avançat també Fréderic Fornos, el Sant Pare anunciarà, en el primer Àngelus de cada mes, una intenció de pregària anomenada “de l’últim minut”, ja que es considerarà més urgent i també relacionada amb l’actualitat del món. Segons ha dit el director de la Xarxa Mundial, això "serà un encàrrec perquè la comunitat cristiana pregui de manera conjunta i rebi una ajuda per sortir de la globalització de la indiferència i obrir-se a la cultura de l’encontre".
Francesc rep 800 afectats pel terratrèmol de l'agost a Itàlia
"Consol i esperança". Aquesta és la doble sensació que predomina socialment davant l'audiència en què Francesc es trobarà amb les persones afectades pel terratrèmol del 24 d'agost, que va sacsejar la zona central d'Itàlia. Així ho ha revelat aquest dimarts l'arxidiòcesi de Spoleto-Norcia, en un comunicat de premsa en què ha anunciat que aquest dijous, vigília de la Solemnitat de l'Epifania del Senyor, el Sant Pare rebrà a l'Aula Pau VI del Vaticà més de 800 persones procedents del centre d'Itàlia.
Renatto Boccardo, arquebisbe de la diòcesi italiana de Spoleto-Norcia, ha explicat que "es tracta d'una trobada dedicada especialment als qui han perdut als seus éssers estimats, les seves cases i les seves seguretats econòmiques, com també als qui s'han quedat fora de les seves terres”. En la mateixa línia, el prelat ha afegit que “és una trobada que el Papa vol dedicar als qui porten de diferents maneres les ferides causades pel sisme i esperen obtenir consol i esperança". La trobada amb el pontífex reforçarà la principal tasca que l'Església està cridada a desenvolupar amb les poblacions afectades pel terratrèmol, és a dir, sostenir espiritualment i moralment les persones en la reconstrucció interior.
Finalment recordem una exhortació feta pel Papa ara fa tres anys: “No buscar mai cap altre nom que el de Jesús, anhelant caminar amb ell i sota la seva mirada”. Va ser també el 3 de gener, festa litúrgica del Santíssim Nom de Jesús, a l'Església romana del Gesù, la casa principal de la Companyia de Jesús a Roma. La Santa Seu ha reviscut aquest dimarts, des dels seus canals informatius, la mateixa frase reiterant la vigència d’aquella acció de gràcies, el 2014, pocs dies després de la canonització de Pere Favre. El pontífex animava tothom a renovar la consagració al Sant Nom de Jesús, invocant l'ajuda de la Mare de Déu, sense oblidar reconèixer que som pecadors.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 3 de gener.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció