En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

Elisabet Terri, directora de la pel·lícula sobre Sau: "Tot va començar arran d'un retall de diari que vaig penjar al meu suro amb 16 anys"

La directora rodarà una pel·lícula del grup de rock català que s'ha anunciat arran dels 25 anys de la mort de Carles Sabater, el mític cantant

12 febrer 2024

Comparteix

La directora Elisabet Terri farà el seu primer llargmetratge i serà sobre Sau. 'Els de Sau', que així es dirà la pel·lícula, s'ha anunciat quan fa 25 anys de la mort del cantant, Carles Sabater, el 13 de febrer de 1999. Terri ha confessat al programa La Caravana que tot va començar amb el retall de diari de la mort de Sabater, quan tenia 16 anys. "La notícia em va impactar molt i vaig penjar el retall al meu suro. Encara hi és", ha dit. Convençuda que per capbussar-se en una pel·lícula cal "posar-hi tot el cor", els productors i ella van arribar a la conclusió que el projecte, la pel·lícula sobre SAU, era perfecte. "Jo només vaig anar a un concert de la banda, a Mataró, però coneixia totes les cançons per la meva germana gran, que no deixava d'escoltar-les", explica la directora.

"El retall de diari encara és al meu suro"
L'actor Guim Puig interpretant Carles Sabater, el mític cantant de SAU | Arxiu de Inminente Producciones
L'actor Guim Puig interpretant Carles Sabater, el mític cantant de SAU | Arxiu d'Inminente Producciones

Ja ha transcendit quins seran els actors de la pel·lícula: Guim Puig (Carles Sabater), Pol Monen (Pep Sala) i Guillermo Lasheras (Joan Capdevila, productor i "tercer SAU a l'ombra"), segons Terri. Però pocs detalls més se saben: que la música tindrà un paper essencial, però no serà un musical; que serà en català; que probablement es començarà a rodar al desembre a Vic, Barcelona, el pantà de SAU i altres localitzacions d'Osona i que potser el gener de 2025 podrem veure el film, distribuït a Espanya per Filmax. "Si tot va bé", especifica la directora. No va voler mullar-se gaire, però, sobre un possible 'cameo' de Pep Sala.

Els actors de la pel·lícula seran Guim Puig (Carles Sabater), Pol Monen (Pep Sala) i Guillermo Lasheras (Joan Capdevila)

Un videoclip de Sau30 a Pep Sala

L'anunci de la pel·lícula, una coproducció de la productora catalana-andorrana Inminente Producciones juntament amb Arlong i l'Indio Music, serà íntegrament en català. Coincideix amb la sortida de 'Nous poemes i velles promeses', un videoclip homenatge que reten Pep Sala i la resta de la banda Sau30 a Carles Sabater. El videoclip també ha estat dirigit per Elisabet Terri.

El videoclip també ha estat dirigit per Elisabet Terri

Elisabet Terri, directora de la pel·lícula sobre Sau: ""Tot va començar arran d'un retall de diari que vaig penjar al meu suro amb 16 anys"

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024