En directe

La Caravana

ECONOMIA I FINANCES

Pressupostos

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Jaume Alonso-Cuevillas assegura que l'acord dels pressupostos del govern de la Generalitat amb el PSC ja s'anava gestant des d'abans de l'estiu. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el diputat de Junts afirma que "sortir del govern era l'única opció coherent de Junts".

Per Cuevillas, l'acord "culmina la trencadissa de la majoria independentista". El diputat de Junts també ha deixat clar que Esquerra Republicana tenia ganes de tripartit amb els comuns i el PSC, "d'una reedició d'un tripartit autonomista", segons ha dit. I ha afegit que els republicans no són "un soci fiable".

"L'acord culmina la trencadissa de la majoria independentista"

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas
L'advocat i diputat de Junts, Jaume Alonso-Cuevillas. ACN

L'advocat, que havia representat l'expresident Carles Puigdemont, ha assegurat que els independentistes són un grup objectivament identificable. Des d'un punt de vista legal, Cuevillas ha explicat que és "un concepte jurídic indeterminat perquè no hi ha forma matemàtica per establir-ho", però afirma que "els independentistes són una minoria nacional que pretén independitzar-se d'un país amb vocació imperial que és Espanya".

El concepte de 'grup objectivament identificable' és un dels nous termes que posa sobre la taula la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que va respondre sobre l'extradició de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, demanada a Bèlgica pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Una sentència que, segons l'advocat, "intenta ser molt diplomàtica" i es basa en la regla general del principi de confiança recíproca entre estats membres de la Unió Europea, donant per fet que tots ells garanteixen un estat de dret. Ara bé, la resolució incorpora una sèrie d'excepcions que, segons Cuevillas, "són un triomf per les posicions que defensem".

Entrevista a Jaume Alonso-Cuevillas, advocat i diputat de Junts

0:00 / 0:00

Més actualitat

Marta Pontnou: "No n’hi ha prou amb empoderar-nos. Necessitem unes lleis que vagin més enllà de les nostres eines"

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí, fent la presentació del pla d'acció per combatre la pressió estètica.

L’assessora d’imatge i membre del grup d’experts que ha elaborat el pla contra la pressió estètica proposa “canviar el sistema de consumir i anar cap a un model de roba sota demanda”

27 març 2023

Redacció

Esther Giménez-Salinas: "Els països que tenen pena de mort, no tenen una situació més pacífica ni menys violenta"  

D'aquesta manera, la síndica de greuges ha defensat un sistema penal menys punitiu i més basat en la reparació del dany a la víctima en aquells casos on la situació ho permeti

24 març 2023

Redacció

Jaume Collboni aposta per reduir les escales de creuers i que el port de Barcelona sigui el punt de sortida dels viatgers

Jaume Collboni, als estudis de Ràdio Estel

El candidat del PSC a Barcelona assegura que "l'Eixample es pot pacificar si s'augmenta l'oferta de transport públic"

23 març 2023

Redacció / Arquebisbat de Tarragona